*Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, 2011’i dolu dolu geçirdi. Batmanlı yazarlar, ABD ve Fransa’da yaşayan Ermeni asıllı sanatçı-yazarlar, Şehmus Diken, Murat Belge, Amberin Zaman, Faruk Bildirici ve Latif Yıldız, BGC’nin önemli konuklarındandı.
*Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın da ziyaret ettiği Batman Gazeteciler Cemiyeti, seçim öncesinde de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i konuk etti. Genel Müdür Atalay, övgü yağdırdığı Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti için “Memleketim olan Trabzon’un, Batman Gazeteciler Cemiyet’inin çalışmalarından örnek alması gerektiğini” belirtti.
*Önümüzdeki haftalarda Çanakkale’den gazetecileri Batman’da ağırlamaya hazırlanan  BGC, 2012’de bir dizi etkinlik daha hedefliyor. Her ay ‘Batman Buluşmaları’ adı altında etkinlik gerçekleştiren BGC, dini bayram kutlamalarında da Milletvekillerini, politikacıları ve il yöneticilerini, basın mensuplarıyla bir araya getirdi.
 
BGC’DE ETKİNLİK DÖNEMİ
Yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda sayman olarak yer aldığım Batman Gazeteciler Cemiyetinde, son bir yıl içinde nelerin yapıldığını konuşuyorduk Cemiyet Başkanı Sayın Arif Arslan ‘la. Ve gördük ki bir yıl dolu dolu geçmiş.
Batman Belde Mahallesi Yeni Kültür sarayı karşısındaki lokaliyle, Türkiye’de sayılı cemiyetler arasında yer alan Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, 2011’de önemli konukları ağırladı. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü’nden Türkiye’de tanınmış yazarları, ABD ve Avrupa’daki ünlü sanatçıları ve Batmanlı yazarları konuk edip etkinlik dolu bir yıla imza attı.
Önümüzdeki haftalarda da Türkiye’nin diğer ucunda bulunan Çanakkale’den yerel gazetecileri Batman’da ağırlamanın hazırlıklarını başlattı.  BGC, 2012’ye de farklı projelerle girecek.
Lokaline kavuştuktan sonra peş peşe düzenlediği etkinliklerle adından söz ettiren Batman Gazeteciler Cemiyeti etkinlikleri Batman’daki STK’lar tarafından da çok beğenildi.
 
ATALAY,  HAYRAN KALDI
Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’ni 2011’in ilk aylarında ziyaret eden Basın Yayın Genel Müdürü Mehmet Atalay, gördüğü sıcak ilgiye teşekkür ederken, Cemiyet lokali için de övgü dolu sözler sarf etti. Ziyaret ettiği Cemiyet lokalleri arasında en modern binalardan birinin BGC’ye ait olduğunu söyleyen Genel Müdür Atalay, “Gördüğüm Cemiyet lokalleri arasında en örnek lokallerdendir. Bursa’nın da Batman Gazeteciler Cemiyeti’ne benzerliği var. İkisi de güzel bir bahçe de bulunuyor. Trabzonluyum. Trabzon Basınının Batman’dan alacağı örnek çalışmalardan biri de Cemiyet lokalidir. Bu lokalin yapımında emeği geçenleri kutluyorum” diye belirtti.
 
MALİYE BAKANI KONUK OLDU
Seçim bölgesinde basın kuruluşlarına yönelik yaptığı ilk ziyareti BGC’ye gerçekleştiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, BGC Cemiyeti’nin lokaline hayran kaldı. Bakan Şimşek, BGC’de basın mensupları ile bir araya geldi. Seçim bölgesinde yerel basının buluştuğu BGC lokalinin kentin sayılı yerlerinden biri olduğuna işaret eden Bakan Şimşek, Ahşap bir binanın Cemiyet’e çok yakıştığını ve ilk kez geldiği binayı oldukça beğendiğini belirti.
 
