*Batmanlılar, haklı olarak gündemdeki yeni hastane projesini soruyor. Koca şehrin yükünü omuzlayan 358 yatak kapasiteli hastane artık ihtiyaca cevap vermiyor. Yıllardır bu yatırıma başlanılmaması, Batmanlıları bezdirdi. Bu yatırımın gerçekleşmesinde umutlar Vali Hulusi Şahin’de…

*Batman Havalimanında uçak seferlerinin düşmesi, Batmanlılara yeni bir çile başlattı. İzmir’e direkt yolculuk yapmak isteyenler, komşu Diyarbakır’ın yolunu tutuyor. Ankara ve İstanbul sefer sayısının da yarı yarıya düştüğü Batman’da, hava yolculuğunda o eski hareketli günler geride kaldı…

BU YATIRIM GECİKİYOR
Batman’da 1974 yılında ‘SSK Hastanesi’ diye yapılan ve 2000’li yıllardan sonra ‘Kadın Doğum ve Çocuk’ Hastanesine dönüştürülen eski hastane binasına alternatif olarak yapılan yeni hastane binasının Haziran’ın sonunda tamamlanması bekleniyor…

Şimdi aynı sıkıntı 358 yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesi için geçerli... Yeni Hastane tartışmaları devam ede dursun, yılda 2 milyona yakın hasta kabulünün yapıldığı mevcut hastanede manzara içler acısı. Dönemin Sağlık Bakanları: “Yer bulun, Batman’a hemen hastane yapalım” demişlerdi.
Geçmiş dönemdeki bazı politikacılar, yer arayışlarında hem fikir olmadıkları için daha doğrusu elde olan yer yerine başka yerleri tercih ettikleri için yıllarca yeni hastane projesine başlanılamadı.
En sonunda, en başta olması gereken yerde yine karar kılınmıştı.
Ama bu önemli yatırım çok gecikmişti.
Sağlık Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığı’nda bu önemli yatırım; doğru dürüst takip edilemediği için aradan uzun süre geçmesine rağmen gerçekleşmedi.

HEP YAZIYORUZ AMA…
Bu yüzden tam 3 yıldır hastanenin hikayesini yazıyor, konuşuyoruz.
500 Yataklı yeni hastanenin gerçekleşmesi için Vali Hulusi Şahin’in büyük gayreti var.
Önceki dönemin hemen hemen tüm yöneticileri ile politikacıları da söz vermişti.
Son 3 yılda ancak bir yer tespiti yapılabildi.
Güney Raman çevre yolunda 100 dönümlük alanın imar çalışmaları da aylar öncesinde tamamlanmıştı.
Hastanenin yapılacağı alana, önce 200 yatak kapasiteli olarak tasarlanan, daha sonra 500 yatak kapasiteye çıkarılan yeni hastanenin fizibilite raporları bile hazırlanmıştı.
Artık her şey tamam.
Sanırız, bu önemli yatırım şu anda ihale aşamasında.
Bu yatırım öyle ya da böyle gerçekleşmeli artık.

HASTANE YETMİYOR
Her şey bir yana… Mevcut 358 yatak kapasiteli hastanenin manzarasına bakın.
Tabiri caizse hastanenin acil servisleri başta olmak üzere koridorlar ve ünitelerin önü ana-baba günü…
Lütfen bu önemli yatırıma sil başlatan başlamalıyım.
Bu ciddi yatırımın takipçisi olalım.
Bu hastanenin artık yer sorununu tartışmayalım. Kaybeden bu şehir oluyor.
Hiç oyalamadan hazır belirlenmiş yer varken orada yapılsın.
Bakın Bölge Devlet Hastanesinin haline.
Hastanede yatak bulunmadığı için bazı ameliyatlar zamanında yapılamıyor.
Yoğun bakım hastaları ve yakınları Diyarbakır ve Elazığ’ın yollarında perişan oluyor.
Özetle söylemek gerekirse; yeni hastane için artık vakit kaybetmeye gerek yok.
Tespit edilen yerde yeni hastane inşaatı hemen başlansın...

********

HAVA YOLCULUĞUNDA GERİLEDİK
Yılda 700 bin yolcunun seyahat ettiği Batman Havalimanında 31 Mart’tan sonra seferler azaldı.

Batman Havalimanında günde 10 sefer yapılıyordu. Komşu Diyarbakır’dan sonra hareketli liman Batman’ındı… Bir süredir hava yolculuğunda rahat bir nefes alan Batmanlıların, çilesi de 1 Nisan’dan itibaren başladı.

İzmir’e direkt seferler yapılıyordu. Haftada 3 gün direkt seferlerin yapıldığı Ege’nin incisine; Batman havalimanından giden uçaklarda doluluk oranı yüzde 100’lerdeydi.

Batmanlılar, Antalya’ya sefer beklerken büyük bir sürprizle karşılaştı. Pegasus Hava Yolları, Batman seferlerini kaldırdı.

İşin ilginç yanı, Pegasus’un seferlerini Şanlıurfa’ya yönlendirdiğine dair iddialar var. Bunlar ne kadar doğru bilemiyoruz.

Havalimanında taksicilik yapanlar yakınıp duruyor:
“Ne olacak Batman’ın uçak seferleri. Eski uçak tarifesi geri dönmeyecek mi? Batman havalimanında uçak seferleri yarı yarıya düştü. Sahipli illerin limanlarında yaz tarifesi kapsamında seferleri çok da düşmedi. Nedense olan bizim limana oluyor. Seferlerimiz düştü, işimiz olumsuz etkilendi. Eski uçak seferlerimizi istiyoruz…”

Sözün özü; Batmanlılar eski uçak seferlerini istiyor…