Batman ilk günlük gazetesi bugün 34’üncü yaşını deviriyor ve 35’inci yılın ilk sayısına ulaşıyor. Batman Çağdaş sadece bizim çabalarımız değil; okurları ve emek verenleriyle bugünlere geldi.

Bu saygın gazetede 1998 yılının sonlarına doğru katıldım. Tam 20 yıl süreyle bu gemide bulunmanın gururu ve sevincini yaşıyorum.

Bu gazetenin 35 yıllık öyküsünü anlatmaya kalksak sütunlar ve sayfalar yetmez. Bizi en iyi okurlarımızın tanıttırdığına eminim.

Tabii bu 20 yıllık sürede çok şeylere tanık olduk. Sevinçli ve üzüntülü günlere tanıklık yaptık. Başarılı haberlerle aldığımız nice ödüller, mutluluğumuza mutluluk kattı.

 Batman Çağdaş demek; başarı, gurur ve iyi haber demektir.

Birçok gazeteci ve yetenekli arkadaşlarımız; burada yetişip iyi yerlere geldiğini biliyorum... Batman Çağdaş Gazetesinin diğer bir ayrıcalığı ise habercilikte titiz ve sağlam kaynaklardır... Haberciliğin olmazsa olmazı olan tarafların muhataplarını dinleyip objektif haberciliği harfiyen yerine getiren Batman Çağdaş’ın ilkeli ve tarafsızlığı ortada.

Bu kurumda çok şeye tanık oldum. En önemlisi masa başında haberi beklemek yerine; uzak-yakın mesafe demeden özel haberleri okurlarıyla buluşturmasıdır. Batman Çağdaş’ın bugünlere gelmesinde en büyük emeği olan merhum ağabeyimiz Enver Arslan olmak üzere Arif Arslan ve editörümüz Barış Arslan’ın emekleri olduğuna şahitlik ettik, ediyoruz.

Batman Çağdaş, teknolojiyle birlikte açtığı çığırı bugün günlük 40-50 binlere varan ve dünyanın en ücra köşesinde tıklanan sayfası rekor kırıyor.

Bu başarının sağlanmasında gazetenin kokpitinde emek veren Abdurrahman Erin, Bahar Çakar ve Yunus Yasak’a da kocaman bir teşekkür.

Bu gazete onlarca badire atlattı… Ancak iz bırakan tarih; 29 Ekim 2016’ydı. Batman’ın en çok okunan gazetesinin kapandığı haberi bende oluşturduğu travmayı, hayatım boyunca unutamayacağım. Çok şükür ki; suçsuz yere şikayet edildiği için de en erken açılan gazete olmuştu.

Batman Çağdaş, bugün teknolojinin son imkanlarıyla her gün özel ve son dakika haberleriyle okurlarına ulaştırmanın keyfini çıkarıyor.

Ne mutlu ki böyle bir kurumda çalışıyorum... Nice nice yıllara… 35’inci yılın kutlu mutlu olsun Batman Çağdaş…