**Batman Havalimanı bölgenin en güvenli limanı konumunda ama yanıbaşımızdaki Diyarbakır, fazla uçuşları Batman’a vermemekte diretiyor. Komşu İl’de bazı uçuşlar 100 lira altında Batman’da ise Ankara ve İstanbul’a uçuşlar 240 ila 300 TL arasında değişiyor...

**Komşu İl’ler Diyarbakır ve Mardin’de günlük uçuş sayısı 10 ila 24. Batman’da ise 4 uçak seferi yapılabiliyor. İşte Batman’a Hava Devlet Meydanlarının çektirdiği eziyete bu. Hem uçuşların pahalı hem de uçak seferlerinin yetersiz olduğu il Batman…

BATMAN’A ÜVEY EVLAT MUAMELESİ
Komşu İller Diyarbakır ve Mardin limanlarına göre daha güvenli olan Batman Havalimanı nedense; Devlet Hava Meydanları arasında ‘üvey evlat’ muamelesi görüyor.
Günde dört seferle sınırlı tutulan hava limanına daha önce tahsis edilen seferler alınıp başka illere kaydırılmıştı.
Bölgede en fazla yolcunun olduğu şehir yine Batman ama yanıbaşımızdaki Diyarbakır 24 uçuş seferinden 3-4’ünü bile Batman’a vermemekte direniyor.
Batman hava limanına yapılan bu haksız uygulamaya herkes nedense seyirci.
İki yıl önce onarıma alındı diye 3-4 seferi başka illere kaydırılan Batman’ın, bu mağduriyeti aylardır giderilemedi.
Batman’dan uçak bilet fiyatlarının yüksek olduğunu bilmeyen yok ama kimse Batmanlıların çektiği bu eziyete de ‘dur’ diyemiyor.

UÇAK BİLETLERİ CEP YAKIYOR
Batman-İstanbul, Batman-Ankara uçak bilet fiyatları uçtu gitti.
Batman-Ankara bilet fiyatları ortalama 180 ila 250 TL oldu.
Batman-İstanbul seferleri ise 250-300 liraya yükseldi.
Komşu İl Diyarbakır’da ise İstanbul ve Ankara’ya seferler, bu fiyatların çok altında.
Hem biletlerdeki fiyat yüksekliği hem de zaman kaybı; Batmanlıları hava taşımacılığında zor durumda bırakıyor.
Batman’da bilet bulamayan bir çok yolcu Diyarbakır yada Mardin’in yolunu tutuyor.
Diyarbakırlılar itiraf ediyor; “Yolcularımızın çoğu Batman’dan.”
Batmanlılar, hava taşımacılığında ‘üvey evlat’ muamelesiyle karşılaşıyor ama bu sorunu dile getiren iktidarın tek Milletvekili Ataullah Hamidi bile Ulaştırma Bakanlığı’ndan şikayetçi. Çünkü Batmanlıların hava taşımacılığında mağduriyet yaşadığını hep anlattı.
  
BATMAN LİMANINA HAKSIZLIK
Dönemin Ulaştırma Bakanı şimdi ki Başbakan Binali Yıldırım, yıllar önce Batman hava limanının yeni apronu’nu hizmete açtığında uçak seferlerinin artırılacağına dikkat çekmişti.
Hatta Erbil ve Kıbrıs’a bile uçuşların Batman’dan yapılacağına söz veren dönemin politikacıları, THY ve diğer havayolu şirketlerinin seferlerini azaltmasına seyirci kaldılar.
Haftada üç gün yapılan Batman-İzmir ile Batman-Antalya seferleri kaldırıldı.
İzmir ve Antalya’ya giden Batmanlılar, ‘aktarmalı yolculuk’ seyahatinden rahatsız.
Yol çilesini çeken Batmanlılar, hava yolculuğunda hem fazla ücret ödüyor hem de zaman kaybına uğruyor.
Hava taşımacılığında Batman; son yılların en sıkıntılı dönemi geçiriyor.
Peki hava taşımacılığını halkın çıkarlarına göre düzenleyen komşu İller Diyarbakır ve Mardin uçak sefer sayısını nasıl artıyor?

