*Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'daydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşundan itibaren birçok kez Batman'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Batman’ın tüm gezilerini takip ettim. Erdoğan’ın, ‘Batman ziyareti’ partilileri heyecanlandırdı...
 

*BJK Başkanı Fikret Orman, iş dünyasından önemli isimler Cumartesi gün ki geziye eşlik etmişti. Kongre öncesinden bu şehrin bağrından çıkıp şirketleriyle bu projelere imza atan Muzaffer Nasıroğlu ve lisede sıra arkadaşım Metin Güneş’le sohbet imkanı bulduk…

MİTİNG VE KONGREYE İLGİ VARDI

3 Yıl aradan sonra Atatürk Spor salonunda partililerle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yerde hasret giderdi.
Stadyum önündeki miting ile kapalı salonda görebildiğim kadarıyla Batmanlıların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilgisinde bir azalma yok. Hatta fazlalık var.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun bir kalabalığa konuştu.
Miting ve kapalı salonda her zaman ki gibi ilçelerden gelenleri selamlayarak başladı konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan.
Meydandaki kalabalık büyüktü, o manzara Cumhurbaşkanı’na moral verdi.
Dikkat ettim, törene katılanlar ellerindeki bayraklarla bir de zeytin dalı salladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez kendisini ‘zeytin dalı’ ile karşılayan kitleye teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Batmanlılarla 6-7 kez buluşması oldu.
Erdoğan, son 15 yılda hükümetin, Batman’daki icraatlarına dikkat çekti.
Batmanlıların böylesine büyük bir kalabalık halinde dinledikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyük beklentileri olduğunu gösteriyor.
Kısacası; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman’da moral buldu...

******

FİKRET ORMAN’LA SOHBET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Batman gezisine kabinedeki bazı Bakanlar ile eski Milletvekilleri, kadar iş dünyasından önemli simalar vardı.

20 Gün arayla Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman,  Batman’daydı.

Bir süre önce hakkın rahmetine kavuşan kanaat önderi merhum Necat Nasıroğlu’nun taziyesine katılan Fikret Orman, Cumartesi günü de Cumhurbaşkanının, Batman gezisine eşlik etmişti.

Kongre öncesinde sohbet imkanı bulduğumuz Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman’ın yanında Muzaffer Nasıroğlu ve liseden sıra arkadaşım Metin Güneş vardı.

İkisi de iş dünyasının tanınmış simalarından.

Merhum Necat amcaya ahde vefa görevini yapan BJK Başkanı Orman, mütevaziliği ve sempatikliğiyle bir çok kesimin takdirini kazanmış.

Merhum Nasıroğlu’nun taziye töreni sırasında verdiği mesajlar hala belleklerde:

“Necat amca bize nasihatlerde bulunurdu. Geleceği gören, çok değerli bilge bir insandı. Necat amcanın isminin yaşatılması için de üzerimize düşen görevi yapacağız...”

Batmanlıların bir süre önce adının yeni stada verilmesi için başlattığı kampanyayı anlamlı buluyordu Fikret Orman: “Bu kampanyaya cani gönülden biz de katılıyoruz. Batman’ı seviyoruz, çünkü burası benim ikinci memleketim gibi. Kısa bir sürede takımımızı, Batmanlılarla buluşturacağız.”

Beşiktaş Kulüp Başkanı Orman’ı Batman’da bir an olsun yalnız bırakmayan liseden sıra arkadaşım Metin Güneş, konuşuyordu: “Sağ olsun, varolsun. Beşiktaş Kulüp Başkanımız Batman’la ilgili her organizasyona hazır. O’nu her zaman burada ağırlamak bizim için bir onur.”

Batmanlıların sıcak ilgisi Beşiktaş Kulüp Başkanı Orman’ı etkilemişti. Ağırlandığı Çömçe lokantasından tutun da yakın dostlarının kendisine gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür eden Orman, ayrılmadan önce Batmanlı futbolseverlere mesaj veriyordu: “Burayı yakın bir sürede geleceğiz. Batmanlıların sıcakkanlılığı ve misafirperverliğine teşekkürler…”

Hafta sonu yoğundu, önemli konuklar var. Bu misafirler arasında saygın simalardan BJK Başkanı Fikret Orman’dı. O’nu bir an olsun yalnız bırakmayan Metin Güneş ve Muzaffer Nasıroğlu, bu şehre yönelik bazı algıları da değiştirebiliyorlar.

Teşekkür Orman… Teşekkür Nasıroğlu... Teşekkür Güneş...

************

AK Parti’de yeni yönetim

AK Parti Batman İl teşkilatı, Murat Güneştekin başkanlığında güven tazeledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar ile partinin üst düzey yetkilerinin katıldığı 6. İl Olağan kongrede tek listeyle seçime gidildi. İkinci listenin olmayacağı günler öncesinden açıklanmıştı.

Yeniden İl Başkanlığa seçilen Güneştekin, 30 kişilik yönetim kurulunda değişime gitti.

Eski yönetiminin tamamı değişti. 2019 seçimlerine hazırlanacak yönetimin onayını alan Güneştekin ve ekibini, artık yeni bir dönem bekliyor. Yönetim kurulunda sürpriz isimler de var.

Tecrübeli İl Başkanı Güneştekin ve ekibine başarılar diliyoruz…