Bu kentin çözüm bekleyen yığınla önemli sorunu var.

Bu sorunlar toplum sağlığını, kentimizin geleceğini yakından ilgilendiriyor...

Sorunların çoğu ise belediyenin kapsama alanında...

Biliyorum kentimiz tamamen yerelden yönetilmiyor, idare edilmiyor.

Ülkenin bütün kent belediyeleri için de aynı durum söz konusu.

Belediye gelirleri ve bütçeleri tamamen yerelden karşılanmıyor.

Belediyelerin ödenekleri Ankara'da kararlaştırılıyor, yereldeki seçilmişlerimiz de o bütçe ve ödenekler doğrultusunda çalışıyorlar, hizmet üretiyorlar...

İyi bir belediye yönetimi, bütçesini en iyi şekilde amacına uygun kullanandır diye düşünüyorum...

**

**

Yerel seçime artık sayılı günler kaldı. Batman'da yaşam süren vatandaşlar, bireyler, yeni bir belediye yönetimini seçmek için 31 Mart günü sandık başına gidecekler...

Bu kenti yönetmeye talip olan belediye başkan adayları ve belediye meclis üyelerinin isim listeleri Yüksek seçim Kurulu'na bildirilmiştir.

Hafta sonunda Batman Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda önemli bir buluşma vardı. Batman Küçük Millet Meclisi'nin (BKMM) 10 yıldır devam eden aylık toplantılarından birisi daha gerçekleştirilmişti.

BKMM toplantısına tüm siyasi partilerin belediye başkan adayları davet edilmişti. Edindiğim ve toplantıda ifade edilen bilgilere göre toplantı katılım daveti tüm partilere ulaştırılmıştı.

Toplantıya CHP, İyi Parti ve HDP belediye başkan adayları katılım sağladılar.

Ayrıca Batman Belediye Başkanlığı için adaylığını koyan bir bağımsız aday da toplantıya katılım sağlamıştı...

Keşke tüm partilerin belediye başkan adayları BKMM toplantısına katılsaydı. Programları nedeniyle katılamayan adaylar adına üzüldüm.

**

**

BKMM PRENSİPLERİ...

Batman Küçük Millet Meclisi'ni kimse basite almasın. Türkiye'nin pek çok kentinde 10 yıldır devam eden, farklılıkları bir araya getirip, uygarca tartıştıran bir yapıdır. Bu yapının temel prensiplerini hatarlatayım;

“Söz kesmek

Laf atmak

Karşılıklı konuşmak

Hakaret

Ön yargılı sözler

Alkış

Yuhalamak

Geç gelmek

Erken kaçmak

Karar almak

Ve uygulamak…

Bütün bunlara Hayır;

Söz alıp konuşmak

Dinlemek

Sıra ile konuşmak

Saygı

Somut eleştiri

Kısa ve net sorular

Sürelere dikkat

Ayda bir gün üç saati birbirimize ayırıyoruz.

Birbirini anlamak ve dinlemek…”

HOŞGÖRÜ ORTAMINDAKİ TOPLANTI...

Değerli Okurlar, böylesi güzel prensiplere sahip, 'Vekil ve Müvekkil Buluşması' adıyla, 'Ön Yargılar giremez' başlığı altında toplantılar düzenleyen BKMM'nin önemli bir hizmete vesile olduğuna inanıyorum.

Evet, CHP Belediye Başkan adayı Sayın Enver Erdem, HDP Belediye Başkan adayı Sayın Dr. Mehmet Demir, İyi Parti Belediye Başkan Adayı Sayın Abdullah Balcı ve Yurtsever Demokrat İttifak'ın bağımsız Belediye Başkan adayı Sayın Mehmet Feyyaz Ekmen, toplantıya katılmışlardı.

BKMM toplantısında gayet hoşgörülü bir ortam vardı.

Tüm başkan adayları el sıkışarak yerlerine oturmuştu.

Hiçbir aday diğer adaylarla polemik yaratacak ifadelerden kaçınmış, sadece proje, hedef ve yönetim düşüncelerini açıklamışlardı.

Sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin karşısına çıkan söz konusu adaylara, Batman'ı nasıl yönetecekleri ve projeleri konusunda söz hakkı verilmişti.

Adayların bazı sorunlar konusunda uzlaştıklarını gözlemledim.

Tüm adayların güzel düşünceleri vardı, kendilerini ifade ettiler...

Ve tüm adaylar birbirlerine başarı dileğinde bulundular...

Çok verimli bir toplantı oldu, sorularımızı sorup, cevaplarımızı aldık. Güzel ve farklı projeler, düşüncelere şahit olduk. BKMM'nin yaşatılması, bundan sonraki aylarda da güçlü katılımların olmasını dilerim. Bu kentin sorunlarının çözümüne hizmet için sivil toplumun öneminin anlaşılması dileğimle.