*Batman Çağdaş’ın sürekli güncellenen ve okur sayısı hızla artan internet sitemiz inter aktif gazeteciliğin keyfini yaşatıyor bize.

*Okurlarımızdan gelen yorumlar bizim için de yol gösterici oluyor. Artık çok sayıda daimi yorumcumuz var ve her biriyle aramızda bir gönül bağı da oluştu.

OKURDAN GELENLER

Bugün hemen hemen her gün köşe yazılarımıza, haberlerimize çok değerli yorumlarıyla katkı veren bazı okurlarımızın yorumlarını size aktarmak istiyorum.
Aşağıda yorumlarını okuyacağınız ve Batman Çağdaş’a ilgi gösteren tüm okurlarımıza teşekkür ediyorum.
***
BATMAN ÇAYI ISLAH PROJESİ!
“Geçenlerde ailemle Batman çayı kenarında piknik geçirdim.
DSİ’nin bu akarsu yatağına yapmak istediği projenin yarıda kalmasına üzüldüm. Böyle berrak akan bir akarsuyu gördükçe Eskişehir Porsuk çayı düşünmeye başladım. Yıllar önce Porsuk çayını gördükten sonra Batman çayı ıslah projesini yarıda bırakanlara kızdım ve şu soruyu sormak aklıma geldi. 'Kaç seneden beri Batman çayı ıslah projesi gündemde. Sorum, konunun muhataplarına. Yıllardır ne yaptınız be kardeşim? Vatandaş büyük sabırla bu projenin bitmesini bekliyor' En iyisi gezmemek galiba. Hiç olmazsa çevreni ve çevrendeki gelişmeleri de görmüyorsun.”

***
DSİ HİZMET BİNASI…
“Batman Valiliğinin yeni konağı için uygun yer var, bunlardan biri Devlet Su İşlerine ait Batman Gültepe-Hava limanı Caddesi'ndeki halen alan. DSİ'ye Batman çayı yatağında yer verilirse; Turgut Özal bulvarındaki trafik biraz rahatlar.”

***
“LOKAL EĞİTİM KOMPLEKSİ OLSUN”

“Batman’ın Pınarbaşı mahallesinin ortasında kalan hava lokali atıl durumda. O kadar geniş bir alan ki insanın aklı durur. Şehir merkezinin ortasındaki bu alanı eğitim yuvasına dönüştürebilmek mümkün mü? Yetkililere önerim şu; O alanı Kent Parkına dönüştürülsün yada binaların hazır olduğu lokal tesis ve lojmanları eğitim yuvası olsun. Bilmem bu tavsiyemiz dikkate alınır mı?”
***
“16 MAYIS STADI YEŞİL ALAN KALSIN”

“Kapalı spor salonuna ait bahçe arazinin eklenip eklenmeyeceğini bilmiyorum. Batman Belediyesi kent merkezinde yeşil alan sayısını artırıyor. Maalesef kent merkezi yeni parklar için yer yok. Bugün araç egzoz gazlarının en fazla olduğu güzergah Turgut Özal bulvarı. Fakat biz bu güzergahta volta atmaya bayılıyoruz.16 Mayıs şehir stadı yeşil alan diye bırakılırsa; çevresindeki 6 mahalleye nefes aldıracak. ‘16 Mayıs şehir stadı betonlaşmasın, yeşil alan kalsın’ diyenleri destekliyorum.”

***
“DDY RAYLARI ŞEHİR DIŞINA ÇIKARILSIN”

“Batman kent merkezini kilitleyen ve tabiri caizse trafiği felç eden DDY raylarının şehir dışına çıkarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bizzat yazıyla talepte bulunan Milletvekili Ataullah Hamidi’nin, bu projesini desteklenmeli. Batmanlıların Ulaştırma Bakanlığından istediği Güney Raman çevre yolundan yeni rayların geçirilmesi. Batman, bu projeyi iyi değerlendirmeli. Gar Meydanı ile çevresini yeşil alana dönüştürmek gerek. Petrol şehrinin eski semtlerini değerlendirmenin bir yolu da DDY raylarını şehir dışına çıkarmaktır.”

***
“İLUH’A KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART”

“Bugün yaşadığımız şehirde bir şeylerin değişmesini istiyorsak bir dizi projeleri de kenar mahallelerden başlatmak gerek. ‘Kentsel Dönüşüm’ değişik mahalle ve semtlerde de uygulanmalı. Örneğin bu şehrin çekirdeğini oluşturan İluh ve çevresindeki mahalleleri de kentsel dönüşüme ilave etmek gerekiyor. Batman Üniversitesi’nin hedef büyütebilmesi için de Tıp Fakültesi, Diş ve Eczacılık bölümleri kaçınılmaz. Üniversitemiz bölüm olarak ne kadar çoğalırsa şehir için o kadar faydalı, Özellikle Tıp fakültesinin çok süratli bir şekilde açılması konusunda iyi bir lobi oluşturmak gerekiyor.”