*Vali Hulusi Şahin, hafta sonu açılışlardaydı. Batman’ın Gültepe semtindeki H. Adile Kubba taziye evi binası ile Kahve Deryası’nın açılışlarına katılan Vali Şahin, yatırımcıların da yatırıma yönelmelerine yönelik çağrıda bulundu ve taziye evinin okuma salonu gibi hizmet vermesinin gerektiğini söyledi.

*Vali Şahin, geldiği günden beri Batman’ın geleceğiyle ilgili düşüncelerini anlattı. 500 Yataklı yeni hastane, Araştırma-İhtisas ile Tıp Fakültesi yatırımlarına yönelik görüşlerini almıştık. Ve bu yatırımlara da Vali Şahin, yeşil ışık yakmıştı.

2019’DA BU YATIRIMLAR ŞART
Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti yönetimiyle birlikte bir süre önce Vali Hulusi Şahin ile sohbet etme imkanı bulmuştuk.
İstanbul-Esenyurt ilçesinin eski Kaymakamı, Batman’ın yeni Valisi Şahin’le Batman’ı, Batman’a yapılması gerekenleri, Batman’la ile ilgili hayallerini konuştuk.
Geldiği günden beri bu şehir için kafa yoran, bu şehre hizmet arzusu olan bir bürokrat.
Batman’ın öncelikli sorunları tespit eden Vali Şahin, şimdi bu yatırımların artık gerçekleşmesi için de üzerine düşeni yapıyor.
Hemen her açılışta Batman’ın bu önemli sağlık yatırımlarının gerçekleşmesinin gerektiğini söylüyor.
Batmanlıların beklediği bu yatırımlar somutlaştıkça, kamuoyuna aktarmaya çalışıyor Vali Şahin…
Örneğin Batman çayının şehirle bütünleşmesine yönelik projeyi de DSİ’deki brifingde öğrenen Vali Hulusi Şahin, Hava alanı limanı civarından Sinan’a kadar tüm Batman çayını, şehrin birçok amaçla kullanabileceği şeklindeki projeye de sıcak bakıyor.
Ama her şeyden önce bu şehirde hayata geçirilecek projelerin öncellikli olarak tespit edilmesinin de gerektiğini söylüyor…
Batman’ın yeni Valisi Şahin, göreve başladıktan bu yana öncelikli sorunları tespit etmiş gibi…

YATIRIMLAR ŞEKİLLENMELİ
Batman’da projelere yönelik kapsamlı bir eylem planı hazırlanmalı ve bu plan çerçevesinde hazırlayacakları acil yatırımlara 2019’da başlanılmalı.
Gördüğümüz kadarıyla Vali Hulusi Şahin, Batman’la ilgili bir takım acil yatırımların çalışmasını yapmış…
Bunları şekillendirmiş…
Göreve geldikten sonra Batman’ın çözüm bekleyen sorunlarını Vali Şahin, tespit etmiş…
Bizce bu sorunlar da Batman’ın öncelikli sorunları…
Yeni yılın son günlerindeyiz…
Vali Hulusi Şahin, şehre acil yapılması gereken sorunları belirlemeye başlamalı.
En acil yatırım olan 500 yatak kapasiteli hastanenin temeli 2019’da mutlaka atılmalı…
Doğrusu Batman’ın da öncellikle yeni hastane için kaybedeceği bir dakikası yok.
Vali Şahin’in bu yüzden, çok kısa bir süre içinde şehrin büyük beklentisi olan sağlık yatırımları içinde öncelikli olan yeni hastanenin temelini 2019’da atılmasına yönelik çalışmaları hızlandırması gerekir…