*Bu şehrin bazı hizmetlerde nasıl sınıfta kaldığını yazıyoruz. Biz, şehrimizin hizmete doymasını istiyoruz. Batman Havalimanında uçak seferlerinin artırılmasının gerektiğine dikkat çekiyoruz…

*Batman’ın hakkı olan 500 yatak kapasiteli yeni hastanenin il genel nüfusu son sayımla birlikte 602 bine çıkan bu şehre, bir ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Yılda hasta sayısının 2 Milyonu bulduğu Batman’a bir de Araştırma-İhtisas Hastanesi açılsın diyoruz… 

BATMAN’A NE İSTİYORUZ?
Her şeyden önce ‘Batman hizmete doysun’ istiyoruz.
Bu şehre hızlı tren gelsin.
80 Yıllık Batman Garı’ndan kalkan Güney ekspresi Batman-Diyarbakır arasındaki 2 saatlik mesafeyi bir saate düşürsün.
Havalimanı ve şehir merkezi arasında raylı sistem kurulsun.
Öncelikle yapımı süren Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaatı Haziran’da bitsin, beş yüz yatak kapasiteli yeni hastanenin ihale süreci hızlandırılsın.
Sağlık yatırımlarında Batman, öyle bir geriledi ki… Bu şehirde yaşayanların, bu yıl içinde mutlaka ama mutlaka yeni hastane temeline tanıklık etmesi gerekiyor.
Bölgede Diyarbakır hariç acaba kaç il, bir yılda 2 milyon kişi üzerinde hastaya bakabilmiştir. Batman Bölge Devlet Hastanesi ile özel hastaneler geçen yıl bir rekora imza atmıştı.
Vali Hulusi Şahin ve Milletvekili Ziver Özdemir’in, yeni hastaneyle ilgili girişimleri de var. Bu konunun mutlaka ama mutlaka yerel seçim öncesinde somutlaştırılması gerekiyor. Batman’a gerekli sağlık yatırımları tamamlansın, uzman-hekim açığı kapansın.

Batmanlılar, Diyarbakır ya da diğer büyük şehirlerdeki hastanelere gitmesin. Batman ‘Sağlık Üssü şehir’ olsun...

UÇAK SEFERLERİ ARTTIRILSIN
Yaz tarifesinde sefer sayısı azaltılacağı söylenen Batman Havalimanı’ndaki Ankara, İstanbul ve İzmir seferlerinin korunması ve Batman Havalimanı’ndan da Antalya seferlerinin düzenlenmesini istiyoruz.
Mart sonu gelmeden mevcut seferlerinin devamı için başta esnaf temsilcileri harekete geçmeli ve yılda 700 bin yolcunun seyahat ettiği Batman havalimanına ek seferler ilave edilsin.
Yapımı yılan hikayesine dönen Kuzey çevre yoluna bir an önce yeniden başlansın.
Batman Üniversite Batı Raman merkez kampus alanını çıkmaz sokaktan kurtaracak Dicle nehri üzerine köprü yapılsın. Batman-Mardin mesafesini 65 kilometreye düşürecek yeni yol projesi hızlandırılsın.
Batman Üniversitesi’nin hayata geçirdiği Teknopark’la o bölgeye yeni OSB’ler kazandırılsın.
O gelecek vaad eden bölge; şehrin sanayi dinamosu olsun. Batman Üniversitesi’ni canlandıracak projelere imza atan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’a destek verilsin…

BATMAN İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ
Batman’da ‘Kentsel dönüşüm’ projeleriyle eski ve kenar mahalleler yenilensin.
‘Kardelen Mahallesi’ olarak bilinen Emekli TOKİ’ye, ek konut projesi sözü tutulsun.
Batman’a büyük bir konferans merkezi kurulsun.

Orada ve diğer mekanlarda şehrin sosyal hayatı canlansın.
Çocuklarımız, gençlerimiz lise, üniversite giriş sınavlarında en yüksek puanları alsınlar, Batman gerilerde kalmasın.
Batman bir eğitim kenti olarak anılsın.

Bunun için Batman Üniversitesi Senatosu’nun YÖK’ten talep ettiği Tıp, Hukuk, Dış hekimliği ve Eczacılık fakülteleri bu şehre ivme kazandıracaktır.
Kısacası; bu şehirde ilgili ve de ilgisiz herkes Batman için dertlensin...

Batman lobisi bir araya gelip, kendilerine ‘Batman için ne yapabiliriz’ sorusunu sorduklarında bu şehir adım atmış olur…