Dünden devam

Batman’ın duyarlı insanları son günlerde ‘hızlı treni’ konuşuyor, konunun gündemden düşmemesi için çaba gösteriyor…

Gelişen teknolojiden Batman’ın da yararlandırılması gerektiğine kesinlikle inanıyorum. O nedenle hızlı tren hizmetini savunuyorum.

Dünkü yazımda tren hizmetinin geçmişiyle ilgili değerlendirmelerde bulunmuş, bu konudaki duyarlılığım ile ilgili somut bilgiler sunmuştum. Hızlı Tren meselesinin nasıl gündeme geldiğine dair araştırma yaparken, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci’nin, bir sözüyle karşılaşmıştım. Batman’ın duyarlı insanlarını ayağa kaldıran cümle şöyledir: “Malatya- Elazığ ve Elazığ- Diyarbakır hızlı tren projesini de 2017'de ihaleye çıkarttıracağız. İnşallah hızlı treni Diyarbakır'a kadar götürmüş olacağız.”

İşte bu söz bize umut oldu. Hızlı tren hizmeti için ihaleye gidilirken, Diyarbakır’la birlikte Batman’ı da bu ağa dahil edemezler mi?

Batman-Diyarbakır arası tamamen düzlük bir alan. Ne dağlar, ne taşlar var. Zemin çok daha müsait…

Batman’ın hızlı tren hizmetinden yararlandırılması için Türkiye Gençlik Konseyi Batman Temsilcisi Sayın Veysi Mercimekçi ve arkadaşlarının da duyarlı olduklarını gözlemliyorum. Sosyal medya üzerinden kampanya yürüttüler, sanal ortamda gündem oluşturdular.

Batman Küçük Millet Meclisi’ne katılan Milletvekillerimizden Sayın Mehmet Ali Aslan’a da meseleyi ilettiler. Sayın Aslan’ın da meseleye duyarlılık gösterip, sorunu Meclise taşıdı, sorduğu şu sorularının cevabı gerçekten önemlidir: “Şehirlerarası ulaşımda önem taşıyan ve zamandan tasarruf sağlayan YHT altyapısının, Batman’da da hayata geçirilmesi için bir alt yapı çalışmanız var mıdır? Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projesi maliyeti ne kadardır? Batman ilinin katılmasıyla maliyet ne kadar artar? Batman’ın da YHT projesine dahil edilmesi için Batman halkının bu yönlü talebine nasıl bir cevap vermeyi düşünüyorsunuz?”

Değerli Okurlar; Batman’da oluşan kamuoyunu önemsiyorum. Batman’ın hızlı tren ağına dahil edilmesinin çok yüksek maliyet getirmeyeceğine inanıyorum.

TCDD internet linkini tıkladığımda “Hızlı Demiryolu Projeleri” ve ‘Yüksek Hızlı Demiryolu Projeleri’ bilgilerine ulaştım.

Hızlı Demiryolu Projelerini tıkladığımda, Sivas-Erzincan, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep, Karaman-Ulukışla-Yenice, Konya-Karaman ve Bursa-Bilecik projelerinin olduğunu gözlemledim.

HIZLI VE YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU PROJELERİ…

Hızlı Demiryolu Projesi’nin amacı ile ilgili bilgiyi TCDD linkinden doğru bilgi olarak kamuoyunun takdirine sunuyorum: “İstanbul, Ankara ve Konya’dan Karaman-Mersin-Adana-Osmaniye ve Gaziantep illerine hızlı trenle ulaşım sağlamak amacıyla; Adana-İncirlik-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattının yapımı planlanmıştır. Proje Mersin-Adana, Adana-Toprakkale, Toprakkale-Bahçe, Bahçe-Nurdağ(Fevzipaşa Varyantı), Nurdağ-Başpınar, Başpınar-Mustafayavuz(Gaziray) kesimlerinden oluşmaktadır. Proje tamamlandığında Adana ile Gaziantep arası mesafe 315 km’den 235 km’ye, seyahat süresi ise 5 saat 10 dk’dan 1 saat 45 dakikaya düşecek.

