Batman TPAO Bölge Müdürlüğü yine bildik bir görüntüye/faciaya imza attı. Sayın Argünağa’nın Facebook sosyal paylaşım sitesinde görüntülerini paylaştığı fotolar insanın içini cız edirtecek cinstendi. Simsiyah bir katran tabakası doğaya salınmış, kayıtsızca Batman’ın doğası katledilmişti.
Argünağa’nın tüm basın mensuplarıyla paylaştığı e-mail zincirinde, TPAO müdürü Süleyman Çalık sızan petrol türevinin TPAO kuruluşuna ait olduğunu ve istenmeden bir sızmanın olduğunu söylediğini öğrendik. Bu bir katliamdır ve bunu öyle bir kaç yıldızlı sözle geçiştirmek mümkün değildir. Ancak elimizden bir şeyde gelmiyor, çünkü bizler bir muz cumhuriyeti sakinleri kadar çaresizis. Kıt’a Avrupasında böyle bir facia yaşansaydı sorumluları kodesi boylar, para cezasıyla kurutulur ve kara bir CV ile bir daha devlet makamlarına yaklaştırılmazlardı. Uzak doğu ülkelerinde belki de harakiri yaparlardı. Ama burası Türkiye.
Sayın Argünağa Batman adına çok büyük bir uğraş vermektedir. Zaman zaman facebook’ta bu tür dramları yansıtırken herkesten ve her kesimden destek de istemektedir. Biz kendisine gereken desteği veriyor muyuz? Kendi adıma söylüyorum, hayır. Ve bunun acısını da vicdanımda hissediyorum. Acaba yapabilecekken yapmadığım bir şeyler var mı, diye de hayıflanıyorum. Bari en azından kalemim yardımıyla da olsa bir şeyler yapayım diyorum. Bu yeterli mi, değil tabii ki. Ama elimden şimdilik gelen bu. 
Nasıl bir ihmaldir ki Batman çayı siyaha bürünüyor? Bir Batmanlı olarak ben vekillerimizden bu kişinin bir an önce hesaba çekilmesini istiyorum. Bu kaçınca vaka? Daha önce ne sorgulayan birileri vardı Çevreciler gibi ve nede itiraf vardı TPAO’dan şimdiki gibi. Allah bilir daha önceden de ne kadar kirlettiler çevreyi? Belki bir çok yakınımızı sırf bu yüzden kaybettik, kim bilir?
Batman Ak Parti Milletvekili Sayın Ziver Özdemir’i aradım ve yaşanan çevre faciası ile ilgili düşüncelerini sordum.
Bu kaçıncı çevre kirletilmesi vakası Sayın Vekilim? Bu durumda ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Bunun hesabını kesinlikle soracağız. Bürokratını korumak gibi bir düşüncemiz asla söz konusu değildir. Çok yoğun bir çalışma temposunda olduğum için konuyu biraz geç duydum ama gereken ne ise yapılacaktı. Çevre ve Orman Müdürlüğümüz bu konuda gereken hassasiyeti gösterecektir. Bizde Çalık’a soracağız neden böyle bir facia yaşandı? İhmal mi, kaza mı ve gereken ne ise yapılacaktır. Batman halkı bunu çok iyi bilsin ki çevre konusu hassas olduğumuz konuların başında geliyor. Hiçbir kurum ve hiçbir kimse yaptıklarının hesabını vermemezlik edemez. Bugünden itibaren konuya gereken hassasiyeti gösterecek ve bu konuda bir kamuoyu bilgilendirmesi de tarafımızdan yapılacaktır. Ayrıca Batman Çağdaş Gazetesine diğer önemli meselelerde olduğu gibi Çevre konusunda gösterdiği titizliğe de teşekkür etmek istiyorum. 
Batmanlı Bakan Mehmet Şimşek’e de bu sızıntı ile ilgili soru sormak isterdim. Ama o bir Bakan ya, kendisine öyle kolay kolay ulaşamıyoruz. Bende Twitter hesabından aynen şu twiti attım;
 BATMAN TPAO Müdürü Çalık, Batman çayını kirleten son petrol sızıntısı kabul etti. kazara olmuş. hesap soracak mısnız, yoksa ?
Maalesef sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan en fazla 140 karakter paylaşabiliyoruz. O yüzden meramımızı tam anlamıyla dile getiremedik.
Daha sonra Çevre Gönüllüleri Derneği ve konuyu Batman halkı ile paylaşan Sayın Argünağa’yı aradım. Bu konuda kendisini yürekten desteklediğimi, konu ile ilgili yazı kaleme aldığımı ve yaptığım görüşme ve yazışmayı ilettim. Kendisinin sosyal paylaşım sitelerinde belirttiği gibi bir isteği vardı; çevre felaketini Batman’a yaşatan kurum müdürü Çalık’ın yazılı olarak beyanatta bulunmasını istiyordu, şifai olarak değil. Halen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde görülen çevre felaketi davası devam ediyor. İç Hukuk Yolları kapandığı için hakkımızı Avrupalarda arıyoruz. Amacımız üzüm yemek, bağcı dövmek değil.
Valla benim kanaatimce sorumlular hesap verirken hiçde duygusal olunmaması gerektiğidir. Şeriatın kestiği parmak acımız misali bu işten kim sorumluysa hesabını vermeli ve cezasını da çekmelidir. Ben yaptım, oldu demekle bu işler olmuyor, artık olmuyor ve de olmamalı da.