Malum yılın son ayına girmiş bulunmaktayız. Artık zaman hesapları toparlama zamanı. Yıl boyunca devam eden veya çalışmaları süren işlerin toparlanması gerekiyor. Bitirilebilinenler bitirilecek geriye kalanlar ise seneye kalacak.

Kente ve kentliye sahip çıkmak lazım. Bunun için herkes elinden geleni yapmaya çabalıyor. Yapılması gereken ise herkesin koordineli bir şekilde gücünü ortaya koyup bir bütün olarak kentin gelişimine planlı bir şekilde katkı sunmaktır.

Kentin gelişimi için büyük çabaların gösterildiğini de inkar etmemek gerekiyor. 1955 tarihinde Belediye teşkilatına kavuşan ve 1957 yılında ilçe olmaya başarmış olan bir yerleşim yeri için çok hızlı büyüdüğümüzü kabul etmemiz gerekiyor. Nüfusu 600 binlere dayanan devasa bir kentten söz ediyoruz artık.

Batman özellikle sağlık sektöründe iyi konuma gelmiş bir kent. Ancak bunun geliştirilmesi gerekiyor. Yarım kalan sağlık yatırımları acilen tamamlanmalı ve yeni 500 yataklı hastahanenin ihalesi bir an önce yapılmalıdır. Organize sanayi bölgesinde yer kalmadı ikinci OSB için çalışmalar sürüyor. Kente heyet üstünü heyet geliyor. MÜSİAD’dan tutun da TÜSİAD’a kadar Türkiye’nin iş dünyasına yön veren kuruluşları kentimize ziyaretler yaparak ekonomik olanakları test ettiler etmeye çalışıyorlar.

Bunun yöneticilerimiz tarafından da görüldüğünün ve katkılarının da küçümsenemeyeceğini vurgulamak gerekiyor. Buna rağmen kentimiz için biraz daha çalışmamız gerektiği veya çalışmalarımızı hızlandırmamız gerektiği açık. Çünkü hızla ortaya çıkan ihtiyaçların giderilmesi gerekiyor.

Son zamanlarda gelen heyetlerin karşılanmasında da gördük ki ilimizin otel kapasitesinin artırılması gerekiyor. Üstelik acilen beş yıldızlı bir otele ihtiyacımız var. Gelen konukların rahatlıkla dinlenecekleri, kalabilecekleri, toplantılar düzenleyecekleri bir otel kapasitesine sahip olmamız lazım.

Türkiye’nin bazı illerinde halen kalacak bir otelin bile bulunmadığını biliyoruz. Buna rağmen her ne kadar üç yıldızlı otel olsalar da kentimde var olan otellerin çok kaliteli hizmetleri profesyonelce verdiklerini de biliyoruz. Ancak kapasite meselesinin hal edilmesi gerekiyor ve daha kapsamlı yerlere ihtiyaç olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Kente bu yıl içinde başlanılan bazı yatırımların da acilen bitirilmesi gerekiyor. Bunların başında ulaşım alanındaki çalışmalar geliyor. Kent Merkezinde Belediyenin vizyon proje olarak çalışmalarını sürdürdüğü Turgut Özal Bulvarı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında kentimiz rahat bir trafik akışına sahip olabilecek ancak çalışmalar nedeniyle vatandaşların oldukça sıkıntı çektiklerini de hatırlatmakta fayda bulunmaktadır. Üstelik bu çalışmalar seneye de devam edecek. Bu nedenle vatandaşı en azından bir müddet rahatlatacak bir nefes aldırmak yerinde olacaktır.

Kısacası her alanda inşaat çalışması var. Kent kendine yaraşan konuma gelmek için gayret sarf ediyor. Kent yöneticilerinin de yeni vizyon çerçevesinde kent çalışmalarını hızlandırması ve özellikle kent içindeki çalışmaları tamamlamaları gerekiyor ki kentin yapısı otursun ve ekonomik anlamda da bir sıçrama gerçekleştirsin. Bunun yolu da kentimize sahip çıkmaktan ve güç birliği yapmaktan geçer. Herkes kendi gücü oranında ve istekle katkı sunarsa hak ettiğimiz yere kısa sürede varmamız mümkün olabilecek.

Selam ve dua ile...