**Evet, Batman çayı kıyısında uzun süredir devam eden ‘Islah’ projesi var. Bu proje zaman aldı. Yıllardır o kıyı mezbelelik görüntüden kurtulamadı.

**O kıyı zaman zaman inşaatların atık alanı oldu. Kum ocakları ve beton santrallerinin de bulunduğu o kıyıdaki manzara tabiri caizse tüyler ürpertici.

O KIYI HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULAMADI
Evet, Batman’a nefes aldıracak Batman çayı kıyısı hiçbir zaman hak ettiği değeri bulamadı.
Tarihi Malabadi köprüsünden Sinan-Zilek köprüsüne olan 30 kilometre uzunluğundaki o Batman çayı kıyısını ne yazık ki bu şehir, kullanamıyor-değerlendiremiyor.
O kıyıya dinlenme tesisleri, koşu ve gezi parkurları, Nusaybin-Beyaz su gibi yörenin yerleşim birimindekileri buraya çekebilir.
Hafta sonları Midyat çıkışındaki Beyaz suyun olduğu bölgeye gidin, herhangi bir tesiste oturacak yer bulamazsanız. Siz Batman çayı kıyısını düzenleyip halkın kullanımına açın, görün insanlar nasıl akın akın geliyor. 14. Kilometreye gidin, hafta sonları onlarca aile Batman çayı kıyısında dinleniyor.
DSİ, yıllardır bitiremediği ‘ıslah’ projesinin ilk ayağını bu yıl tamamlayacak. Fakat ne yazık ki; yıllar öncesinde o çay yatağında kurulan beton santralleri ve kum ocaklarına çözüm bulunamadı. Bu sorunu o kıyıda yatırım yapan yatırımcılarla bir araya gelip çözmesi gerekenler de yöneticilerdir.
Batman çayı kıyısında dönümlerce arazi göz göre göre ziyan oluyor. O kıyıyla ilgili proje geliştirilmeli.
Kısacası; Batman çayı kıyısının değerini bilmiyoruz.

TPİC ELEMAN ALIMI KURAYLA OLMALI
Petrol-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Mustafa Tekik’in, TPIC’ın eleman alımında ‘kura sistemi’ni uygulamasına yönelik çağrısı olumlu yankı buldu.
Batman’da ofis açan TPİC’e şu günlerde yüzlerce işsiz müracaatta bulunuyor. 1000’i aşkın işsiz alımında TPİC’in bir hayli zorlanacağı da gelen haberler arasında.
Sendikacılar ve bazı siyasi çevrelerin ‘eleman’ alımında en doğru yöntemin ‘kura’ olduğunu söylüyor.
Tıpkı Batman Belediyesi’nin özel güvenlik alımında yaptığı gibi. TPIC de bu yöntemi uygulamalı.

Hafta sonu olmasına rağmen 1400 işsiz gencin başvurduğu ‘165 güvenlik elemanı’ sınavından mülakattan geçen adaylar, şimdi de ‘kura’ gününü iple çekiyor.
Şehirde herkes Belediye’nin yıllar sonra eleman alımında yaptığı ‘kura’ uygulamasını konuşuyor.
TPİC de Batman Belediyesi gibi yeni elemanları ‘kura’ ile almalıdır.
Eğer eleman alımlarında bazı şaibelerin ortadan kaldırılması isteniliyorsa, izlenilecek yol da tıpkı Batman Belediyesi’nin uyguladığı ‘kura’ sistemidir.

HASTANE TEMELİ ATILSIN
Bu hükümet döneminde yapılan güzel şeylerden biri de sağlık alanında yapılan devrimler ve yatırımlar… Bazı illerde ‘Şehir’ hastanelerini gördükçe bir hakkı da teslim etmek gerektiğini düşünüyorum.
Vatandaş bundan 15 yıl önce hayal etmediği bir şekilde sağlık hizmeti alıyor bugün. Ancak Batman’a baktığımızda yine 15 yıl öncesine göre çok önemli mesafe kat edilmesine rağmen, diğer illerdeki gelişimin Batman’da yakalanmadığını görüyoruz.
Başka iller yüzlerce kilometre hız yaparken, biz kaplumbağa hızıyla ilerlemişiz.
Günlerdir, Batman’ın yeni hastanesinin yeri hazır olmasına rağmen bu yatırımın geciktiğine dikkat çekiyoruz.
Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Ataullah Hamidi ve Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un, 80 dönümlük arazi için her türlü sorunu giderdiklerini de biliyoruz.
Son aylarda hemen her gün Batman’ın yeni hastanesinin geciktiğine dikkat çekiyoruz. 400 Yatak kapasiteli Batman’ın yeni hastanesine acilen gereksinimin olduğunu dile getiriyoruz.
Maalesef bu önemli yatırım gecikiyor.
Evet, bir kez daha yazıyoruz.
Arsası hazır, imarı tamamlanan bu alanda artık yeni hastanenin temeli atılmalı. Yeni hastaneye 80 dönüm yer bulabilmek için tam bir yıl bekledik.
Artık yeri hazır bu hastanenin temelini atmak şehre yapılacak en büyük iyiliktir.
Bunun için de çaba gösteren Milletvekili, Vali ve Belediye Başkanvekili, yeni hastanenin temelinin atılması için üst düzey yetkilileriyle yeniden girişimde bulunmalıdır.
400 Yatak kapasiteli hastane; Tıp Fakültesi ve Araştırma-İhtisas hastanesi, Batman’ın sağlık sorunu çözecek önemli projelerdir.