*Batman’ın yeni hastanesinin bu kadar gecikmesini tıpkı ilk Devlet hastanesini 1986 yılında Batman’a getirmek için büyük çaba gösteren Milletvekili merhum Aydın Baran’ın, aylarca verdiği mücadeleye benzetiyoruz.

*Birileri maalesef bu şehirde olması gereken yatırımları sanki geciktiriyor gibi. Fakat bu şehrin gerek Milletvekili Ataullah Hamidi, gerekse de Vali ve bazı yöneticiler, artık bu geciken yatırımın bir önce gerçeklemesi için de olağanüstü çaba veriyor.

YATIRIMLAR ENGELLENİYORDU

Batman ‘İlçe’ döneminde bağlı olduğu Siirt’ten çok ama çok çekmişti. Komşu ildeki dostlarımız yanlış anlamasın ama gerçeği buydu. Çünkü birileri bir dönemler bu şehirde bazı yatırımları engellemek için ellerinden geleni yapıyorlardı.

1984 -88 yılları arasında dönemin Milletvekili merhum Aydın Baran, Batman’ın olmayan Devlet hastanesi, İş-Kur ve 16 Mayıs şehir stadı için ne mücadeleler vermişti.

Son günlerde bu şehirde temelinin atılması beklenilen 400 yatak kapasiteli hastanenin gecikmesi bir çok kesimin kafasında soru işareti uyandırıyor.

Neden arsası hazır, bu yatırım bu denli geciktiriliyor?

Milletvekili Ataullah Hamidi’nin, Vali Ahmet Deniz’in yoğun çabasına rağmen bir hastane inşaatı bu kadar gecikebiliyorsa, geciktiriliyorsa durup düşünmek lazım.

30 Yıl önce bu şehrin ilk Devlet Hastanesi'ne karşı çıkan zihniyet vardı, engeller çıkarıyordu.

Fakat son dönemde bu şehirde özellikle sağlık yatırımlarının takipçisi olan Milletvekili Hamidi, Vali Deniz ve bazı il yöneticilerinin yaklaşımı umut verici...

Bir gerçeğin altını çizmek gerekiyor. Bu şehri seven bazı saygın simalar, bizden çok bu şehri düşünüyor...

Yeni hastane ihalesinin bir an önce gerçekleşmesi için olağanüstü çaba gösteren Milletvekili Hamidi ve Vali Deniz’in, bu önemli yatırımın önünü tıkamaya çalışanlara verdikleri mesaj adeta ders niteliğinde...

Umarız, ders alması gerekenlere iyi niyetli simaların çabaları yeterli olmuştur...

*********

TIP FAKÜLTESİ UMUDU!

Küçük illerin üniversitelerinde olan Tıp fakültesi, maalesef Batman Üniversitesi’nde yok.

YÖK’ten ‘Tıp fakültesi’ alabilmek için yine iktidarın tek vekili Ataullah Hamidi’nin çabası var.

Bu şehrin o kadar eksiklikleri var ki…

Yarım milyonu aşkın şehirde Eğitim ve Araştırma Hastanesi de yok.

Eğer Batman’ın en büyük sorunu olan yeni Hastane, Tıp fakültesi ve Eğitim-Araştırma gibi hastaneler açılmazsa, vatandaş yine çevre illerin hastanelerine mahkum olacak.

Bu şehrin beklediği Tıp Fakültesi verilsin de, 3-5 yıl için de tam anlamıyla bu bölüm hayata geçmiş olur.

Önemli olan Tıp fakültesi kararının verilmesi.

Bildiğimiz kadarıyla yeni Sağlık Bakanı, Milletvekili Ataullah Hamidi’ye ayrı bir değer veriyor. Gerek Eğitim-Araştırma hastanesi gerekse de Tıp fakültesi konusunda; Batman için kullanacağı olumlu görüş, özlemimizi de gerçekleştirmiş olur.

Batman’ımıza neden Tıp fakültesi ile Araştırma hastanesi verilmesin?

******

TARIMDA KIRSAL DESTEK YETERSİZ

Batman’ın yeniden bir tarım üssü olabileceğini ve yörenin gıda ihtiyacının önemli bir bölümünün Batman’dan karşılanabileceğine dikkat çekiyoruz.
Bunun için gerekli olan şeylerden biri de Batman’ın da diğer 43 il gibi kırsal kalkınma desteği kapsamına alınmasıydı.
Bunu da yazdık.
Bir dönemler Türkiye Ziraat Odaları Birliği yönetiminde Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş vardı ve şehir kırsal kalkınma desteğinden zaman zaman yararlanıyordu. Bu şehre konuk olan eski TOZB Başkanları, Batman’ın kırsal kalkınmadan yararlanması konusunda üzerine düşeni yapıyordu.
Ne yazık ki son dönemlerde Batman’da kırsal kalkınmada desteği yok.
Batman’da tarımın gelişimi için yeni bir rapor şart.

Bu konuda Tarım teşkilatının bir çalışması da yok.
Bakın, Batman’ın büyük ilçesi Kozluk Ziraat Odası aylardır kapalı. Çiftçi, işlemlerini Batman Odası’nda yaptırıyor. Çuko-birlik gibi önemli kuruluşun bu şehirde olmaması ciddi bir eksilik.
Umarız, yöre çiftçisinin sorunlarına çözümünde her zaman üzerine düşeni yapan Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman’ın da kırsal kalkınma kapsamına alındığı ve burada bir kırsal kalkınma ajansı kurulduğunu müjdeler…