**Eğer göz göre göre hava yolculuğu seyahatinde her gün yüksek bilet ücretiyle buradaki limandan yolculuk yapmaya devam edersek, paramıza da zamanımıza da yazık olacak…

**Batmanlılar, hava yolculuğunda haksızlığa uğruyor. Maalesef bu manzaraya seyirci kalınıyor. Bu şehirde yaşayanların hakkını aramak boynumuzun borcudur…

THY, UÇAK TALEBİNİ GÖRMEZDEN GELİYOR
Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, 1 Kasım 2015 seçimlerinde Meclisin yolunu tutmaya gittiğinde, ilk açıklamalarından biri de; bu şehrin önemli sorunlarından biri de yetersiz olan uçak safer sayısının artırılmasına yönelikti.
Ankara sefer sayısının 2’ye çıkarılmasını; İzmir-Antalya’ya haftada 3 gün seferlerin düzenlenmesini isteyen iktidarın tek vekili Ataullah Hamidi, THY Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı’na, Batmanlıların bu haklı talebini hatırladıkça; Ankara’da bazı bürokratların keyfi kaçmıştı.
Konuyu Başbakan Binali Yıldırım’a kadar götüren Milletvekili Hamidi’nin, bu kararlılığı dönemin THY Genel Müdürü Temel Kotil’i de huzursuz etmişti.
Henüz bu mesele çözüm bulmuş değil.
Yine de bu konuyu ısrarla gündemde tutmak gerekiyor.

BATMAN LİMANI, SIRADAN LİMAN DEĞİL…
Batman havalimanında uçak seferlerinin artırılmasına yönelik taleplere THY ve diğer hava yolları şirketleri ne kadar kulaklarını kapattıysalar da 600 bin nüfuslu Batman’a ‘Cazibe İl’ kapsamında yapılacak yeni yatırımlar için iş dünyasına ulaşım kolaylığı da sağlanmalı.
Yeni yatırım alanında Batman, bugün her şeyiyle bambaşka bir şehir olma yolunda.
Batman’ın 2. Organize Sanayi Bölgesi ve ‘Teknopark’ projelerinin de hayata geçirilmesiyle bu şehrin hava yolculuğunda ne kadar gereksinim olduğunu varın, siz değerlendirin…
UÇAK SEFERLERİ ARTIRILIRSA…

Batman, her alanda önü açık bir şehir.
Özellikle hava yolculuğunda iş dünyası için uçak seferlerinin artırılması halinde Batman’da yerli yatırımcı kadar yabancı yatırımcı da bu şehre yönelecektir.
Bir türlü hayata geçirilmeyen ‘uçak sefer’ sayısının artırılması ve pahalı bilet uygulamasının son bulmasına yönelik; bu şehrin dinamikleri tekrar ayağa kalkmalı.
“Bu şehrin modern ve güvenilir hava limanı günde 3-4 uçuşla sınırlandırılmamalı. Uçak sefer sayısı artırılmalı” diye herkes üzerine düşeni yapmalıdır…

KÖYLÜ, ARAZİSİNİ İMARA AÇIYOR
Petrol şehri Batman, son dönemlerde büyük bir göç çekiyor ve sürekli konut ihtiyacı artıyor.
Son yıllarda Batman kent merkezi çevresindeki köylü, arazisinden yeterli kazanç sağlayamadığı için; arsaların imara açılması için adeta can atıyor.
Bazı çevreler ovada, yani düz arazide yapılaşmanın uygun olmadığını söyleyebilir ve bunları da hatırlatabilir;
“-Her yeni konut talebi yeni bir tarım arazisinin yok olması demektir.”
Suç, şimdiki yöneticilerin değil, 60 yıl önce Batman ovasına rafineri kurulduğunda, o dönemin yöneticileri, ovada yapılaşmanın önüne geçebilirlerdi.
Geçmiştekiler yapılaşmanın önüne geçmedikleri için petrol şehrinin en güzel arazileri imara açıldı…
14 Haneli İluh, son 50 yılda kent merkezi nüfusu yarım milyona çıktı. Artık bu şehrin yeni yatırımlara gereksimi var.

ARAŞTIRMA-İHTİSAS HASTANESİ UNUTULMASIN
İlçeleriyle birlikte toplam 350 bin nüfusa sahip Düzce’de Tıp Fakültesi var.
Bir çok İl’de Araştırma-İhtisas hastanesinin olduğu bir dönemde Batman’ın bu önemli sağlık kuruluşlarından mahrum bırakılması düşündürücü.
5 Özel hastane ile Bölge Devlet Hastanesi, Batman’ın sağlık yükünü kaldıramıyor.
Bazı alanlarda mevcut hastanelerdeki uzmanların yapabileceği bir şey yok.
Birçok hasta ya Diyarbakır’a, ya Gaziantep’e gitmek durumda kalıyorlar.
İktidar temsilcilerinin, Batman’ın yeni şehir hastanesiyle birlikte Araştırma-İhtisas hastanesi ve Tıp Fakültesinin de takipçisi olması gerekiyor.
Batman büyüyor. Sorunlar da öyle.
Öyleyse sağlık ve ulaşım alanında bu şehrin sorunlarına da kalıcı çözüm bulunsun…