**Şehir büyüdükçe sorunları ağırlaşan Batman’ın yükü de bir kat artıyor. Bu yük öyle bir ağır ki sormayın gitsin. Herkesin işi zor…

**Nereden bakarsanız bakın, çözüm bekleyen sorunları hep önünüzde bulursunuz. Özellikle yerel medyadan beklentiler bir başka. Hangisini yazacaksınız, hangisine yer vereceksiniz.

SORUNLAR BİRİKTİKÇE
‘Mecburiyet Caddesi’ olarak bilinen Turgut Özal bulvarı, günün her saati insan dolu. Kalabalık kitle, zaman zaman İstanbul’un ünlü İstiklal caddesini anımsatıyor. Valilik ya da diğer kurum kuruluşlara yolu düşenlerden bazı tanıdık simalarla mutlaka bu güzergahta karşılaşırsınız. Bizi tanıyan bir vatandaş hemen sordu: “Siz gazeteciydiniz galiba. Bu şehrin sorunlarından yeni hastaneyi hep yazıyorsunuz, neden bu yatırım gecikiyor? Lütfen bir daha yazın…”

Birkaç metre gitmeden futbolseverlerden bir grup size sitem edercesine soruyor;

“Şehrin tek profesyonel takımı var. O da malum. Bu gidişle galiba 60 yıllık kulüp, bölgesel amatör kümeye düşecek. Neden eskisi gibi bu alana yer vermiyorsunuz?”

Atatürk parkı önünde karşılaştığımız bir grup genç ise hava limanına gidecek otobüsü bekliyordu. İçlerinden biri bizi görünce hemen sordu;

“Yaz tarifesinde uçak sefer sayımız düşecek. Gerçi yerel medya içinde sadece Batman Çağdaş, hava yolu ulaşımında seferlerin düşmemesi için mücadele veriyor. Sizden tek istediğimiz bu severlerin korunması. Bakın havalimanı sorunlu olan komşu il Siirt’e. THY, İstanbul seferlerini Siirt’e başlatıyor. Yolcu doluluk oranı yüzde 100 olan Batman Havalimanında İzmir seferleri sürsün, bir de turizm sezonunda Antalya seferlerinin başlatılmasını istiyoruz…”

Ankara’da Tıp Fakültesi okuyan bir öğrenci haklı olarak Batmanlıların Tıp Fakültesi beklentisini hatırlattı bize;

“Yerel gazetelerin takipçisiyim. Özellikle Batman Çağdaş’ı mutlaka takip ederim. Geçen yıl Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, senatodan Batmanlıların beklentisi olan Tıp Fakültesi kararını çıkarttı. Rektör bey üzerine düşeni yaptı. Artık Batman Tıp Fakültesi konusunda geri kalmamalı. Siirt nüfusunun 10 katı hastanın tedavi olduğu Batman’da Tıp Fakültesi açılmalı. Dışarıda Tıp okuyan biz öğrenciler evimizde okumak istiyoruz…”

BATMAN ÇOK ŞEY HAK EDİYOR
Sadece kent merkezi nüfusu yarım milyonu aşmış bu şehirde elbette yukarıda dile getirilen sorular çözülmeli.

Bakın, Batman’ın  merkez nüfusu; Elazığ’dan bir adım önde.

Ancak hastaneler şehrine dönüşen Elazığ, 1050 yatak kapasiteli ‘Şehir hastanesi’ ile neredeyse il genelinde yatak kapasitesini 2000’e çıkardı.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine bakıldığında; Batman’ın ne kadar geride olduğunu görüyoruz.

Evet Batman’a 500 yataklı hastane, Araştırma-İhtisas ve Tıp Fakültesi ‘acil’ gerekli yatırımlar.

Herhangi bir ilde 358 yataklı bir hastane bir yılda 1 Milyon 750 bin kişiye baksaydı, o şehir çoktan ‘şehir hastanesine’ kavuşturulurdu.

Bir türlü bu sorunu anlatamadık.

Derdimizi dile getiremedik.

Diğer sorunlar da var ama bu şehrin öncelikli sorunu galiba sağlık yatırımları.

Batman’ın çözüm bekleyen sorunlarının başında kuşkusuz sağlık yatırımları geliyor.

Umarız biriken bu sorunlar çözüm bulur da şehir rahat bir nefes alır.