Necat Nasıroğlu, Batman’a ve bu millete çok büyük iyilik yapmış, zenginliğini insana yatırım yaparaktan örnek teşkil etmiş bir isim. Batman’da zengin olupta koca bir iş merkezini maddi durumu olmayan öğrencilere burs olarak tahsis eden kaç isim var? İnsana yatırım yapan, insan önceleyen bu bilge kişi yıllar önce bir davette Batman’a üniversite yapılması gerektiğini, kararın çıkması durumunda tüm masrafları karşılayacağını belirtmişti.

Batmanlı hiçbir zengin böylesi bir atılımı aklının ucundan bile geçirmemişken, bu kararı alan Rahmetli Necat amca ne kadar da ileri görüşlü olduğunu göstermişti. Yine aynı gün Batman’daki basının birliktelik yapıp çok daha fazla tirajla ama daha kaliteli bir gazete çıkarmaları, kalitesiz ve az sayfalı gazetenin bize yakışmadığını dile getirmişti.

Üniversite ve basın bu insanın önem verdiği iki olguydu.

Üniversite konusunda sözünü tuttu ve Batı Raman Kampüs hizmete açıldı.

Bugün çok iyi yerlere gelmiş, devlette istihdam edilmiş birçok isim Nasıroğlu bursuyla bu günlere gelmiştir.

Yaptığı yardımlar ve hayırseverliği Nasıroğlu soyadına popülerlik kazandırmış ve uzaktan yakından tüm Sinika Aşireti içerisindeki ailelerden bu soyadını tercih edenler olmuştur. Rahmetli Basorke köyündendir ama bir bakıyorsunuz, Sinikiler’in diğer köylerinden de Nasıroğlu soy ismi boy göstermeye başlamıştır. Hatta baba ile çocuğunun soy isimleri farklı olmuştur.

Necat Nasıroğlu, rahmetli babam ile akrabaydı, Rahmetli Halit amcamın gençlik arkadaşıydı. Zaman zaman görüştüğümüzde babamın ilk çocukluk dönemini, amcamla ilgili hatıralarını anlatırdı.

Saçımı çok kısa kestiğim için daha doğrusu usturaya vurdurmuştum, önce ‘hasta mısın’ demiş, ‘hayır’ dediğimde de bir ton fırça atmıştı. ‘Bir daha böyle kesme saçını, yakışmıyor’ demişti.

Kürtçeyi çok iyi konuşamadığımdan bir sürü telaffuz hatası yapıyordum. Utandığımı görünce “yeğenim senin güzel bir Kürtçen varmış” deyip yüreklendirdiğini hatırlıyorum. Hâlbuki birçok kişi çakma Kürtçemden dolayı benimle alay etmiş, bende bu yüzden hepten konuşamaz olmuştum.

Güçlü bir isimdi ama karşısındakini asla ezmezdi.

Zengindi ama kibir ve enaniyet yanından bile geçmezdi

Çocukla bile konuşurken karşısındakine değerli olduğunu hissettirirdi

Pozitif yönü ile bulunduğu ortamda dikkatleri çeken bir şahsiyetti.

Oğlullarından bir tek Ferhat’ı tanıyorum. Basından ve Beşiktaş kulübünden dolayı da Muzaffer ismini biliyorum. İnşallah onlar da merhum babaları gibi garip ve yetimlere kol-kanat gererler.

Allah-u teala sana gani

gani rahmet eylesin Ape Hacci.