**Batman’da göreve başladığından bu yana yaptığı çalışmalarda şehrin tarihi dokusu, spor aktivitesi ve yeşilliğine hayranlığını gizleyemeyen bir Valisi var.

**Batman, yıllar önce çarpık yapılaşmanın belki de kurbanı. Petrol şehri Batman, yatay büyüyen bir şehir oldu. Ancak şimdiden şehrin önünü açmaya yönelik projeler de umut veriyor.

DOĞU VE GÜNEY’E DOĞRU BÜYÜYECEK…
Batman çarpık yapılaşmayı artık geride bırakıyor.
Turgut Özal Bulvarı’nın başlangıç noktasından hava limanı güzergahına kadar büyüyen bu şehrin artık yeni imar alanı Binatlı-Hasankeyf yol güzergahı ve Güney Raman çevre yolu…
Batman’ın yatay büyüyen bir şehirden kurtarmak için de yeni projeleri hızlandıran Vali Ahmet Deniz’in, umut veren çalışmaları yatırımcıyı da sporseverleri de sevindiriyor.
Batman’da göreve başladığından bu yana yerinde durmayan Vali Deniz, tarihi doku ve yatırımcının bu şehirde istihdama yönelik her projesini de onaylıyor.
Tarım alanları da korunuyor ama bu şehrin yeni imar alanlarına da ihtiyacı olduğunu her defasında dile getiren Vali Deniz sayesinde Güney Raman çevre yolu da trafiğe açıldı.
Batman, 5-10 yıl öncesinde yapılaşmada belki de Doğu ve Güney’e doğru genişleyecek. Şehir merkezindeki trafik keşmekeşliğinin son bulması için yeni imar alanlarına gereksinim var. Bunu da gören yöneticiler, yeni projeleri aksatmadan hayata geçiriyor.

DENİZ, BATMAN İÇİN ŞANS
Batman, artık Kuzey’e doğru değil, Doğu ve Güney’e doğru gelişmesi gereken kentte yapılaşma içerisinde eskisi gibi tarım arazileri mümkün olduğu kadar heba edilmiyor.
Beşiri-Kıradağı eteğindeki kıraç alanlar, Organize Sanayi Bölgesine tahsis edildi.
Tarım arazileri mümkün olduğu kadar korunuyor.
Sanayi gelişsin ama verimli topraklarımızı korumamız lazım.
Şehrin genel sorunları konusunda hassasiyeti olan bir Vali’nin, Batman’da görev yapıyor olması bir şans.
İlçelerdeki bazı tarihi dokuların korunmasına yönelik Vali Deniz’in uyarısıyla Özel İdare, Gercüş, Beşiri ve Kozluk ilçelerindeki önemli eserlerin tadilata yönelik projelerinin hayata geçirilmesi için talimat vermişti.
Bakın, bu şehrin tek profesyonel takımı gelecek sezon için bir üst ligin hesabını yapıyorsa bu da Vali’nin desteğiyle oluyor.
Bu şehir hızla büyüyor.
Bir dönemler Petrol’e yenik düşen Batman, şimdi büyüyen Organize Sanayi Bölgesi ve yeni imar alanlarıyla artık dar bir yerleşim alanının dışına çıkmak istiyor.
Umarız, Vali Deniz’in üzerinde durduğu projeler bir bir hayata geçer.

****    ***

O GÜZERGAH KARANLIKTAN KURTARILSIN
Bu şehrin önemli sorunlarından biri kuşkusuz gece aydınlatmasıydı. Son zamanlarda DEDAŞ ve Belediye’nin projeleriyle bu sorun şehir merkezinde önemli ölçüde giderildi.
Ancak şehrin en prestijli güzergahlarından biri olan Batman Üniversitesi Batı Raman kampus yolundaki aydınlatma sorunu devam ediyor.
Aydınlatma lambaları yanmıyor.
Güzergah zifiri karanlık.
Akşam hava karardıktan sonra TOKİ Emekli konutlarında oturanlar o güzergahtan geçmeye korkuyor.
Bu caddeyle bağlantı TEİAŞ güzergahı yeniden düzenlendi.
Güney Raman çevre yolunun bir bölümü ışıl ışıl aydınlık hale getirildi.
Nedense Üniversite kampus yoluna dokunulmadı.
Bu işin çözümü kolay.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, diğer sorunları çözdüğü gibi kampus yolunun aydınlatılması konusunda da DEDAŞ yetkililerini harekete geçirir.
Özetle şunu anlatmaya çalışıyoruz.
Koca bir güzergahı karanlığa mahkum etmek hiç doğru değil…
Ne yapın, yapın bu o güzergahı ışıl ışıl aydınlatın.
Üniversiteli gençleri de TOKİ sakinlerini de o manzaradan kurtarın…