EN AZ UÇAK SEFERLERİNİN YAPILDIĞI İL’İZ
Batman’dan nüfusu çok daha küçük Elazığ’da bile günde 9 uçak seferi yapılıyor.
Şehir merkezi nüfusu 402 bini geçen, İl genel nüfusu ise 577 bine ulaşan Batman, neredeyse ‘büyükşehir’ olacak ilk üç İl arasında. Fakat hava ulaşımında yerinde saydıkça sayıyor...
70 Yıllık Batman DDY Gar’ın da değişim rüzgarları esiyor. Banliyo tren sayısı arttı. Raylar yenilendi. Diyarbakır ile Batman arasında sefer yapan banliyo treni ulaşıma kolaylık sağladı.
Hava taşımacılığında ise Batman, son yıllarda yerinde sayan bir şehir halini aldı.
Nüfus potansiyeline rağmen diğer hava limanlarına göre; en az sefer sayısının yapıldığı İl maalesef Batman. Hava taşımacılığı seferlerinde Batman, Şırnak ve Hakkari’yle aynı kefede tutuluyor.
Komşu İllerde ucuz seferler yapıladursun, Batman ise pahalı seferlere alıştı bir kere...
Yazık günah...
Batmanlılar, Diyarbakır ve Mardinlilerden daha zengin mi?

KOMŞULARDA YOLCULUK UCUZ...
Komşu İllerdeki hava yolculuğundaki seferler, Batman’a göre son derece ucuz.
Batman-Ankara bilet ücretleri ortalama 180 ila 250 TL. Batman-İstanbul sefer bilet fiyatları da 250-300 lirayı buldu. Komşu iki İl’de ise fiyatlar neredeyse yarı yarıya.
Batman’dan bir yolcu Ankara ve İstanbul’a gitmek isterse; Diyarbakır ve Mardin’e göre iki kat ücret ödemek zorunda kalıyor.
Şimdi sormak lazım.
Acaba Batmanlı,  Diyarbakır ve Mardinliden çok mu zengin de ulaşım için bu kadar ücret ödüyor?
Batmanlıyı yolunacak kaz gibi görenlere fırsat veren, akıllı bir havayolu düzenlemesi yapmayan yöneticilere duyurulur.

MİLLETVEKİLİNİN ÇIĞLIĞI
Batman Hava limanında uçak seferlerinin artırılmasının gerektiğini yazıyoruz.
İktidarın tek Milletvekili Ataullah Hamidi, Batmanlıların acil isteklerinden birinin uçak sefer sayısının artırılmasının gerektiğini her defasında söylüyor;
“Uçak sefer sayısının artırılmasını yerel medyamızın gündeminde tutması çok doğru ve gerekli bir davranış. Bu sorunun sürekli takipçisiyim. Seçildiğim günden beri üzerinde titizlikle durduğum konulardan biri de uçak sefer sayısının artırılması talebimiz oldu. Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Hava Meydanlarından söz aldığımız halde uçak sefer sayımız artmadı. Kalkınmışlığın göstergelerinden biri güvenli ve bir çok İl’de ucuz taşımacılığın vazgeçilmez bir unsuru olan uçak seferlerinin artırılması şarttır. Sadece THY değil, diğer uçak şirketlerinin de seferlerini Batman’a yapması gerekiyor. Batman, yolcu potansiyeli olan bir şehirdir. Neden bölgenin en güvenli hava limanında sefer sayısını artırılmıyor? Bu konudaki girişimlerimizi sürdürüyoruz.”
Kısacası: Hava yolculuğunda komşu İllere göre hem zaman kaybına uğrayan hem de pahalı bilet alan Batmanlıların, bu çilesi artık son bulmalı.