Kuşkusuz kentlerin sembolleri gibi hafızaları da vardır...

Kimi şehirler yer altı zenginlikleriyle kimileri de lezzetleriyle bilinir. Kentlerin hafızasını ise o şehirlerin ilk yaşayanları, ilk iz bırakanları oluşturur. ‘İlkleri’ gerçekleştirenler bir bakıma kültürel miras oluşturur...

Şehirlerin hafızalarını oluşturan bir başka unsur da gazetelerdir.

Basın tarihi yaklaşık 70 yıl öncesine dayanan Batman’da 1980’e kadar ‘günlük’ gazete yokken, 2 Mart 1984’te petrol şehri günlük gazetesiyle buluşur...

O gazete, bugün basın sektöründe koca bir çınar haline gelen Batman Çağdaş Gazetesi’dir.

***

Bu kenti ilk günlük gazeteyle buluşturan Çağdaş, 36. Yayın yılına girdi.

Büyük emek ve fedakarlıklarla Batman Çağdaş, yeni yayın yılına girmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyor.

Basın camiasındaki başarısını ülke çapında aldığı ödüllerle defalarca kanıtlayan bu yayın organı, kentin her alanda gelişim göstermesi için klasik yayın organlarının aksine ‘sorumlu gazetecilik’ anlayışını her sayfasına yansıtmayı ilke edinmiştir.

Nüfusu 600 bini bulan petrol şehrinde istihdam sorunu başta olmak üzere sağlık ve sanayi yatırımlarından kentin hak ettiği payı alması için Çağdaş kadrosu üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirerek, halkın sesi olmayı başardı.

Bu nedenledir ki 1984 yılından beri logosunda yer alan ‘Batman’ın gözü, kulağı, dili...’ sloganı, yeni kuşak gazetecilerin de ilham kaynağı olmuştur.

Batman Çağdaş, birçok alanda ulaştığı başarılar ve rekorlarla ulaşılması hiç de kolay olmayan verilere ulaşarak, bir bakıma ‘kendi rekorunu’ egale ederek sektörde emin adımlarla ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde 10 Bininci sayısına ulaşan Çağdaş, ülke genelinde ender gazetelerin ulaşabileceği bir sayıya ulaşarak yeni bir başarıya imza attı.

10 Bin sayıya ulaşmak dile kolay olsa da her yayın organının ulaşamayacağı bir sayı.

100 BİNİ AŞKIN OKUR KİTLESİ
Güçlü ve deneyimli kadrosuyla Çağdaş, ‘rekorları kıran’ gazete kimliğiyle de ön plana çıkıyor dedik. Bu söylemi lafla değil, buyurun verilerle kanıtlayalım:

Saygın basın kuruluşlarından alınan 100 civarındaki ödülün yanı sıra bu yayın organı, haber sitesiyle de on binlerce okur tarafından takip ediliyor.

www.batmancagdas.com, ziyaretçi rekoru kırmaya devam ediyor. ‘Tekil’ dediğimiz yani bir günde sadece bir bilgisayar veya diğer aygıtlardan Çağdaş’ı takip edenlerin sayısı 24 Bin 500’ü bulmuştu. Bu kitlenin haberleri görüntüleme sayısı ise 82 bini aştı.

Yukarıdaki veri, Çağdaş’ın haber sitesinin yalnızca organik takipçileridir. Bu veriye sosyal medyadaki takipçiler de eklendiğinde karşımıza çıkan sonuç şu: 100 bini aşan bir kitle, her gün Batman Çağdaş’ın web sayfasını ziyaret ediyor.

Rakamlardan da anlaşılacağı üzere Çağdaş, yerel medya kuruluşu kalıbıyla kalmadı, sınırları aşan okuyucu kitlesine ulaştı.

Google verilerine göre; ülke içi verilerin dışında Avrupa’dan da binlerce okur, Çağdaş’ı takip ediyor. Yoğunluğu Fransa ve Almanya başta olmak üzere Çin’den dahi Çağdaş tıklanıyor… Batman’daki okurlarımızın yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Adana başta olmak üzere birçok şehirden takip edilen bir gazete oldu Batman Çağdaş.

Çağdaş’ın okur kitlesi her geçen gün büyüyor.

Bu kitleye ulaşmak ve halkın teveccühünü almak büyük emek işi. Emek, güven ve inovasyon birleşince ortaya da bu tablo çıkıyor.

36 Yıldır okurlarının karşısına ‘dik’ duruşla çıkan Çağdaş, her zamankinden daha güçlü, daha dinamik ve daha kararlı sizlerle buluşmaya devam edecek.

Göz nurumuz Çağdaş’ın bugünlere gelmesinde emeği olan herkese sonsuz teşekkürler.

Nice yayın dönemlerinde aynı coşkuyla buluşmak ümidiyle...