Batman Üniversitesi yeni bölümleriyle öğrenci alımına başlayacak. Bakanlar Kurulu kararını bekleyen Spor Meslek Yüksek Okulu bunlardan biri. Birçok aile maddi imkânsızlıklardan erkek evlatlarını veya töre nedeniyle kız çocuklarını başka şehirlere gönderemezken şehrimizde böylesi bir üniversitenin kurulmasıyla bu sorunda tarih oldu.
Üniversitenin birçok bilimsel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapmasını olumlu buluyorum. Başarılı ve çağdaş bir eğitim ve öğretim yuvasının birde arka penceresi olacaktır. Kimler neler yapmaktalar, biraz inceledik;
Rektör Uluçam. Kendisiyle ilgili değerlendirmemi yazının sonuna bıraktım. Ancak şu kadarını söyleyebilirim. Kazı bölgesinde yapmış olduğu araştırmalar sonucu elde ettiği birçok tarihi eser şu an koruma altında. Batman’da açılması planlanan müzedeki yerini bekliyor. Yoksa çoktan Mardin’e kaptırmıştık. Bize ait kültürel mirasın başka kentlerin müzesine gitmesine engel olması bile bence duyarlılığının bir göstergesi. 
İbrahim Halil Kaya, Batman’ın Gercüş ilçesinden. Batman Üniversitesinin bütçe planlaması yine bir Batmanlıya emanet. Kaya ve ekibi tarafından hummalı bir çalışma sonucu oluşturulan 2012-2016 Stratejik Plan Taslağı Başbakanlık Devlet Planlama Müsteşarlığına gönderildi.
Personel Daire Başkanı Kemal Eviz. O’da Batmanlı. İnsan kaynakları ve personel işlerinde yetkin, güler yüzlü bir isim olarak göze çarpar.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu bir fizik profesörü ve şu an Güneş Pili üretmek için yoğun bir çalışma içinde.
Prof.Dr. Sedat Cereci işinin yanı sıra birçok bilimsel çalışma ve makaleye imza atmış araştırmacı bir kişi. Yerel medyada bu isim sıkça göze çarpar.
Tabii daha birçok değerli bilim adamı ve çalışan mevcut. Kim ne derse desin Batman’ın ilk elden bir üniversiteye kavuşabilmiş olması bile başlı başına bir devrimdir. Yıllarca Dicle Üniversitesinin yan kolu olarak Batman köşede durdu. Artık kurumsal bir kimliği ve binlerce öğrencisi mevcut. 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite arasında 13. olması bile bunun bir teyidi. Tabii gönül ister ki Tıp Fakültesi, Bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerde kurulsun. Dicle Üniversitesi gibi 25 bin öğrencisi olsun.
REKTÖR ULUÇAM TEKRAR ADAY OLACAK MI?
 
Rektör Uluçam 2008-2012 birinci döneminin ardından 2012-2016 ikinci dönem için aday olacak mı, bilinmez? Ancak Üniversitede görüştüğümüz birçok kişi Rektörün tekrar aday olmasından yana. Bence haklılar. Çünkü Batman Üniversitesi çok önemli bir aşamadan geçmekte. Yeni bölümler açılmakta, birçok faaliyete ev sahipliği yapılmakta ve Batman dışından kayıt yaptıran öğrenci sayısı da hızla artmakta. Üniversitenin kurumsal kimliği ve alt yapısının oturmaya başladığı bir dönemde yeni bir rektörün atanması durumunda yakalanan trend doğal olarak yavaşlayacaktır. Üniversite konusunda zaten geç kalmış bir kentiz. Yeni bir yapılanma ile bu gecikme biraz daha artacaksa bunda kaybeden Batman olacaktır