**Belediyeler, Odalar, Turizm acenteleri ve STK’larla hep birlikte Batman havalimanına eski uçak seferlerini yeniden kazandırmalıyız...
**Bu konudaki lobi çalışması için Başkentteki Batmanlı bürokratlardan da destek alınabilir. Bakın, Batman-Ankara uçak biletlerindeki pahalılığa. Yüksek fiyat yetmiyormuş gibi bir de Ankara sefer uçuşlarının akşamdan öğle saatlerine kaydırılması, Batmanlı iş dünyası başta olmak üzere herkesi zorda bıraktırdı...

“HAVA SEFERLERİNİ KAÇIRIYORUZ”
Batman ‘Cazibe İl’ ilan edilen 23 şehir arasında.

Diyarbakır’dan sonra bölgenin en hareketli İl’i konumundaki Batman, bölgenin güvenli havalimanına da sahip. Fakat gelin görün ki; cazibe iller arasında olmasına rağmen petrol şehrinde uçuş yapan uçak sefer sayısı 2 elin parmağının yarısı bile değil.
Şehir olarak birçok avantaja sahip olduğumuz hal’de hep mağdur ediliyoruz, ne yazık ki sesimiz çıkmadığı için de haksızlığa razı oluyoruz.
Varsın bazı ilçelerimizin duble yolları 1-2 yıl daha bitirilmesin, DEDAŞ kırsal alana enerji kısıtlamasına gitsin ama havalimanımıza eski uçak seferleri yeniden başlatılsın.
Bu konularda tüm bireysel duruşlarımızı bir kenara bırakarak, şehir için aslında toplumsal sorumluluğumuzu; daha doğrusu bu şehrin kanayan yarasını gidermek için bir araya gelmeliyiz.
Ortadoğu’ya yakın ülkelere pencere açan Batman limanı, Antalya ve İzmir gibi şehirlere haftada 3 gün seferler yeniden başlatılabilir.
Cazibe İl Batman’a, iş dünyası için kolaylık sağlayacak  tek adres havalimanıdır.

LİMANLAR, ŞEHRİ KALKINDIRIR
Havalimanı, iş dünyasının yatırıma yönelmesinin önemli bir faktörüdür. Ulaşımda bir şehrin candamarı, yani olmazsa olmazların başında gelir havalimanı.
Batman havalimanı apronu hizmete açıldığında bırakın; İstanbul ve Ankara seferlerini, İzmir ve Antalya’ya da uçuşlarda öncü olmak istiyordu bölgeden.
Hatta Umre seferleri başta olmak üzere Erbil ve Kıbrıs seferlerinde de Batman hava limanında vaad de bulunan dönemin Bakanları ve üst düzey bürokratları vardı.
Bugüne kadar mevcut seferlerini korumayan, İzmir ve Antalya seferlerinden de olan; üstüne üstlük günde 2 kez karşılıklı olarak düzenlenen Batman-Ankara seferleri tek’e düşürülen tek liman oldu Batman.
Kış mevsimi tarifesinde Batman’dan saat 19.00’da kalkan uçak saati 13.50’ye alındı.
Sahipsizlik bir kere bu şehrin kaderi gibi.
 

LOBİSİ OLMAYAN ŞEHİR

Uçak seferlerinin bu ilgisizlikle artmasını beklemek fazla iyimserlik olur.
Batman’da henüz ciddi bir lobi yok.
Düşünün yarım milyonluk bir şehirde; THY’nin Batman’a yaptığı bu zulüm ve haksızlık karşısında ne bir Oda nede TÜRSAB’ın ciddi bir girişimi yok.
Hergün bu limandan pahalı uçuş yapmak artık normal bir uygulamaymış gibi geliyor Batmanlılara.
Bu duyarsızlık yüzünden umudumuzu yitirdik.
Şehrimizin havalimanına verilen uçaklar bir bir seferlerden kaldırılıyor, kılımızı kıpırdadığımız yok.
Referandum sonrası Batman için yeni bir fırsat olabilir.
Yeter ki güçlü bir lobi ile Batman’a eski uçak seferlerini yeniden başlatılmasını bilelim...

OKURLAR NE DİYOR?
Batman Çağdaş’ın günlerdir sutünlarından indirmediği uçak seferleri için bakın okurlarımız ne diyor;
Deniz; Havalimanıyla ilgili yazılarınız için çok teşekkür ederim. Bir şey eklemek istiyorum. Ankara için değişen uçuş saatleri için tüm programımız aksamış durumda. Eski saatlere dönülmesi şart.
Necmeddin Can; Uçağı en çok kullanan Milletvekilleri, İl Başkanları,Partililer, Sendikalar, Odalar. İşadamları başta olmak üzere Batman’ı temsil eden şahsiyetlerin Batman Valimizin başkanlığında ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, bu vurdumduymazlığı gündem oluşturup ses getirecek bir eyleme dönüştürebilirsek; çok daha kısa sürede sonuç alacağımızı tahmin ediyorum.
Mesut Gezer; Tebrikler Batman Çağdaş. THY’nin peşini bırakmayın.  Batman halkı adına sağolun, varolun.
Serhat; Sayın Batman Çağdaş Gazetesi yetkilileri, bu konuyu ısrarla gündemde tuttuğunuz için sizleri kutluyoruz.
Necmeddin; Siz her gün uçak seferleriyle ilgili yazın. Biz sıkılmadan okuyalım. Sefer sayıları artana kadar İzmir, Antalya, Kıbrıs ve Cidde seferleri başlayana kadar mücadelemiz devam etsin....