Yaklaşık beş yüz bin insanın yaşadığı, konumu nedeniyle hava sirkülasyonunun yetersiz olduğu, bu nedenle kötü derecelere sahip, işsizlikte Türkiye birinciliği, istihdamda sonunculuğu yıllardır elinde tutan bir kenttir Batman…

Yıllardır daha yaşanabilir bir kent olması için çabalayıp durduğumuz, şehrimizi ziyaret eden tüm ülke yöneticilerine arzuhalimizi bildirdiğimiz sorunları çözüm bekleyen Batman…

Bugün yine kentimiz için arzuhalcilik yapacağız…

Çünkü bu kente karşı sorumluluğumuz var…

Kirli de olsa havasını soluduğumuz,

fenollü de olsa suyunu içtiğimiz,

tüm sorunlarının çözümü için kafa yorduğumuz,

değişim ve dönüşümü için çaba harcadığımız,

daha yaşanabilir olması için gönüllü olarak vaktimizi ayırdığımız Batman’ımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışacağız…

Sürekli okurlarımızın malumudur; ülkeyi idare edenlere sesimizi duyurmak için yıllar yılıdır elimizden geleni yapıyorduk…

Kaleme aldığımız yazılarla Ankara’ya çoğu zaman sesimizi ulaştıramıyorduk…

Bugün kaleme alacağımız yazının, ülkenin her açıdan en güçlü şahsiyetine ulaşma imkanı doğmuştur…

Çünkü bugün özellikle tüm il yöneticilerinin, siyasi iktidar temsilcilerinin ve daha huzurlu yarınlar özlemine sahip yığınların büyük beklenti içerisinde oldukları Cumhurbaşkanımız, kentimizi ziyaret edecekler.

O nedenle geçmişte olduğu gibi bugün yine kentimizin, insanlarımızın daha güzel yarınları için arzuhalcilik yapacağız…

Kentimizi ziyaret edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız için bir ayı aşkın süredir hazırlıklar yapıldığını biliyorsunuz.

Programında son anda bir değişiklik olmazsa, bugün kentimize ziyaret gerçekleştirecek Sayın Cumhurbaşkanımıza hoş geldiniz derken, arzuhalimizi de dile getirecek, çözüm bekleyen sorunlarımızı takdirlerine sunacağız.

Evet, bu kez beklentiler çok fazla. Çünkü yığınla sorunumuz var ve yöneticilerin tüm çabalarına karşın çözüme kavuşturulamıyor. Çünkü Ankara’nın desteğine ihtiyaç var…

Bu kentin çözüm bekleyen çok önemli sorunları hakkında yerel basınımızda bugün bolca talep ve bilgi olacaktır. Tüm meslektaşlarım kentlerine karşı görevlerini yapmaya çalışacak ve sorunları Sayın Cumhurbaşkanının takdirine sunacaklar.

BİZLER DEĞİL, İL YÖNETİCİLERİ…

Ben farklı bir öneri sunmak istiyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı bugün muhalefeti,

diğer siyasi partilerin yöneticilerini,

STK temsilcilerini ve bizleri değil,

iktidar Milletvekilimizi,

Valimizi,

Belediye Başkan Vekilimizi,

hülasa il yöneticilerimiz ile parti il başkanlarını dinlesinler,

onlardan kendilerine sunulacak temel sorunlardan bazıları için Batman kamuoyuna olumlu bir cevap versinler ve beklentilerine yanıt olsunlar…

İnanıyor ve biliyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımıza, bu kentin daha güzel yarınları için önemli talepler içeren dosyalar hazırlanmıştır.

Halkın, yerel basının, sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerinin ülke geneli için genel taleplerinin ülkenin adil yönetilmesi, daha çok hak ve özgürlük ile demokrasi, gelir dağılımında adaletsizliğe izin verilmemesi, kardeşliğin tesisi, ülkemizin muasır medeniyet seviyesini yakalaması, sağlık, eğitim, ulaşım alanlarında daha iyi yere gelmemiz, sosyal ve ekonomik sorunlarımızı öz imkanlarımızla çözmemiz, ülkenin huzur ve selametidir. Bu konularda size gereken güven ve destek verilmiştir. Burada yerel sorunlarımızın çözümü için beklentilerden söz etmek istiyorum.

Evet, bu kentin çözüm bekleyen sorunları var ve gerçekten de Ankara’nın desteğiyle ancak aşılabilir. Aklın yolu bir olduğundan, il yöneticilerimizin, çözüm bekleyen yerel sorunlarımız konusunda size brifing verirken, beklentilerimize cevap olacak dosya sunacaklarına inanıyorum. O nedenle bizleri değil, o brifingdeki sorunların çözümüne destek vermenizi bekleriz.

Bunu neye dayanarak söylüyorum? Çünkü iktidar Milletvekilimiz, Valimiz, Belediye Başkan Vekilimiz ve iktidarın yerel temsilcilerimizin zaman zaman basına yaptıkları açıklamalar var. Bu açıklamalarda Sayın Cumhurbaşkanına arz edecekleri sorunları ifade etmişlerdir.

Yerel basınımıza dillendirilen taleplerini şöyle sıralayabilirim; Batman, Tıp Fakültesini hak eden bir kenttir. Bu kentin acilen 500 yataklı hastaneye ihtiyacı bulunmaktadır. Batman’ımızı ve üniversitemizi çıkmaz sokaktan kurtaracak yeni bir köprüye ihtiyacı vardır. Batman-Mardin arasını kısaltacak yeni köprü bu kent için elzemdir.

Batman-Sason-Muş yolu kentimizi uçurabilecek bir projedir. DDY raylarının kent dışına taşınması ve hızlı tren projesi ağına dahil edilmemiz. Bu konuda gerekli zemin vardır.

İluh Deresi, bu kentin kangrenleşmiş yarasıdır. 2006 yılındaki sel felaketi ardından bu proje için açıklama yapan Sayın Cumhurbaşkanından başkası değildi. İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Batman’a en büyük katkıyı sunmuş olacaksınız. İşsizlikte kötü derecelerimiz var, pozitif ayrım istiyoruz.

Son olarak 16 Mayıs Şehir Stadı talebimiz var…

Soluduğumuz kirli hava nedeniyle kalp krizleri, yüksek tansiyon, kalp ve akciğer hastalıkları açısından bölge illerini sollayan Batman’ın yeşil alan sorunu var. Yeni yapılan şehir stadı nedeniyle kent merkezinde kalmış 16 Mayıs Şehir Stadının yeşil alana dönüştürülmesi talebimiz var. Batman halkının, Batman kamuoyunun, il yöneticilerinin, çevrecilerin ittifak ettiği bir taleptir. Sayın iktidar Milletvekilimize, Sayın Valimize, eski ve yeni Ak Parti il başkanımıza, herkese sorabilirler. Herkes bu alanın TOKİ’ye verilerek betonlaştırılması yerine yeşil alan talep ediyor. Bu talep ittifakla istediğimizdir. Arz olunur.