Erdoğan'ın resmi twitter hesabından atılan 2 tweet;
''Şu anda Cumhurbaşkanlığı görevimi 77 milyonun tamamının Cumhurbaşkanı olarak sürdürmeye çalışıyorum.''
''Kobani için dünya ayağa kalkıyor; Halep için, Musul için, Kerkük, Gazze Mogadişu için sesini çıkaran yok.''
Birinci boyut;
Bugün Türkiye'de AKP yanlıları dışında, kaç insan Erdoğan'ın 77 milyonun Cumhurbaşkanı olduğunu söylebilir?
Veya şöyle sorayım soruyu;
Bugün Türkiye'de AKP yanlıları dışında, kaç insan Erdoğan'ın AKP çizgisini bir köşeye bırakıp herkese kucak açacak şekilde Cumhurbaşkanlığı yaptığını söyleyebilir?
İkinci boyut;
Kobane için düştü düşüyor açıklamalarını yapan Erdoğan ve Diyarbakır'da Davutoğlu'nun Kobane selamı! Davutoğlu ve Erdoğan arasında ki bağ aşikar bu nedenle Diyarbakırda ki konuşmaların kaynağı Kobane'nin zaferi, yani başarımıdır? Kardeşlik ve kardeşlere selam zafere ortaklık isteğinden mi gelmektedir? Arınç'ın pay isteyişi soruları açıklar nitelikte...
Üçüncü boyut;
77 milyonun Cumhurbaşkanı olduğunu her defasında belirten Erdoğan, her tarafa aynı mesafede ve herkese kucak açan bir Cumhurbaşkanı olduğunu belirtmektedir. Pekala, 77 milyonun Cumhurbaşkanı Erdoğan neden Kobane ile Halep, Musul, Kerkük, Gazze, Mogadişu'yu karşılaştırıp dünyanın tepkisini ölçer nicelikte?
Katliam karşılaştırması yapmanın bir anlamı yoktur ve öyle ki insan olan ve yüreği ile hareket eden her kesim bu belirtilen yerlerde yaşanan olaylara tepki göstermiştir. Kobane dışında diğer yerlerde yaşanan olaylar Dünya düzeni ve taraflılıktan kaynaklanan durumlardır.
Türkiye'de yaşayan Kürtlerin Kobane için ne kadar hassas olduğunu ve olayların hangi boyutlara gitmiş olduğunu herkes gördü buna rağmen Erdoğan'ın Kobane için yaptığı açıklamalar 77 milyonun Cumhurbaşkanı niteliğinde midir?
Gazze için birgün dahi susmayan Erdoğan'ın aynı hassasiyeti Kobane için göstermemesi 77 milyonun Cumhurbaşkanı olmasının getirdiği bir durum mu!?
Temenniler yarınlar adına daha yaşanılabilir bir Türkiye içindir ama şu an ki görüntü temennileri destekler nitelikte değil.
Kısa bir çözüm süreci yorumu;
Kobane zaferi ile birlikte süreç hızlanacaktır fakat daha önce ki yazımda kısa bir sürece dair yorumda bulunmuştum ve tekrar tekrar söylemekte fayda var ki; hesaplı duruşlar süreci saf bir barışla sonlandırmaz. Anlık sürecin hızlanması veya yavaşlaması çok mühim bir durum değildir. Belki bir gün hesaplar doğrultusunda tatmin olunacak ve sürec barışla sonlanacaktır ama sağlam zeminde saflığıyla gerekliliğiyle kurulmayan bir barış günü gelecek tekrar bozulacaktır.
Son olarak mailime gelen bir çok küfürden dolayı kendim için üzülmüyorum, bana küfür edenlerin sadece kendi ailesinin olduğunu düşünmesi ve ondan olmayanı karalaması beni kendileri adına insanlıkları için üzüyor.
Yarınınızın, bugününüzden daha iyi olması dileğiyle, hoşçakalın...