Mersin-Adana Hızlı Demiryolu Projesi

Proje ile; Konya, Karaman, Kayseri ve Gaziantep’ten gelen yüklerin Mersin Limanı’na daha hızlı aktarılması sağlanacaktır. Adana-Mersin arasında yıllık yolcu taşıma miktarı 5,5 milyondan 14 milyona çıkarılarak taşımacılık daha hızlı hale getirilecektir. Adana–Mersin arasında 67 km’lik (67x2=134 km) 3. ve 4. Hattın yapımından oluşan Hızlı Tren Projesinde; altyapı işlerinin 2017 yılı sonunda tamamlanması planlanmakta olup, üstyapı ihalesine 2017 yılı içerisinde çıkılacaktır.”

Evet, bu bilgilere ek olarak Yüksek Hızlı Demiryolu Projeleri ile de ilgili kısa bilgi sunmak istiyorum. Hizmete açılan ve çalışmaları devam eden yüksek hızlı demiryolu projeleri şöyle: “Ankara-İstanbul, Ankara-İzmir, Ankara-Sivas, Ankara-Konya ve Konya-İstanbul. Sanayisi, turizm potansiyeli ve limanıyla ülkemizin 3. büyük kenti olan İzmir'i ve güzergahındaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar'ı Ankara'ya kapı komşusu yapmak için başlatılan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Demiryolu Projesinin yapımı devam etmektedir. Proje tamamlandığında İzmir-Ankara arasındaki seyahat süresi 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşecektir. Mevcut Ankara-Sivas demiryolu 603 km olup, seyahat süresi 12 saattir. İki kent arasındaki seyahat süresini kısaltacak projeyle maksimum 250 km/saat hıza uygun, çift hatlı, elektrikli, sinyalli yeni yüksek hızlı demiryolu yapımı hedeflendi. Proje tamamlandığında seyahat süresi 12 saatten 2 saate düşecektir. Tamamen yerli firma, yerli iş gücü ve öz kaynaklarla gerçekleştirilen Ankara-İstanbul Projesi’nin üzerinde bulunan Polatlı-Konya arasında 212 km uzunluğunda, 300 km/s hıza uygun YHT hattı inşa edildi. Hattın 23 Ağustos 2011 tarihinde hizmete açılmasıyla konvansiyonel trenlerle 10 saat 30 dakika olan seyahat süresi 1 saat 45 dakikaya düştü. Konya-Eskişehir arasında 24 Mart 2013 tarihinde başlayan YHT seferleri, 17 Aralık 2014 tarihinden sonra İstanbul (Pendik) arasında yapılmaya başlandı. Konya-İstanbul arasında otobüsle 11 saat olan seyahat süresi 4,5 saate indi.”

Sizler de bu bilgilere ulaşmak istiyorsanız, http://www.tcdd.gov.tr/ihaleler adresinden projeler bölümüne bakabilirsiniz.

Bu projeler ülkemizin kalkınması, toplumun daha rahat şekilde ulaşım hizmetinden yararlanması açısından çok sevindiricidir. Elbette arz ve talep meselesi de önemlidir. Taşınacak yük ve yolcular dikkate alınır. Başka kentlere verilen bu hizmetleri takdir ediyor ve Batman'ın da bu ağa dahil edilmesini istiyorum.

Batman’ın her açıdan bu hizmete layık olduğuna inanıyorum. Alt yapı açısından bir sıkıntı yaşanmaz. Arazilerimiz gayet müsaittir.

Geri kalmışlık zincirinin kırılması ve Batman’ımızın da çağın teknoloji hizmetlerinden yararlandırılması talebimiz var. Bunu siyaset üstü olarak gündemde tutalım.

Batman Gar Müdürlüğü ve istasyonun kent dışına taşınması ile ilgili sayısız yazılarım ve önerilerim arşivde duruyor. Hızlı Tren projesi hizmetiyle birlikte kentimizin istasyonunun da taşınması isabetli olacaktır. Batman Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkan Vekilimiz, basınımız, ve tüm demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerimizin bu konuda yekvücut olmasını öneriyorum. Bunun zeminini sağlayabilirim inşallah. Çağrımıza olumlu yanıt verilirse, tüm kesimleri bir çatı altında buluşturabiliriz. Duyarlı olunması dileğimle.