Batman’a henüz çocukluk evresinde iken taşınmıştık. Bu kentin çamurlu sokaklarında büyüdük…
Batman yerel basınında yirmi yedi yıldır aralıksız günlük yazılar yazan biri olarak bu kentle ilgiliyim. Kentimi savunuyor, daha aydınlık yarınlar, daha güzel ve temiz, kalkınan bir Batman için mücadele veriyorum.
Kentimizin gelişimi, tanıtımı için elimden geleni büyük bir gayret, özveriyle ve gönüllülük temelinde her zaman yaptığıma inanıyorum.
Son zamanlarda kentimizin festival ve fuarlarla anıldığını gözlemliyorum. Batman’ın tanıtımına katkı sunan bu gelişmelerden duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim.
Evet, kentimizde son süreçte önemli ve olumlu gelişmeler yaşanıyor. Yaygın ve yerel medyaya taşınan bazı haberlere dikkat çekerek değerlendirme yapmak istiyorum. İşte olumlu gelişmelerden basına düşen bazı kesitler:
ÖNEMLİ FUARLAR…
“Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ‘İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon’ ile ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık’ fuarlarının açılışına katılmak üzere Batman'a geldi. Batman’ın ticaretiyle, genç nüfusuyla, insanların zihin yapısıyla, ticarete açık ve çok dinamik bir şehir olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, ‘Konumu itibariyle de Batman jeopolitiği çok güzel bir yer. Tarımsal potansiyeli de yüksek bir il. Ovada tamamen bir mısır ekiliş alanları var, buğday, fıstık gelişimi olsun, ceviz olsun, seracılık gelişiyor. Buralardaki tarım potansiyeli değerlendirilerek çiftçilerimizin yenilikleri takip etmesi lazım. Fuara katılacak firmaların sunumlarıyla beraber çiftçilerimiz bir anlamda ihtiyacı olan girdiye, makineye, tohuma daha yakın ulaşmış olacaklar. Bu yönüyle fuarı önemsiyoruz.’ diye konuştu.”
“Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü'nün ilk kez ortak düzenlediği Batman 1'inci Kitap Fuarı bugün açıldı. Kentte 80 yayınevinin katılımıyla düzenlenen fuarda, 82 yazar imza gününde okurlarıyla buluşacak. Konferanslar ve atölye çalışmalarının gerçekleştirileceği fuar, 29 Ekim'e kadar 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Kitap fuarının açılışına, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Ahmet Deniz, AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kaymakam ve belediye başkanları katıldı. Batman Üniversitesi merkez kampüste konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak, "Hayırlı, uğurlu olsun" dileğinde bulundu. Okuyan bir şehir olan Batman'ın bugüne kadar kitap fuarı düzenlememesinin bir eksiklik olduğunu ifade eden Şimşek, "Batman'a büyük ve modern bir kütüphane projesini gerçekleştiriyoruz”

http://www.hurriyet.com.tr/basbakan-yardimcisi-simsekten-ki…
“Yöresel ve hediyelik eşya festivali, Atatürk parkında start aldı. 29 Ekim’e kadar açık olacak fuarda Giresun fındığından, Afyonkarahisar sucuğuna, Aydın’ın yöresel yemeklerinden Bitlis’in mutfağına, Trabzon’un yöresel yemeklerinden İzmit’in pişmaniyesine kadar stantların açıldığı fuarın ilk gününde Batmanlılar, Atatürk parkına adeta akın etti. Fiyatlardan çok damak tadına önem veren Batmanlılar, stantları ilgiyle inceledi. Fuardaki stantlar, sabah saatlerinden akşam 22.00’ye kadar açık tutuluyor. 45 ilden gelen katılımcılar kendi yörelerine has olan tatları Batmanlılara tanıttı. 45 İlden gelen konuklar, kendi memleketlerine has ürünleri tanıttı.”
