*Türkiye Ziraat kupası maçında Kasımpaşa’yı elinden kaçıran Batman Petrol’ün, uzatma dakikalarında liseli bir gencin sahaya pet şişe atması, yaygın medyanın son dakikalarında ‘Batman’da olay’ diye verildi. Yazık… Çok yazık. Büyükşehirlerdeki statlarda yaşananların gölgesi bile olmayan bu basit olayın bu kadar büyütülmesine inanmak çok ama çok zor…

*Yaklaşık 2.5 yıldır Batman’da görev yapan Vali Ahmet Deniz, artık veda turlarında. Geçen hafta sonu çıkan Valiler kararnamesinde Deniz, Manisa Valisi oldu. Yerine gelecek İstanbul-Esenler Kaymakamı yeni Vali Hulusi Şahin, tecrübeli bir bürokrat. Batman, artık 15’inci Valisini bekliyor…

BİR PET ŞİŞENİN BEDELİ
Evet, bir pet şişesinin bedeli bu denli ağır olmamalı.

Önceki gün Batman’ın 15 bin kişi kapasiteli yeni stadındaki ikinci maçına, pet şişes gölgesi düştü. Ve o gölge, Batman üzerine karasaban gibi çöktü.

Türkiye Ziraat kupası maçının uzatma dakikalarında 14 yaşındaki bir öğrencinin attığı pet şişe Kasımpaşalı bir futbolcunun yüzüne isabet etti, o şişe yeni stattaki o güzelliği de alt-üst etti.

Peki yaygın medyanın ön yargısına ne demeli?

Bir pet şişeye ‘sahaya atılan yabancı cisim’ deniliyor.

-Provokatör yine sahnede

-Kupa şöleni hastanede bitti

-Batman’da olay

A Spor kanalında naklen verilen yayında her şey ortadayken, büyük bir olaymış gibi spor kanalları ile internet sitelerinde son dakika haberi, gerçekten bu şehre pahallıya mal oldu.

Maç sonrası Kasımpaşa’nın tecrübeli Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve Kasımpaşalı yöneticiler, futbola susamış Batman’a bu basit olayın mal edilmemesinin gerektiğine dikkat çekiyorlardı.

Bakın, Kasımpaşa Sportif Direktörü Nursal Bilgin neler diyor:
“Biz, Batman halkından çok memnunuz. Hastaneye gittik, taraftarlar geldi. Taraftar ve İdareciler özür diledi. Türkiye Futbol Federasyonuna sesleniyorum; Batman’a daha çok maç verilsin. Burada çok güzellikler var. Futbola çok aç insan var…”

Tecrübeli Teknik Direktör Mustafa Denizli, maç sonrası yaşanan basit olayın her statta yaşanabileceğine dikkat çekiyordu ve şunları ekliyordu:
“Her yer de görülen tatsız olaylardan biri. Maalesef bu tür olaylar devam ediyor. Bu sadece Batman’a mahsus bir şey değil. Türkiye’de her statta karşılaşılabilir. Batman’da güzel bir gündü, futbol adına keyifli bir gündü. Böyle bitmesiydi, her şey çok daha güzel olurdu…”

Kasımpaşa’nın ardından 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Hekimoğlu Trabzon ve Düzce gibi takımların internet sitelerinde de Batman’ın centilmen bir kulüp olduğunun altını çizdiler.

14 Yaşındaki çocuğun yaptığı bir hata koca bir şehre mal edilemez.

Umarım, bu olaydan da Petrolspor yönetimi ders çıkarır.

Daha ligin başı... Böyle olaylar, bu takımı uçurumun dibine getirir.

*******

DENİZ, VEDA TURLARINDA
Haziran 2016’de ilimize atanan Vali Ahmet Deniz, yaklaşık 2.5 yılık görev süresinin ardından Batman’dan ayrılıyor.
Bir süredir beklenen ve Vali Deniz’in de içinde olacağı söylenen “Valiler Kararnamesi” hafta sonu yayınlandı ve Deniz, 5 yıllık Valilik görevini bir de ‘sanayi şehir’i olarak bilinen Manisa’da sürdürecek.
Vali Deniz, Batman’ın tanıtımına büyük önem verdi ve her fırsatta il’in güzelliklerini öne çıkarmaya çalıştı.
Huzurlu bir Batman hedefliyordu.
Herkesle, her kurumla iyi bir diyalog kurdu.
Vali Deniz’e, görevi sırasında şehrimize katkıları için teşekkür ediyoruz…

GÖZLER VALİ ŞAHİN’DE
Batman’ın yeni Valisi Hulusi Şahin, büyük olasılıkla önümüzdeki hafta içinde ilimizde olacak.

İstanbul-Esenler Kaymakamlığı görevinden Batman Valiliğine atanan Hulusi Şahin, tecrübeli bir bürokrat.

Önceki gün telefonun ucunda yeni Vali Hulusi Şahin vardı:
“Adıyaman-Besni Kaymakamlığı görevini yaptım. Diyarbakır’a geldim. Bölgeyi biliyorum. Fakat bugüne dek Batman’a gelmek kısmet olmadı. Güzel şehrimiz için örnek projeleri hayata geçireceğiz. El birliğiyle şehrimizde güzel çalışmalara imza atacağız. Batman’a selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Şahin, genç ve dinamik bir Vali.

Batman’ın 15’inci Valisi Şahin, önümüzdeki hafta görevinde olacak.

28 Yıllık ‘İl’ Batman’da iz bırakan da adından söz ettiren Valilerimiz oldu.

Kısacası; gözler artık yeni Vali Hulusi Şahin’de…