Televizyonlarda izlerken hepimizin kanı durdu, değil mi?
Samanyolu TV ana haber bülteninde aynen şu ifadeleri kullanıyordu:
“Burası Filistin değil. Dayak yiyen kişi de Filistinli değil. Ve bu polislerde İsrail Polisi değil. Burası Türkiye ve saldıranlarda Türk Polisi.”
Çok acı bir durumdu. Düşen bir aslana saldıran çakallar olur ya tıpkı belgesellerde ki gibi. Aynen öyle bir sahne vardı.   
Memurlar.Net. Haber sitesinden. Olay ile ilgili bilgileri hatırlamakta fayda var. Sitene ekle | Hakkında      1999 - 2012 © Memurlar.Net.
Fatih’te, geçen pazartesi gecesi hamile olan akrabasını hastaneye götürürken yol verme kavgası nedeniyle polisin feci şekilde dövdüğü Ahmet Koca, “Bir an öleceğimi sandım” dedi. Samsun’da vatani görevini yaparken bir düğün için İstanbul’a gelen Koca’yı ellerini kelepçeledikten sonra tekmeleyip kemer, palaska ve copla döven 5 polis açığa alındı.
SAMSUN Sahra ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda 7 aydır vatani görevini yapan 22 yaşındaki Ahmet Koca dayısının oğlunun düğünü için izne çıkarak İstanbul’a geldi. Geçen pazar günü düğünün ardından Ahmet Koca, hamile olan bir akrabasının fenalaşması üzerine onu hastaneye götürmek için yola çıktı. Gece saat 02.30 sıralarında Ahmet Koca, Fatih Hacı Piri Sokak’ta polis aracıyla burun buruna geldi. Yol verme tartışmasıyla başlayan olay kavgaya dönüşünce Ahmet Koca polislerden feci şekilde dayak yedi. Emniyette bir gece tutulan Ahmet Koca polislerden şikâyetçi olduğunu söyleyerek, “Polisler dövmeden önce kimliğimi istedi. Evde bıraktığım askeri kimliğimi getirmesi için ağabeyini aradım. Telefonda Kürtçe konuşunca bana “Terörist” demeye başladılar. En çok da ağırımı giden bu oldu” dedi. Ahmet Koca yaşadıklarını şöyle anlattı: Ya ölseydim, polis bizi korur, ama bunlar beni öldürmeye teşebbüs ettiler. O gece sabaha kadar polis aracında Fatih, Balat ve Aksaray civarında gezdirerek beni canları sıkıldıkça dövdüler.”
5 polis açığa alındı
İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili müfettiş görevlendirilirken, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olaya karışan polisler, M.A,. A.D., A.E, F.K. ve S.A.’yı açığa aldı, haklarında idari soruşturma başlattı.
Baba Mehmet Koca (56) da, “O gece oğlumu karakol karakol aradım, bana da küfür ettiler. Oğlumu perişan halde buldum” dedi. O gece araçta bulunan Ahmet Koca’nın ablası Aynur Koca (25) ise “Kardeşimi götürdükleri devlet hastanesi ile askeri hastane de rapor vermedi. Kardeşimin durumunu nasıl görmezler, ayakta bile duramıyor, adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olayla ilgili açıklama yaptı.
“Polis hizmet ederken müşfik olmalı, halka müşfik davranmak zorunda. Onların hizmetinde olduğunu asla unutmamak zorunda. Bunun dışında bir olayla karşılaştık, üzüldük. Çok üzüldük. 5 polis memuruna işten el çektirdik. Tahkikat da sürüyor.”
Fatih'te tartıştıkları Ahmet Koca isimli şahsı darp ettikleri belirlenen 2 polis memuru daha açığa alındı. Toplam 7 polis memuru hakkında başlatılan soruşturma sürüyor.
Evet, sevgili okurlar. Tıpkı bir kâbus gibi sahnelerden sonra sonu güzel biten bir film gibi mutlu son geliveriyor sahneye. Bu manyak polisler görevden alındılar. Manyak polis diye Amerikan sinemasında bir zamanların müthiş bir filmi vardı. Bende bundan esinlendim. Mutlu son konusunda iki kahraman göze çarpıyor. Vali ve İl emniyet müdürü. Burada gerek İstanbul Valisi ve gerekse İstanbul Emniyet Müdürü üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmışlardır. Memurlarını korumamış, önce 5 kişiyi görevden uzaklaştırdıktan sonra buna 2 daha ilave yapmış ve toplamda 7 kişi uzaklaştırılmıştır. İnşallah bu görüntüler son olur. Güvendiğimiz, başımız sıkıştığında aradığımız 155 polis imdat böylesi vahşiler yüzünden leke altında kalmamalı. Her toplumda çürük elma vardır. Emniyet teşkilatımızın da çürük elmalarıydı bunlar.
Bu kişilere verilecek ceza aslında işkence cezası olmalıdır. Çünkü eğer adam dövme diye ceza alırlarsa yırtacaklardır. Şöyle ki; “emniyet binasında vatandaş dövülse dahi verilebilecek ceza 12 ay süreli durdurma cezasıdır. İşkence edilirse meslekten çıkarma cezası verilmektedir. Teknik düzeyde dövmek ve işkence farklıdır”
Haber sitelerinde yazan bu maddeye göre bu kişiler dövmekten ceza alırlarsa dediğim gibi yine mesleğe dönebileceklerdir. Ancak gördüğümüz insanlık dışı bir şeydi. Gâvur Müslüman bunu yapsa, dersin gâvur. Ama yapan polis ve tek başına üstelik de yapma diye feryat eden bir hamile bayanın yanında bunu yapıyor. Bunların meslekten men edilmeleri ve bir daha da memuriyete alınmamaları lazım. Ben şahsen polisimizi zan altında bırakacak, onları lekeleyecek bu tür kişilerin bu güzide teşkilattan bir an önce uzaklaştırılmaları gerektiğini düşünenlerdenim.
İşini yaparken içi insanlık sevgisi ile dolu, inançlı, vicdanlı, merhametli tüm polis kardeşlerimizi bahse konu 7 polis ile bir kefeye koymamalıyız. Medyada çıkan bu tür haber ve yazılardan ötürü gücenmelerini gerektirecek bir şey yoktur. “İt ölür, kervan yürür” misali işlerini aşkla, şevkle yapmaya devam etsinler.