SANATÇILARDAN DA BGC’YE ÖVGÜ
Yeni anayasa çalışmaları öncesinde bu yıl Batman’da konuk olan sanatçı Lale Mansur, Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Taraf gazetesi yazarı Nabi Yağcı, Habertürk yazarı Amberin Zaman, ABD’de yaşayan ünlü Udici Yervand Bostancı, Ermeni Yazar Mıgırdiç Magrosyan ve yazar Şehmus Diken, konuk oldukları Batman Gazeteciler Cemiyeti lokalinde seçkin bir toplulukla bir araya geldi.
 BGC’nin etkinliklerine seve seve katıldıklarını bildiren konuklar, “Batman Gazeteciler Cemiyeti’nin yerini görünce bir daha gelmeye söz veriyoruz” dediler. 15 Ekim’de “Medyada barış dili” ve “Batman’da dünden bugüne yerel basın” konulu panelin konuşmacılarından Hürriyet Yazarı Faruk Bildirici ve Latif Yıldız da BGC’de 3.5 saat süren sohbette seçkin konukların sorularını yanıtladı. Batman’da ilk kez bir panele konuşmacı olarak davet edilen yazar Bildirici, “Daha önce de Batman’a gelmiştim. Fakat bu kez çok farklı bir tablo ile karşılaştım. Kentin dinamikleri kente yakışan etkinlikleri gerçekleştiriyor” diye konuştu.
 
BATMANLI YAZARLAR DA BGC’DEYDİ
Batmanlı yazarlar Abdullah Kaya, Yavuz Ekinci, Şehmus Diken ve Nihat Ekinci, M. Şafi Ekinci moderatörlüğünde, okurlarla buluştu. BGC’de düzenlenen kitap söyleşi programında okurların hem sorularını yanıtladılar, hem de yeni kitaplarını imzaladılar.
2011’yılını bir dolu etkinlikle geçirdiklerini söyleyen BGC Başkanı Arif Arslan,  BGC’nin etkinlikleri ile ilgili: “1997’de kurulan Cemiyetimiz kurumsallaştıktan ve güzel bir çehreye kavuştuktan sonra, hem meslektaşlarımızla dayanışmayı sağladık, hem de üyelerimizin gazetecilik mesleğiyle ilgili  uyulması gereken kurallarını  mesleğimizin duayenlerinden öğrenmeye çalıştılar. Önümüzde uzun bir yol daha var. 2012 yılında da bir çok yeni projemiz var. Bunları da yakında üyelerimizle paylaşacağız.” diye konuştu.
 
FOTOĞRAF MAKİNESİ O’NUN AKSESUARI…
En son aldığı ödül ile ödül sayısını 68’e çıkaran Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sayın Arif Arslan, 2011 yılında büyük bir gayret sarf ederek birçok etkinliğe imza attı. Gazeteci-yazar Arif Arslan, şimdilik 68 olan ödül sayısını 130’a çıkarmaya da kararlı. 130 rakamın esprisi ise hakkında açılan dava sayısıdır.
Türkiye’nin  bir çok basın kuruluşlarına ait plaket, şilt, başarı sertifikası ve meslek anısına ödülleri bulunan sayın Arslan, kimseye eğilmeden yaklaşık 30 yıldır bu mesleği yapıyor. Aynı zamanda sahibi olduğu Batman Çağdaş gazetesinde Yazı İşleri Müdürü olarak da görev yapıyor fakat bir müdürden ziyade bir muhabir gibi çalışıyor.
Batman il sınırlarındaki ilçe, belde, köy ve mezraların hemen hemen tümünü gezen, olan biteni sıcağı sıcağına okura ulaştırmaya çalışan sayın Arslan gazetede gösterdiği başarıyı BGC etkinliklerinde de gösterdi. 30 yılı aşkın gazetecilik yaşamında yanından hiç ayırmadığı fotoğraf makinesi, kalemi ve minik bloknotu onun aksesuarı halini aldı.
Mesleğin bütün zorluklarına rağmen üstün bir başarı gösteren ve aynı başarıyı BGC’de de kanıtlayan sayın Arif Arslan’ı, 2011 yıl içinde yapmış olduğu etkinliklerden dolayı da kutluyoruz.