Cumartesi öğleden sonra Kültür Merkezinde Birlik Vakfının bir etkinliği vardı.

Tanıdık isimlerden biri Batmanlı Ekrem Direkçi diğeri de televizyonlarda sıklıkla gördüğümüz Siirtli hemşerimiz Yasin Aktay’dı. Kayserili olan milletvekilini tanımıyorduk

Programın moderatörlüğünü Ekrem Direkçi yapıyordu

Katılım çok fazla değildi bence. Çünkü bazı sandalyeler boş kalmıştı.

Çok güzel Kur’an okuyan bir kişi bizlere manevi bir esinti sağladı, ALLAH kendisinden razı olsun

Üniversiteden Sosyolog Veysel Hoca, Milli Eğitimden deneyimli Veysi Hoca gözümüze ilk çarpanlardı.

Veysi Hoca, Sayın Direkçi’ye eşlik ediyordu. Yıllara dayanan bir dostlukları olduğunu biliyordum. 15 Temmuz gecesinden Cumhurbaşkanı’nın talimatına kadar her gece demokrasi nöbetine katılan Veysi Hoca derin bilgisi olan, milletin çizgi roman okuyup, aşk filmleri izlediği dönemde Ulasal/yaygın medyada yazıları yayınlanan bir kişiydi. Ekrem Bey ile dostlukları hiç kesilmemiş, bilakis devam etmişti.

Programı sonuna kadar izleyemedim. Zira kızımın doğum günüydü ve hazırlıklar yapmam gerekiyordu.

 Sanırım başarısız darbe girişiminden sonra alanında deneyim sahibi isimler şehrimize gelip bildiklerini bizlerle paylaşmaya devam edecekler

Buyursunlar gelsinler, baş göz üstüne…

      ***

Yaşasın, bir önceki yazımda sanırım yazmıştım ya, kayıp yazımı buldum.

Ama yine de biraz tırstığım için yayınlamayacağım. Ancak bir kısmını.

…………

Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik halkımızın birlik ve beraberlik içindeki dayanışması takdire şayan bir dayanışma örneği olarak tarihe geçmiştir.

………..

“Ama” ile başlayan sorular genelde “şeytan ayrıntıda gizlidir” kaidesince sorgulamamız gereken bir takım soru işaretlerini de barındırıyor.

Acaba bu kadar hata neden kaynaklanmıştır?

Birileri kim bilir, izle ve gör politikası mı izledi?

Kimsenin günahını almak gibi bir niyetimiz yok ama insan bu, düşünmeden de edemiyor. Ama bildiğim bir şey var ise o da şudur; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunların hesabını tektek soracaktır. Dahası sormalıdır da

…………

Ayrıca bunu söylemeyi sevmiyorum ama yine haklı olan maalesef ben çıktım.

………...

Bunları kaleme aldığımda derin düşünce yoksunu heyecanlı mücahitler bana adeta saldırmışlardı.

Demokrasi nöbetinde Batman ve Kürt Halkı devletinin, hükümetinin yanında olmuştur. Polisine ve darbeci olmayan askerine sahip çıkmıştır.

Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın

Amin, amin

Kitap zamanı; Rabbime hamdolsun ki kitap okuma aşkına yine kavuştum ve yine Bediüzzaman Saidi Kürdi’nin yeni bir eserini okudum. İsmi Zülfikar Mecmuası. Peygamber Efendimizin mucizelerinin anlatıldığı bu muhteşem eseri kaçırmamanızı tavsiye ederim.