Zaman nasılda akıp gidiyor?

Bu meslekteki 30. yılım, gazetemin ise 34. yılı.


Batman Çağdaş ile tanışmam Mart 1987 yılına dayanıyor.  Çocuk yaşta gazetede ilk yaptığım görev sokaklarda gazete satmakla başladı. Sonraki yıllar gazetenin mutfağında her kademede görev aldım. Bugüne kadar da görevime mutlulukla devam ediyorum.


Batman Çağdaş, 2 Mart 1984 tarihinde yayım hayatına başlamıştı. 33 yıllık yayın hayatını geride bıraktı ve bugün 34. yaşına bastı Çağdaş... Dile kolay geliyor ama bu bölgede 34 yıl boyunca gazetecilik yapmanın ne kadar zor olduğunu herkes tahmin bile edemez…


Batman Çağdaş, yakın tarihin sadece tanıklığını yapmamış, halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olarak tarihteki yerini almıştır.


Çağdaş, sıkıyönetim koşullarında yayım hayatına başladı. Herkesin sus pus olduğu bir dönemde Batman Çağdaş, ´Batman´ın gözü, kulağı, dili´ sloganıyla yola çıktı.


Gazetemizin kurucusu merhum Enver Arslan, yüreğini ortaya koyarak sıkıyönetim koşullarında Batman Çağdaş’ı kurdu. En verimli çağında geçirdiği trafik kazası ile aramızdan ayrılan merhum Enver Arslan ağabeyimi rahmetle yad ediyorum.


Batman’ın pek çok sorununun çözümüne yaptığı katkı nedeniyle bile Batman Çağdaş gazetesi kutlanmayı hak ediyor.


Şüphesiz Batman Çağdaş’ın bugünlere gelmesinde en büyük pay, Yazı İşleri Müdürümüz Sayın Arif Arslan´a aittir. Çünkü gazetenin bütün sorumluluğunu sırtlayan isimdir.


Değerli Okurlar, Batman Çağdaş, sizlerden güç almasaydı, kesinlikle bugünlere gelemeyecekti. Bu gazeteyi sizler sahiplendiniz ve yaşattınız. Arif Arslan´ın takdir edilecek emekleri, saygın köşe Yazarlarının Çağdaş´a saygınlık kazandıran yazıları elbette önemlidir. Ancak asıl Çağdaş’ı sizler yaşattınız. Verdiğiniz destekle Batman Çağdaş, bugün 34. yılına basıyor. O nedenle asıl teşekkürü sizler hak ediyorsunuz. Duyarlı halkımıza, bizi doğruları yazmaya zorlayan saygıdeğer okurlara teşekkürü borç biliyorum…


Batman Çağdaş, zor süreçte gazetecilik yapmış ve sizlerin gözü, kulağı ve dili olmaya çalışmıştır. Bundan sonra da sorumluluk bilinciyle bu görevi yapmaya gayret gösterecektir. Batman Çağdaş sizlerden aldığı güç ve destekle inşallah daha nice yıllar boyunca gören gözünüz, işiten kulağınız ve sesiniz olmaya devam edecektir…


Nice yıllara Batman Çağdaş…


Günün sözü:
“Kaptanı usta olmayan gemiye, her rüzgar kötüdür.” [George Herbert]