** Devir, ezber bozan devri. Şehrin Oda ve STK temsilcileri, Batman’ın ezberini bozmak için yeni projeleri hayata geçirmeleri gerekiyor. Şu günlerde Oda başkanlıklarına talip olanlar, şehrin değişimi için her riski almaları gerekiyor.

** Bu şehirdeki sağlık ve eğitim yatırımlarının da takipçisi Oda başkanlarının işidir. Bunu böyle bilmeleri ve kabullenmeleri gerekiyor. Eğer şehrin eksiklikleri varsa oda başkanlarının da üzerlerine düşenleri yapmaları gerekiyor.

ODA BAŞKANLARI EZBER BOZMALI
Yıllar sonra Batman ilk kez bir fuara ev sahipliği yapıyor…
Dün açılan Tarım ve İnşaat fuarı, Pazar gününe kadar sürecek.
Fuar, Batman’da yeni bir hava estirdi.

BATSO, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası Başkanları bir ilke imza atmayı başardı. İstenilince oluyormuş…
Evet, bu fuar ihmal edilmiş, şehre olan olumsuz imaj ve bugüne dek kendi ürünlerini pazarlayamayan bir şehrin kaderini değiştirir. Tarım ve İnşaat fuarı çok önemli… Bu önemli organizasyonunda gerçekleşmesinde her türlü desteği veren Vali Ahmet Deniz ile Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’a, iş dünyası ve odalardan teşekkür yağdı.

Batman’ın artık bir fuar alanı var.
Evet, bu şehirde odaların sadece üyelerine değil, şehrin aksayan diğer sorunlarının çözümü için ellerini taşın altına bırakmaları gerek.

Bakın bu şehre aylar öncesinden verilen 400 yatak kapasiteli hastane yapımının gecikmesi, Tıp Fakültesinin verilmesi konusunda Oda başkanlarına ciddi görev düşüyor.

Bu şehrin lobisinin oluşmasında Odalara düşen görevler var…
Oda Başkanları bu şehrin genel sorunlarının takipçisi olmalı. Batman’a yatırımcı getirebilmek için gerekirse işadamlarının peşine düşecek, yatırım gelsin diye beklemeyecek, tutup getirecek.

Oda Başkanları istekli olacak, şehrin bu konuda istekli olduğunu herkese hissettirecek. Bürokratik engellerin aşılması konusunda ortaya güçlü bir irade bırakacaklar da Oda Başkanlarıdır…

Şimdi bizim memlekette iyi bir iş yapılacak olduğunda ise onu sahiplenme durumu başlar. Sırf bu güzel iş, falanca kişi, filanca kişi yaptı denmesin diye en yakınlarını bile sana engel olmaya çalışırlar. Umarız, birileri bu huylarından vazgeçer. Çünkü bu şehir, artık güzel şeyleri hak ediyor.

SİYASETTE DEĞİŞİM KAÇINILMAZ
Ülkemizde siyasi hava sürekli gergin…
Ne zaman ne olacak belli değil…
Ak Parti’de Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Yorgun olan gitsin’ mesajından sonra teşkilatlarda bir yenilenme çabası var…

Batman’da bazı ilçe başkanlarının bir bölümü değişiyor.
Yarın Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’ta kongre var…
Önceki gün Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti’ye resmen katılan Sason, Yücebağ ve Kayapınar Belde Başkanlarının rozetini taktı…
Bunun ardından yerel yönetimlerde ve milletvekili listelerinde de önemli bir değişiklik yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu nedenle Ak Parti kadrolarında hem yerel yönetimlere hem de milletvekilliği adaylığına hazırlanan çok sayıda isim anılmaya başlandı.

Erken seçim olmadan seçimin beklenildiği 2019’da olursa emin olun çok değişim olacak. Bu değişim, rüzgarlarından yararlanmak isteyenler şimdiden çalışmaya başladı bile.

Siyasette tanıdık bildik isimler de hazırlanıyor 2019’a…

Siyaset dünyasında daha önce tanıdığımız, bildiğimiz isimler olduğu gibi bürokrasi katmanlarından siyasete atlamak isteyenler de var.

Evet, siyasette değişim kaçınılmazdır.

Bu nedenle değişimi hoş karşılamak gerek.

****

O ESKİ PETROL SAHALARI

Birkaç ay öncesinde TP Batman Bölge Müdürlüğünün olduğu Site semti, ‘Batman Üniversitesi merkez kampüs alanı olsun’ diye bir çevre kampanya başlatınca birileri, ‘Olmaz’ açıklamalarıyla gündem oluşturmuşlardı.

Bakın, 65 yıllık koca bir Türkiye Petrolleri, Üretim Müdürlüğüne dönüştü…
Şu günlerde TP’nin 50 yıllık petrol sahalarının üretim istasyonları kapatıldı.

Üstelik kapanma nedeni işçi sayısının yetersizliği…

Oysa TP Genel Müdürlüğünün gönüllü emekliliğe sevk ettiği kalifiye elemanları dururken, Garzan çayı kıyısındaki sahaların kapatılmasına o basın açıklaması yapanlar nedense seyirci kalıyor.

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğünde çalışan sayısı 1300’lerden 1000’lere düştü.

Böyle giderse bu rakam daha da düşecek…

Yılların petrol sahalarındaki istasyonlar kapanıyorsa bu da bize TP’nin ne kadar küçüldüğünü gösteriyor.