“Batman Belediyesi'nce "Gençlik Festivali" etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser için ünlü Manga grubu Batman'a geldi. 16 Mayıs şehir stadında verilen konseri yaklaşık 20 bin kişi izledi. Manga grubunun sahneye çıkmasıyla tribünleri dolduran hayranları korkulukları üzerinden atlayarak sahaya indi.”
Değerli Okurlar, kentimizde yapılan fuar ve festival etkinlikleriyle ilgili basına düşen yukarıda özet bilgi sunduğum haberlerden de anlaşılacağı gibi, Batman’da önemsenmesi gereken bazı gelişmeler yaşanıyor.
Batman’ın hak etmediği bir konumda olduğuna inanan biriyim. O nedenle fuar ve festivalleri kentimizin tanıtımı açısından olumlu gelişmeler olarak değerlendiriyorum.
Hafta sonunda (21 Ekim 2017 Cumartesi günü) kentten uzaktım. Batman Çevre Gönüllüleri Derneğinin bazı gönüllüleri ile Beşiri kırsalındaydık.
Batman Orman İşletme Ağaçlandırma Şubesi’nin, Kire Dağı’nın, Mereto Dağı ve Beşiri’ye bakan eteklerinde yaptığı çalışmayı yerinde gözlemlemeye gitmiştik. Çok geniş bir alanı ağaçlandırmak için yapılan güzel çalışmalara tam destek verdiğimizi göstermek için gitmiştik. Daha sonra Batman İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nin de yine Kire Dağı’ndaki mesire alanlarının son durumunu gözlemledik. 50 büyük kamelya, 3 büyük mescit, lavabo, halı saha, futbol, basketbol ve voleybol sahaları ile geniş bir piknik alanı çalışması yürüyordu. Onu alanın son durumunu görüntüledik.
Kırsaldan ayağımızın tozuyla Batman 1. Kitap Fuarı açılışına katıldık. Aslında akşama kadar ormanlık alanlarda kalmayı planlamıştık. Ancak gerek ben, gerekse dostum Sayın Recep Kavuş’un günlük yazılar yazmamız nedeniyle davet de edildiğimiz kitap fuarına katılmamız gerektiğine karar verdik ve katıldık.
İlkleri her zaman önemseyen biri olduğumdan, yapılan kimi hatalara sert yaklaşımdan kaçınıyorum. İlgililerin, organizasyonda sorumluluk alanların bu konuda yapılan eleştirileri önemle dikkate almaları gerektiğine inanıyorum…
Bu kentin iyiliği, güzelliği, daha iyi yarınları, barışı, huzuru için hayatını hiçe sayarak çabalayan bir dostumun sosyal medyadaki eleştirisinin, kitap fuarı organizasyonunca dikkate alınması, bu kente artı değer kazandırır. Bunu da önemle ifade etmek isterim.
Evet, son fuarın ilk konuşmacısı Sayın İhsan Süreyya Sırma idi. ‘Mekke Dönemi ve İşkence’, ‘Medine Dönemi ve Cihat’ kitaplarını yıllar önce okuduğum, değer verdiğim şahsiyet, ünlü yazar ve tarihçi Sayın İhsan Süreyya Sırma’nın, Batman’da bir TPAO emekçisi olduğunu bilmiyordum.
Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek’in, kitap okuma ile ilgili olarak açıkladığı bazı veriler ve oranları duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Durumumuz bu kadar kötüymüş de haberim yokmuş.
Evimde kocaman bir kütüphanem var. Çocukluğumdan itibaren aşırı kitap okuyan ve harçlığımla kütüphane oluşturan biri olarak Rabbimizin ilk emrini çocuklarıma da hep önermişimdir.
Batman’ın fuar ve festivallere gerçekten ihtiyacı var. Başka kentlerin ürünlerinin Atatürk Parkında sergilenmesi, kentimize gelen konuklar sevindirici gelişmelerdir. Batman’ın hak etmediği konumdan uzaklaşması dileğimle.