Batman, son yılların en çetin kışı geride geçiriyor. Kar kalınlığının yer yer bir karışı geçtiği Batman kent merkezinde manzara buysa ilçe ve beldeleri siz düşünün...
Kar’ın en çok yağdığı ilçe Sason.
2973 Metre yüksekliğindeki Mereto dağı eteğinde yer yer 3-4 metreyi bulan beyaz esaret, Sason-Yücebağ’ı etkisi altına almış.
Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, beldesindeki kar görüntüsü ile Batman’daki manzarayı anlatıyordu;
“Batman şehir merkezindeki kar’ı görünce burası bize adeta bir cennetmiş gibi geliyor. Beldemizde kar yüksekliği 3 metreyi bulmuş durumda. Yücebağ’a bağlı köy ve mezraların yolların kapanmaması için Özel İdare ekipleri ile mesai demeden çalışıyoruz. Hatırladığım kadarıyla bu kadar kar yağışı gerçekleşmedi beldemizde. Her yer beyaza büründü. Bu kar kolay kolay da yerden kalkmaz...”
Kısıtlı imkanlarıyla 2 bin nüfuslu beldesinin köy ve mezra yollarını ulaşıma açık tutan Yücebağ belde Belediye Başkanı Çetinkaya, acil hastalar için de Belediye bünyesinde özel bir ekip oluşturmuş.
Kırsalda sadece Özel İdare ve Belediyeler değil, hemen herkes beyaz esaretle mücadelede.
Kırsalda aç kalan sığırcı kuşlarından tutun da yabani hayvanları düşünenler de yok değil.
Batman Avcılar Derneği Başkanı Salih Sertkaya, üyeleriyle birlikte kırsalda örnek bir kampanya başlatmış.
Araçlarına aldıkları torbalarda kilolarca yem’i yol kenarlarına serpen Avcılar Derneği Başkanı Sertkaya, anlamlı mesaj veriyor;
“Bilinçsiz avcılar, maalesef bizleri de üzüyor. Yabani hayvanları avlamaktan çok şu günlerde onları yemsiz bırakmamak için üyelerimizle birlikte kırsal alana yem bırakıyoruz. Ovada bir şey bulamayan o hayvanları avlamak yerine yaşatmalıyız. Yemsiz bırakmamalıyız.”
50’yi aşkın üyesiyle iki günde bir Batman ovasına yem bırakan Avcılar Derneği Başkanı Sertkaya’nın, bu kampanyasına alkış tutulur.
Beyaz esaretin etkisi altına aldığı Batman’da, maalesef görünmez kazalar da olmuyor değil.
Gizli buzlanmanın yer yer görüldüğü Batman kent merkezinde kaygan zeminde düşen düşene.
Vatandaşlar, uzmanları dinlemeli. Elleri ceplerindeki yayaların her an kayabilecekleri zeminde dikkatli olmaları gerekiyor. Aksi taktirde Ortopedi uzmanlarına şu günlerde gidenlerin sayısı artacak.
Kısacası; beyaz esaretin etkisini gösterdiği Batman’da; alışık olmadığımız hava şartlarına artık uyum sağlamamızın zamanıdır şimdi....