Batman-Diyarbakır karayolu kavşağında Yediemin otopark bitişiğinde devasa bir alanda kurulan Nas Lunaparkı, resmi rakamlara göre; şehir merkezi nüfusu 402 bin olan Batman’ın, ihtiyaçlarına göre tasarlanmış.
11 Dönümlük alana modern lunapark kazandıran Nasıroğlu, hiç bir masraftan kaçınmamış.
Altyapısından çevre düzenlemesine kadar lunaparkı tek başına yapan işadamı Nasıroğlu, şehrin önemli bir eksiğini de gidermiş.
Ailelerin rahatlıkla eğlenebileceği Nas Lunapark tesisi yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olmuş.
Hiçbir yerden destek almadan modern bir lunaparkı Batman’a kazandıran Nasıroğlu, anlatıyor;
“Mescit, çocuk emzirme odası, lokanta, kahve, cafetarya vb. gibi her türlü dinlenme yerinin yanısıra engellilerin de yararlanabilecekleri ve lavabo parkımızda mevcut. Önümüzdeki günlerde 2 küçük minare de mescit üzerine yapmayı düşünüyoruz.”
Önümüz 11 ayın sultanı Ramazan.
Mübarek Ramazan ayında da Batmanlıları iftar saati ile sahur arasında ağırlamaya hazırlanıyor Lunapark. 15 gün süreyle yemek fuarı için de kolları sıvayan işadamı Necdet Nasıroğlu, bakın neler diyor;
“Biz, bu şehri çok ama çok seviyoruz. Geçen hafta Batman’a getirmeyi düşündüğümüz el sanatları ve yemek fuarını Ramazan ayının ikinci haftasına erteledik. Mübarek Ramazan ayında iftar saati ile sahur arasında Batmanlıları Türkiye’nin dört bir yanındaki sofrada konuk etmeyi planlıyoruz.”
Batman’ın ihtiyaç duyduğu lunaparkta kumar, iddia vb. gibi oyunlar yasaklanmış.
Güvenlik dört dörtlük.
Ailelerin rahat bir ortamda çocuklarını eğlendirebileceği bir mekan yaratan işadamı Nasıroğlu’na bugüne kadar bu şehirde destek veren tek bir kamu kuruluşu olmamış.
Büyük risk alıp ciddi bir yatırım yapan Nasıroğlu, 16 Mayıs 2017 tarihinde 27. İl yıldönümünü kutlayacak olan Batman’ı da unutmamış.
İl oluşunun 27. Yıldönümünde Batmanlılara sürprizi olan Necdet Nasıroğlu, konuşuyor;
“Batman’ın İl yıldönümüne sayılı günler kaldı. 16 Mayıs’ta lunaparkımızdaki tesislerimizdeki jetonlarda yüzde 40’a varan indirimli uygulamamız olacak. Şimdiden Batmanlıları konuk etmeye hazırız…”
Kısacası; Batman’ın da artık modern bir parkı var. Lunapark bizleri bekliyor.