Batman Taekwon-do branşında müthiş bir trend yakaladı.
Bundan birkaç ay önce Batmanlı Ömer Çelik Okullar arası Taekwon-do müsabakalarında sikletinde Türkiye birincisi olmuştu.
Tüm Türkiye bu başarı konusunda adeta şok olmuştu. Çünkü Batman ismi bu spor branşında bu güne kadar böylesi bir başarıyı yakalamamış, dahası Batmanlı sporcuları gören diğer illerin sporcuları bizim sporculara dudak bükerek “sizde de Taekwon-do var mı?” diye dalga geçmişlerdi.
Ancak, Batmanlı sporcu tüm rakiplerini devirerek birincilik kürsüsüne çıkınca bu durum Taekwon-do Federasyonunun da dikkatini çekmişti.
Bu başarının arkasında tabii ki bir takım isimler vardı. Çünkü bu başarı asla tesadüfî bir başarı değildi.
Son dönemde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Kore kökenli bu spor branşına yönelik ciddi bir katkısı var. Antrenör alımları ve spor salonlarına ücretsiz Tatemi, sefkart, kuki, başlık benzeri malzemelerin ücretsiz verilmesi bu desteklerin başında gelir.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Aydın Ekinci ile birlikte genelde tüm spor branşlarına ve özelde de Taekwon-do’ya yönelik olumlu katkıları görmek lazım. Genç ve başarılı müdür doğal olarak kendi ekibini kuracak ve eskinin o kasvetli, umursamaz tavrının aksine idealist bir yaklaşım sergileyecekti. Kendisine en büyük katkıyı Şube Müdürü olan Taekwon-do antrenörü Halil Çöl sağlamıştır. Bu manada Batman’da yaz kursları açılmış ve Taekwon-do bir anda 400-500 lisanslı sporcu sayısına ulaşmıştır.
Lisans hizmetlerinden sorumlu iki yeni görevli Casim ve yüzlerce lisansı bir gecede çıkararak hizmetin devamında büyük bir performans göstermiştir.
Taekwon-do İl Temsilcisi Habib Çelik Hoca gerek özel salonunda ve gerekse de Halk Eğitim Merkezinde gece gündüz çalışarak yüzlerce sporcuya Kore kökenli bu dövüş stilini benimsetmiştir.
Cezaevinde memur olarak çalışan ve 25 yıldır Batman gençliğine kendi özel salonunda hizmet veren Şükrü Şakar yıllar boyuncu vermiş olduğu emeğin karşılığını almış ve geçtiğimiz hafta Samsun’da yapılan Türkiye yıldızlar Taekwon-do karşılaşmalarında tescilli şampiyonu Ömer Çelik Türkiye üçüncüsü olmuştur. Ömer Çelik birkaç ay içinde iki müthiş başarıya imza atmış ve Batman adını Türkiye Taekwon-do literatürüne altın harflerle yazdırmıştır.
Beşiri İlçesinde Fikri Bulundu, Hasankeyf’te ben ve Batman Gençlik Hizmetlerinde Levent Hocamız yeni öğrencileri ileriki yıllarda yapılacak olan büyük müsabakalara hazırlamaktayız.
Önceki Vali Ahmet Turhan özellikle Taekwon-do sporuna karşı müthiş bir yakınlık göstermiş, her türlü maddi manevi desteği göstermiştir. Birinci olan sporcuya çeşitli hediyelerin yanı sıra laptop bilgisayar hediye ederek motive olmasını sağlamıştır.
Evet, saygıdeğer okuyucular. Bir atasözümüz vardır; bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ diye. Eğer sen ilgilenir, imkân sağlar ve ödüllendirirsen bu gençler Batman adını Türkiye’nin her yerine duyururlar.
İlgilenmez, imkân oluşturmaz, ödüllendirmezsen bu çocuklar şampiyon olmaz, esrar çetelerinin pazarı olurlar.
Biraz düşünmek lazım. Hangisi daha mantıklı. Tüm Türkiye’nin alkışladığı başarılı pırıl pırıl sporculara sahip olmak mı, yoksa park ve bahçelerinin yanına kümelenmiş esrar tüttüren bir suç makinesi mi?
Biraz düşünün. Hangisi daha pahallıya mal olur bu toplum için?