Evimizin sıcaklığı, anne babamızın korucuyu davranışları hala dün gibi aklımda. Annemiz dünyanın en iyi annesiydi ve babamızda bizi tüm kötülüklerden koruyabilen yenilmez kahramanımızdı. Aradan çok uzun yıllar geçti ve anne baba olma rolünün sırası bizde artık. Şimdi çocuklarımız dün bizim ebeveynlerimize duyduğumuz hisleri bize duyuyorlar. Ancak, bu duygudan mahrum olan çocuklar var. Onlar kaderin kendilerine razı gördüğü bir hayatın ilk evresini yaşıyorlar. Devlet baba kendilerine organik anlamda her türlü desteği gösteriyor. Devlet baba kendilerini okutuyor, besliyor, topluma faydalı bireyler olma adına birçok imkânı sunuyor. Bu yeterli mi peki? Bir annenin gece yarısı korkan bebesini sarılarak ısıtmasının yerine ne geçebilir? Tüm dünya bir araya gelse bazı şeylerin yerini başka bir şey doldurmuyor, yetmiyor
Uzun zamandan beridir Çocuk Esirgeme Kurumuna ziyareti planlıyordum. Nasip bu güneymiş. Gittim, gördüm. Çocukların kaldığı ortam son derece temiz. Bakıcı genç bayanlar konusunda eğitim almış kişiler. Çocukların oyun alanları, yatak odaları, ders çalışma odaları mükemmel dizayn edilmiş.
Zaman zaman kamuoyuna yansıyan kötü olaylardan dolayı devlet baba bu kurumu yakın markaja almış. Ziyarete gittiğimiz saatlerde Vali yardımcısı Hanımefendi, Kurum müdürünün yanındaydı. Görevliler kibarca bizi ayrı bir yerde ağırladılar. Daha sonra Müdür Bey ile etrafı gezdik. Bir anne ve bir babanın verebileceği şeylerin dışında her şey mükemmeldi. Orada gördüğüm konfor benim çocukluğumda görmediğim bir konfordu. Hatta birçok ailenin böyle bir imkânı vardır diyemem.
Batman Valisi Ahmet Turhan için bu kurumun çok büyük bir önemi var. Hayata bir sıfır mağlup başlamış bu biçareler için devletin tüm imkânlarının kullanıldığını gördük. Bu çocuklar devlet tarafından Valiye emanet edilmiş yarının büyükleri. Valinin etrafta resimlerini gördüm. Genelde devlet adamlarının yüz ifadesinde gördüğümüz ciddiyet profili kurumun duvarlarında duran Valinin yüzüne yansımamıştı. Bir babanın evlatlarıyla fotoğraf çektirirken ki hali vardı fotoğraflara yansıyan. Bence bu bile bir mesajdı. Vali demek istiyordu ki sizler bizim ailemiz, ailemizin birer ferdisiniz.
Kurum Müdürü Ramazan Bişi işini severek yapan bir kişi. Hava çok sıcak olmasına rağmen işini gücünü bırakıp bizimle ilgilenmesi bir jestti. Tek tek odalara, sosyal donatılara gittik birlikte. Çocukları bir baba sevgisiyle kucaklaması görülmeye değer bir resimdi. Çocukların yemek masaları daha önceden PVC imiş. Bunların yerine daha sağlıklı olan ahşap masalar kullanılmaya başlanmış. Masaların yerlerini bile tek tek personellerine tarif ediyordu. Kendisini basında çok fazla görmüyorduk. İşi ile gündeme gelmek istediğini, adının ön plana çıkmasını istemediğini sözlerine ekledi. Kimi basını görünce başlar icraatlarını anlatmaya. Kimisi de Ramazan Bey gibi son derece mütevazı bir şekilde ilgilenir konuklarıyla. Hakem siz değerli okuyucularımızdır.
Kuruma gitmemizin bir sebebi de sportif faaliyetlerdi aslında. Taekwon-do Antrenörü arkadaşım Şükrü Şakar bu kurumda sportif bir alt yapı çalışması yapmak istediğini söyledi bana. Uzun yıllardır bu sporun içindeyiz ve bana da mantıklı geldi. Ak Parti Hükümeti Olimpik spor branşlarına devasa bir bütçe ve sınırsız olanaklar sunuyor. Dünya Şampiyonu veya bu güne kadar hiç olmadı ama bir Olimpiyat şampiyonu Taekwon-do sporcusu tam bir trilyon lira para ödülü alıyor Hükümetten. Ayrıca kırk yaşına geldiğinde de maaşa bağlanıyor. Üniversitelerin Beden Eğitimi Bölümüne sınavsız girebiliyor. Batman’da bu konuda ciddi bir deneyine sahip olan Taekwon-do Antenörü Şükrü Şakar Batman Çocuk Esirgeme Kurumunun küçük bireyleri için bir kurs açmayı düşünüyordu ve bunu da Ramazan Bişi ile paylaştık. Bundan memnunluk duyacağını belirtti. Şükrü Hoca ilk elden Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Halil Çöl ile gerekli formalitelerin neler olduğunu görüştükten sonra gerekirse Batman Valisi Ahmet Turhan’ın da görüşleri doğrultusunda minik sporcuları kursa başlatacağını belirtti. Belki de yakın bir gelecekte Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları Batman’dan çıkacak. Bu aslında o kadar da zor bir olay değil. Kolay olduğunu söylemiyoruz ama imkânsız da değil. Ben şahsen çocukların gözlerindeki pırıltıyı gördükten sonra yeterli imkânlarla bunun başarılabileceğine ikna oldum.
Batman Valisi Ahmet Turhan’ın eğitime verdiği önemi biliyoruz. Olimpiyat sporu olan Taekwon-do ruhu ve bedeni disipline eden bir spor branşı. Üstelik yeni uygulamasıyla bu dalda ödül alan bir genç eğitimini ve dahası tüm hayatını garanti altına almış oluyor. Valimizin bu çocuklara sahip çıkacağına inancımız tamdır. Biz Taekwon-do Antrenörleri de elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. Hayata bir sıfır mağlup başlayanlar bu çocuklar için ne yapsak azdır.
 
 
 
.