**Batman havalimanındaki pahalı bilet uygulaması ve uçak sefer sayısının yetersizliğinden koca bir şehirde hava yolculuğunun resmen ‘çile’ye dönüştüğünü söylüyoruz…

**Batman-İstanbul bilet fiyatı 360 TL… İstanbul-Fransa bilet ücreti ise 400 TL. Batman-Adana aktarmalı bilet ise tam 460 TL. Bu kadar yüksek rakamlarla biletin satıldığı başka bir il yoktur. Batman’dan İstanbul’a bir ay sonrasına kesilecek bilet ücreti 235 lira.

UÇAK SEFER SAYISINI
ARTIRMAK ÇOK MU ZOR?
Hava yolculuğunda bırakın yerinde saymayı eski uçak seferlerini bile koruyamayan Batman’da, iş dünyası başta olmak üzere hemen her esnaf grubu, yüksek biletle seyahat etmekten bıktı, usandı.
Komşu İl Siirt’te Bora Jet uçak seferleri kaldırıldı. Siirt’teki yolcuların büyük bölümü Batman havalimanına yöneldi. Yani uçak seferleri Batman için kaçınılmaz. Gelin de bunu THY yetkililerine anlatın.
Geçenlerde Fransa’ya yolculuk yapan Batmanlı işadamı Mustafa Balaban anlatıyordu;
“Uçakla Batman-İstanbul mesafesi 1.5 saat. Bilet fiyatı 360 TL. İstanbul-Fransa 3.5 saatlik yol mesafesinde ama ödediğimiz bilet fiyatı ise 400 liraydı. Alın size; Batman’dan İstanbul’a bir sonrasına ayıracağınız yer için şimdiden bir yolcudan istenen bilet ücreti 235 lira. Yüksek bilet uygulaması bu şehre haksızlık değil de nedir?”
BATSO Meclis Başkanı Emin Çelik ise Adana’dan aktarmalı olarak geldiği Batman’a 460 TL’yle bilet bulduğunu söylüyor;
“Adana’dan Batman’a aktarmalı olarak geldiğimizde neredeyse 500 TL’ye varacak bilet uygulamasıyla karşı karşıya kaldım. Bu kadar pahalı bilet hiçbir yerde yok.”

“BATMAN’DA HER ZAMAN YOLCU VAR”

Günlerdir Batman havalimanındaki uçak sefer sayısının yetersizliğinden yakınıyor Batmanlı iş dünyası.
Belli aralıklarla İstanbul ve Ankara’ya yolculuk yapan işadamlarından Serhat Kaya da sosyal medyada Batmanlının pahalı bilet kestiğine dikkat çekiyor;
“Siirt’te Bora Jet havayolları şirketinin seferleri kaldırıldı. Haliyle bundan böyle Batman limanından komşu İl’de yararlanacak ama bizde hem zaman hem de para kaybından ötürü limanımızdan doğru dürüst yararlanamıyoruz. Batman limanında birkaç uçak seferi daha düzenlenemez mi? Batman’da her zaman yolcu var. Uçak yok. Tek isteğimiz; bu aktarmalı seferler ile pahalı bilet uygulamasının artık son bulmasıdır. Nedir bu şehrin hava yolculuğunda çektiği çile?..”

“DİYARBAKIR ÖNEMLİ ENGEL”
Komşu İl Diyarbakır’ın, Batman hava limanına önemli bir engel olduğunu söylüyor iş dünyası;
“Diyarbakır’la aynı mesafede olan Elazığ, Şanlıurfa ve Mardin illeri de var. Fakat bu illerde uçak sefer sayısında nedense düşüş yaşanmıyor? Neden Batman’ın uçak sefer sayısı azaltılıyor, anlamış değiliz. Hava yolculuğu seyahatinde Batman ideal bir şehir. Yanı başımızdaki Siirt, Şırnak ve Mardin’in Midyat ilçesi ile Bitlis’teki yolcuların da rahatlıkla yararlanabildikleri Batman havalimanında  uçak sefer sayısının yetersizliği biliniyor. Ancak bu soruna da çözüm bulacak kimse de yok…”
Evet, Batman havalimanının, eski uçak seferlerine dönüş yapılması için de bu şehrin lobisinin elini taşın altına bırakmasının zamanı gelip geçmiştir.
***************
AVUKAT KAYA’NIN ARDINDAN
Yaklaşık 20 Yıl öncesinde hukukçu olduğunda Turgut Özal bulvarındaki Sinaka iş merkezinde açtığı bürosunda çevresine gösterdiği ilgi ve alakayla bir anda herkesin gönlünde taht kurmuştu.
Batman’ın ‘Karşıyaka’sındaki futbol takımının yöneticisi olduğunda amatör maçlar olmak üzere 3. Lig maçlarını kaçırmazdı. Dönemin Karşıyaka Kulüp Başkanı Enver Özdemir’le deplasman dinlemeden çok sevdiği o takımı bir üst lige çıkarmıştı Avukat Kaya ve arkadaşları…
Avukat Kaya, bu şehir için yıllar öncesinde aktif siyasette de arkadaşlarıyla el ele verip inanılmaz bir enerjisiyle çalışıyordu.
Bir ara AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı yarışı gibi heyecan için de geçmişti.
Batman Barosu yönetiminde de aktif görev aldığında Avukat Süleyman Kaya, ani bir kararla İstanbul’a yerleşmişti.
Avukat Kaya, yakalandığı o sinsi hastalığı çok sevdiği ailesi ve yakınlarından gizlemişti.
Kimsenin hastalığını bilmesini istememişti.
Geçenlerde yakalandığı o amansız hastalık nedeniyle sevenlerine veda etti.
Avukat Kaya, mücadeleciydi.
Direngendi.
Ama gönlü hepsinden yumuşaktı.
İyilikseverdi.
Ama yaptığını kimsenin de bilmesini istemezdi.
Yaşamının son günlerinde memleketi Batman’a getirilmişti.
Belki düzelir diye tedavi altına alınmıştı.
Olmadı.
Sevgili Kaya, çekip gitti.
Özleyeceğiz seni güzel insan Süleyman Kaya…