** Batman Çağdaş, dün 35. Yayın dönemine girdi. Duayenler ile Türkiye’nin dört bir yanındaki meslektaşlarımız ve Batmanlı okurlarımız şehrin ilk günlük gazetesini tebrik yağmuruna tuttu.

**Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, önceki gün şehrin merkezi güzergahını turladı, kahvede oturdu. Gördüğü boyacıya şık bir ayakkabı sandığı armağan etti, ardından da ayakkabıcının ayakkabısını boyadı. Sıra dışı Başkanvekilini görenler şaşırmıştı.

ÇAĞDAŞ’I UNUTMADILAR
Türkiye’de 34 yılı deviren az sayıda yerel medya kuruluşu vardır…

Bölgede de bu rekoru aşan kuşkusuz bu şehrin ilk günlük gazetesi Batman Çağdaş’tır…

35. Yıldönümü nedeniyle dün duayenlerin Batman Çağdaş için yazdıklarını okudunuz…

Gazetecilikte onlardan çok şey öğrendiğimiz duayenlerin söylediklerine ekleyecek bir şey yok… Bu şehre yıllarını veren ve haklı olarak şehrin belleği konumunda olan Batman Çağdaş, 10 Bine yaklaşan sayısıyla kim ne derse desin ‘marka’ gazetedir…

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ile Ankara’nın nabzını en iyi tutan gazetecilerin başında gelen Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya ile diğer meslektaşlarımız, Batman Çağdaş’ın ‘yerel medya’da ne kadar önemli bir yerde bulunduğuna dikkat çektiler…

Batman Çağdaş, 1984’ten günümüze dek toplumsal sorunlara duyarlılığıyla bilinen gazete oldu.

Yıllardır bu şehre hizmet eden Batman Çağdaş’ın dünden günümüze olan serüvenini de tekrar tekrar bu sütunlarda dile getirmenin gereği yok.

Sağ olsunlar, var olsunlar, Türkiye’nin dört bir yanındaki kutlamalar Çağdaş’ın görevini en iyi şekilde yerine getirmesinin de bir göstergesi…

Bu şehrin tanıtımında da Batman Çağdaş bir turizm elçisi gibi rol üstlenmiştir.

Bu anlamlı günde bizleri unutmayan ve yanımızda olanlara sonsuz teşekkürler…

SIRADIŞI BİR BAŞKANVEKİLİ…
Batman Çağdaş, dün manşetine son dönemlerin belki de en ilginç haberini okurlarına duyurdu…

Bir Belediye Başkanvekili, ilk kez boyacı sandığına oturup, ayakkabı boyuyordu…

Başkanvekili Aksoy, Yardımcısı Murat Şahin ile birlikte Turgut Özal bulvarını turladığı anda tesadüfen karşılaştık… Hava biraz da yağışlıydı. Şemsiye ile dolaşan Başkanvekilini görenler, ayaküstü sohbet ediyordu…  Başkanvekili ile selamlaşan bazı gençler arasında iş taleplerini de dile getirenler, toplumsal bir gerçekliği de dikkat çekiyordu.

Başkanvekili, Turgut Özal bulvarında Milenyum kahvesinin önüne geldiğinde görülmeye değer bir manzaraya tanık olduk…

Ayakkabı boyacısı engelli 35 yaşındaki Eşref Bozdemir ile önce sohbet eden Başkanvekili Aksoy, konuşuyordu; “Sana bir sürprizim var. İlk modern ayakkabı sandığını sana armağan edeceğim ama bir şartla. Önce senin ayakkabını ben boyayacağım. Başkanvekili deyip sakın, önerimi kırma…”

Bozdemir, şaşırıp, kalmıştı… İlk kez bir Başkanvekili, boyacının ayakkabısını fırçalıyordu.

Yoldan geçenler haliyle şaşırıp, kalmıştı…

Bazen yayalar, Başkanvekilinin o anını telefonla donduruyordu, bazıları da alkışlıyordu Aksoy’u…

Günün en güzel görüntüsünü Aksoy ve boyacı Bozdemir veriyordu…

2018 PROJELERİ
Kahvede oturup, vatandaşlarla sohbet eden Aksoy’un çevresindekilerle sohbeti de görülmeye değerdi; “Sakın bana Belediye’nin olumlu işlerinden söz etmeyin ve beni övmeyin. Olumsuz bir şey varsa lütfen onları söyleyin…”

Oturduğu bazı vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkanvekili Aksoy, şehir içi toplu taşımacılık meselesini de açtı; “Cumartesi günü toplu taşımacılık yapan tüm minibüsçülerle bir araya geleceğiz. Şehir merkezinde kimse ayakta yolculuk yapmayacak. Bu konuda minibüsçü esnafı da özveride bulunmalı. Batman’a 50 yeni otobüs getirmek istemiyorum. Minibüsçüler de önerilerini ortaya atsın, doğrusunu bulmaya çalışalım…”

Dördüncü etap Vizyon projesi de Hasankeyf yolunun projesi de Başkanvekili Aksoy’un gündemindeydi. Şehrin birçok sorunu var ama Başkanvekili Aksoy, öncelikli sorunları 2018’e sığdıracak gibi. Kaldırım işgallerinin ardından kaçak et kesimi ve daha yeşil bir Batman için 26 yeni park da Belediye’nin gündeminde.

Kısacası; Başkanvekili Aksoy, 2018 için umutlu konuşuyor. Bir de henüz somutlaştıramadığı İluh deresi için de girişimleri Başkentte başlatan Aksoy, Gülistan caddesi ile Cumhuriyet meydanındaki giydirme çalışmalarının 2018’e tamamlanacağını açıklıyordu.

Başkanvekili Aksoy, şu günlerde gerçekleştirmek istediği projeleri hayata geçirmenin çabasında.