**Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü Batman'da olacak. Programın bir bölümü netleşti ama önce AK Parti il kongresine katılacak… Batman’ın çözüm bekleyen sorunları da var…

SORUNLARI BOL OLAN İL’İZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Batman programı sırasında da Vali'den ve Belediye Başkanvekili’nden ilin sorunları hakkında bilgi alması, taleplerini de dinlemesi bekleniyor...

Kimsenin işine karışmak gibi olmasın ama ben bir Batmanlı olarak Cumhurbaşkanı’ndan taleplerimi buraya yazıyorum...

Belki Cumartesi gününe kadar Cumhurbaşkanı’na ulaşır...

-Batman’ın ortasından geçen İluh deresi 2006’da büyük bir sel taşkını yaşadı. Sel felaketi sırasında dere hasar gören dere kenarındaki hasar gören eski konutların yıkılacağına ilgili merciiler de dikkat çekmişti. O gün bugün hala o hasarlı yapılar öyle duruyor.

-Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Batman Belediyesi’nin ‘İluh’a yönelik hazırladığı örnek projeye Çevre-Şehircilik Bakanlığı’nın desteği bekleniliyor...

-Şehrin iki yıldır duran inşaat sektörünün yeniden canlanması için yeni hava mania uygulaması hayata geçirilsin...

-Şehrin trafiğini kilitleyen ve kent içi ulaşımı kolaylaştırmak için DDY raylarının şehir dışına çıkarılması kaçınılmaz olmuştur.

-Mevcut kent merkezi içinde kalan Batman-Siirt çevre yoluna alternatif güzergah olarak gösterilen Kuzey çevre yolu, OSB kavşağından Batman hava limanına bağlansın...

-Batman süreçte turizm, eğitim ve sağlık şehri olarak planlansın... Batman tarım ve hayvancılığı desteklensin. Batman Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi başta olmak üzere Eczacılık ve Diş hekimliği gibi önemli bölümler eklensin. Çünkü burası bölgenin tam bir sağlık üssü konumunda.

İŞSİZLİK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR
-Batman’da kent merkezini terk eden besici aileler için TOKİ uygun fiyatlarla taksitle konut yapsın. Daha önce besicilere yapılan konutlar başkalarına satılmıştı.

-Batman çayı kıyısında rekreasyon alanları yaratılsın ve bu kentin ortasından akarsuyu geçtiğinin farkına varalım.

-2006’da sizin önerinizle İluh deresi için gündeme gelen ‘Dörtyol Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hayata geçirilmesinin tam zamanı.

-Batman-Hasankeyf-Gercüş yolu gibi ilçelerimizle bağlantıların da bölünmüş yollarla yapılması çalışılıyor. Hasankeyf-Gercüş yolunun da bölünmüş yol olmasını sağlayın.

-Batman’da işsizlik almış başını gidiyor. Bu bölgeye özel istihdam projeleri geliştirin. Cazibe merkezi programlarına bu bölgenin ihtiyacı var.

-Batman’a olan ilginizi biliyoruz. Batman’ın lokomotifi olan Türkiye Petrolleri’nin eski aktivitesine getirmesini sağlayın. Bu önemli kuruluşun TPIC gölgesi altında küçülmesine izin vermeyin.

-Ülkenin ilk rafinerisi olan TÜPRAŞ’ın yan sektörü olan PET-KİM’in bir kolunun buraya açılmasına imkan sağlayın.

BATMAN, SAĞLIK ÜSSÜ İL’DİR
-Batman bir sağlık üssü il konumundadır. 500 Yatak kapasiteli yeni hastanenin temeli bir önce atılmalı. Bir de bu şehrin Araştırma-İhtisas hastanesine gereksinimi var.

-Batman sel felaketi yaşamış, şefkate, ilgiye muhtaç bir il. Devletin şefkat elini ilimizin üzerinden eksik etmeyin.

-Batman diğer illere göre zor bir ildir.

-Bu nedenle Batman’da görevlendirdiğiniz bürokratlarınızı itina ile seçin.

-Yöneticilerin performanslarını anketler düzenleyerek daha sık ölçün.

Kısacası; Batman’ın bu sorunları çözüm bekliyor…