**Batman’ın gözde alanları Güney Raman Çevre yolu, Batman-Hasankeyf karayolu ve belki de 5-10 yıl sonra yapılacak Kuzey Çevre yolu olacak.

**İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 9.Bölge Müdür Yardımcısı Selahattin Likoğlu, Kuzey Çevre yolunun projesinin hazır olduğunun altını çiziyordu. Anlaşılan birkaç yıl içinde bu çevre yolu da yapılacak.

YATIRIMCININ GÖZDESİ
YENİ ALANLAR
Batman kent merkezinden daha çok artık Güney Raman Çevre yolu güzergahı ve Batman-Hasankeyf karayolu revaçta.

18. Madde ile ‘toplulaştırma’ çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu Batman-Hasankeyf karayolunda şimdiden yatırımcılar projelerini gözden geçiriyor.

Batman’ın dibindeki Akça (Tilmız) birkaç yıl içinde belki de bu şehrin mega semti olacak. Binatlı köyüne kadar imar alanına alınan Akça ve çevresindeki arsalara zemin+10 kat yapılabilecek. Şehrin gözde güzergahlarından birine dönüşecek bu yolda yakın bir sürede dubleye dönüştürülecek. Caddenin 250’şer metre çevresindeki arazilere yeni yatırımlar yapılabilecek.

Kim ne derse desin; Batman’ın Doğu’su ile Güney’i artık yapılaşmanın adresidir. Yeni hastanenin yapılacağı Erköklü ile yeni stadyum arasındaki gayrimenkuller şimdiden bazı kamu kurumlarının yatırımlarına dönüşmüş.

YENİ HASTANE, YENİ
YILIN İLK AYLARINDA
Yeni hastanenin yeni yılın ilk aylarında ihaleye verileceğini geçenlerde manşete taşımıştık. Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, geçenlerde ziyaret ettiği yeni Sağlık Bakanı’na 400 yataklı hastanenin yapılacağı bölgedeki imar çalışmalarının tamamlandığını hatırlatmıştı.

Yeni hastanenin gecikmesinin bir nedeni de çevresindeki bazı kamu kurumlarının projelerinin gecikmesinden kaynaklandı.

Ancak Sağlık Bakanlığı’nın, Batman’a yapacağı 400 yataklı hastanenin yatırım programına alındığını bilmeyen yok. Bazı çevrelerin kafasında ise o bölgede hastanenin başka yere taşındığı soruları var. Kesinlikle böyle bir şey yok!

Yeni hastanenin yapılacağı alan aylar öncesinden belirlendi.
Trafiğin yoğun olmadığı Güney Raman Çevre yoluna yeni hastane ayrı bir ivme kazandıracak.

Şimdiden hastanenin yapılacağı alanda yatırım yapmak isteyen onlarca iş adamı var. Hastane temeli atılır atılmaz önümüzdeki yılın ilk aylarında o güzergahta yeni yatırımları da görebilmemiz mümkün olacak.

KUZEY ÇEVRE YOLU
Güney Raman Çevre yolunun trafiğe açılması biraz zaman aldı ama bu güzergah artık araçlar seyrediyor. Ağır tonajlı araçlar OSB’den yükünü aldıktan sonra şehir içine girmeden bu güzergahtan yol alıyor. Bu yol güzergahının tamamlanmasında Vali Ahmet Deniz’in katkısı büyük. 800 metre mesafedeki güzergahta arazi sahibini ikna eden Vali Deniz, büyük bir sorunu çözmüştü.

Bu güzergah şehir merkezinin trafiğine nefes aldırdı.

Ancak bir önemli sorun daha var. O da Kuzey Çevre yolu. Organize Sanayi Bölgesi’nden Batman hava limanı güzergahında bitecek olan bu çevre yolu şehir trafiğini çok daha da rahatlatacaktır. Çünkü bu güzergah tamamlandığında Batman kent merkezindeki trafiği adeta nefes alacaktır. Güney Raman Çevre yolu kadar bu güzergah kente soluk aldıracaktır.

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Selahattin Likoğlu, önceki gün son dönem İl Koordinasyon toplantısında bu güzergahla önemli mesajlar verdi.

Projesi tamamlanan Kuzey Çevre yolu yakın bir tarihte ihaleye verilmesi planlanıyor. Bu şehrin en büyük sorunlarından biri de ulaşımdır. Eski çevre yolları artık şehir içinde kaldı. Hemen hemen her gün görünmez kazaların yaşandığı bu şehrin yeni çevre yollarına ihtiyacı vardır. Güney Raman Çevre yolunun devamı olacak olan Kuzey Çevre yolu da yapılırsa bu şehrin trafik sorunu kalmayacaktır.