02.03.1984 tarihinden bu yana Batman'ın gözü, kulağı, dili olan Çağdaş gazetesi, yazı işleri müdürü Arif Arslan'ın büyük çabaları ve mesleğine olan aşkı ile başarıdan başarıya koşuyor ve bir nevi başarıyla özdeşleşiyor. Çağdaş gazetesi aile yapısıyladır ve mutfakta yer alan herkesin katkısıyla bu başarılar geliyor fakat Arif Arslan'ın hayatında büyük önem taşıyan bu gazete onun için hiç bir dilde karşılığı olmayan bir anlam taşır ve bu nedenledir ki bu aileye katkısı muazzam derecededir.
Arif Arslan aslında Çağdaş için;
Bir nevi Galatasaray'lı Hagi...
Bir nevi Fenerbahçe'li Alex...
Bir nevi Beşiktaş'lı Şifo Mehmet...
Bir nevi Trabzonspor'lu Hami...
Çağdaş gazetesi, doğruyu göstermeyi ve yöneltmeyi ilke edinmiştir ve memleketi adına varolan bir yapıdadır. Gazetenin çalışanlarının tamamı amatör bir ruh ve profesyonel çalışmaya sahip olduğu için yeni günde karşısınıza çıkan gazete, marketinize yeni gelmiş köy yoğurdu tadını verir.
Yanı başınızda gerçekleşen olaylardan bile daha sizin haberiniz yok iken Çağdaş gazetesinden haberdar olabiliyorsunuz çünkü halkın gazetesidir Çağdaş.
81. Ödül, emeğin getirdiği bir üründür ve bu ürün halkındır çünkü gücünü halktan alan bir gazetedir Çağdaş. Tamamiyle ticari amaç gütmeyen bu gazetenin menfaati halka dair güzelliklerdir.
Çağdaş'dır ki;
 Doğruları yazmaktan çekinmediği için bombalanan...
Taraf olmadığı için bertaraf olmaya çalışılan...
OHAL' de dahi karşınızda olan...
Faili meçhuller döneminde bile boy gösteren...
Kısacası 31 yılı aşkındır Çağdaş'dır ki yanınızda olan...
Dağıtıcısı, baskı operatörü, düzeltmeni, muhabirleri, yazarları, editörleri ve yazı işleri müdürü ile Çağdaş pazar hariç her gün ilkeleriyle gözünüz, kulağınız ve diliniz olacaktır ve hedefi şu an itibariyle 100. Ödül olan Çağdaş, siz okurlarıyla birlikte bu hedefe ulaşacaktır.
Çağdaş aslında hep halkla birlikte, bazen sofranızda bazen kilerinizde bazen arabınızda...
Batman'ın Çağdaş'ı her daim sizlerle...
Yarınınızın, bugününüzden daha iyi geçmesi dileğiyle, hoşçakalın...