Millet gider Mersine, bizimkiler gider tersine. Bu deyiş bile yurdum hakkında bana da, sana da, ötekine de bir fikir verebilir.
Nasıl mı? Alın size BİMER. Namı diğer Başbakanlık İletişim Merkezi.
Bu kuruluş belki ilk zamanlar iyi niyetle kurulmuş bir birimdi. Yani halkın sesinin en tepeye ulaşabilmesi adına kurulmuş bir iyi niyet göstergesi. Ancak durum değişti ve kendini bilmez bazı işgüzarların namuslu, dürüst insanlara yaylım ateşi açabildiği bir adres oluverdi.
Mesela adam iş yaparken kaytarmış ve amiri kendisine fırça atmış.
Alengirli işlere girmiş ve görevinden bir süreliğine alınmış.
Hemen BİMER’e internetten giriyor ve ilk iş olarak iki seçenekten birini seçiyor. Birincisinde adın, adresin, telefonun var. Ötekinde ne TC, ne ad, ne soyad. Ohh suyundan da koy. İstediğin iddiayı yaz, karala, iftiralar sırala nasıl olsa kimlik bilgilerin yok, gizlisin.
İsmini vermek istemeyen ve yakinen çok iyi tanıdığım on numara bir adam bu konuda serzenişte bulundu. Söylediklerini dinlediğimde hak vermemek elde değildi. Şunları söyledi bu kişi;
Az çok tahmin ettiğim dürüstlükten nasibini almamış bir kişi BİMER’e yazı yazıyor. Nasıl olsa kimliği belli değil ya, sallamışta sallamış. BİMER yazıyı bakanlığa havale ediyor. Bakanlık Batman’ın ilgili birimine. İlgili birimden benim amirime geldi. Amirim beni çağırdı ve bana “biliyorum, bu yazılanlar senin gibi dürüst bir insanın asla bulaşacağı şeyler değil. Ama işlem yapmaya mecburum. Savunmanı hazırla”. Şimdi siz söyleyin Allah aşkına; böyle bir sistem, böyle bir karalama merkezi olabilir mi? İşimizi gücümüzü bıraktık kendimizi aklamaya çalışıyoruz. İleri demokrasilerde suçluluğu ispatlanmayıncaya kadar bireyler suçsuz kabul edilir. Bizde ise tam tersi, kendimizi biz aklamaya çalışıyoruz. Enerjimiz, zamanımız boşuna gidiyor. Moral bozukluğumuz da çabası.
Evet sevgili okurlar. Tekrar ediyorum, belki ilk günlerde hakikatten de iyi niyetle kurgulanmış bir uygulama olan bu portal zamanla kendini bilmezlerin karalama bombardımanı işlevini almış. Ne insanlar mağdur edilmiş, dinlemelere takılmış, dahası kimyası bozulmuş
Şu an bu yazıyı okuyan dostlarım, inanmıyorsanız sizde bir girin sisteme. Ne kadar da haklı olduğumu göreceksiniz. Valla bende bilsem adım, soyadım, TC bilinmezse atarım da tutarımda
Ama Allah korkusu, vicdan var bizde. Ama herkes böyle değil. Emellerine ulaşmak için, üç günlük dünya menfaati için aslanlar gibi görevini yapmaya çalışan içi insan sevgisi ile dolu kişileri yıpratmak böylelerinin umurunda bile değil.
Birilerinin bu gidişata bir dur demesi lazım.
Bizler yerel basında sesimizi ancak bu kadar duyurabiliyoruz.
Ama iş bizimle de bitmiyor ki. Yaygın medyanın köşe başlarını tutmuş büyük (!) yazarlarının da gündeminde olması gerekiyor bu konu.
Çakallara fırsat verilmiş, Aslanlar töhmet altında bırakılmış. Yazık günahtır.
Böylesi çakalların iddialarını ispatlamaları adına mutlaka kimlik bilgileri ile sisteme girmeleri gerekiyor. Aksi halde işini severek yapmaya çalışan dürüst insanları da küstürecek ve yılmalarından dolayı da kaybedeceğiz.