*Fernas Şirketler Topluluğu çeyrek asra bir geçmişe sahip. Enerji, Gıda ve İnşaat sektöründe önemli mesafe kat eden Fernas’ın, Batman il sınırında binlerce dönümü ‘yeşil kuşak’ alanına çevirmesi ayrı bir güzellik. Bu şirketin, OSB’deki tesisleri ise tek kelime ile mükemmel.

KURUMSALLAŞMADA ÇOK MESAFE KAT ETTİ

Batmanlı hayırsever iş adamı Necat Nasıroğlu ve çocuklarının, 1984’lü yılların başında kurdukları Fernas Şirketler Topluluğu çeyrek asra yakın bir geçmişe sahip.

Bu Şirketler Topluluğu, yöneldiği birçok sektörde başarısı ile dikkatleri üzerinde topluyor.

Gerek enerji, gerekse de inşaat-gıda sektöründe Fernas’ın, farkındalığı var. Holding olan Fernas, 34 yılda kurumsallaşma adına çok mesafe kat etti.

Merkezi başkentteki Fernas’ın, Batman’daki yatırımları da örnek gösteriliyor.

Çok nitelikli personelin çalıştığı Fernas’ın, Batman-Siirt il sınırında hayata geçirdiği ‘yeşil kuşak’ projesinde elmadan diğer meyvelere yönelik tesisi OSB’de de son dönemlerde markalaştı.

Yüzlerce kişiye istihdam alanı açan Fernas’ın, inşaat sektöründe MV Beton tesisi de TSE standartlarında ürün imal ediyor.

Son yıllarda gerek Batman, gerekse de ülkenin diğer bölgelerinde bazı yatırımları hayata geçiren Fernas, övgüyü hak ediyor.

FERNAS’IN FARKI!

Bir dönemler farklı kesimin eleştirilerine hedef olan bu marka şirket, övgüyü hak eden bir kuruluş.

Batman’da çıkan ve ülkenin birçok bölgesinde hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Fernas’ı da yazmak boynumuzun borcu.

Kurumsallaşma adına çokça yeniliğe imza atan Fernas, kalite hizmetlerinin ödülüne de imza atmış bir kuruluş.

Her yıl yüzlerce üniversiteli öğrenciye burs imkanı sağlayan ve eğitime katkıları her dönemde olan Fernas, yeri geldiğinde yoksullara da yardım elini uzatmıştır.

YATIRIMCIYA KOLAYLIK

Batman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 83 tesis arasında bacası tüten Fernas’ın, MV Beton tesisi, yöredeki yatırımcıya öyle bir kolaylık sağlamış ki sormayın gitsin.

Batmanlı yatırımcılar bir zamanlar, Şanlıurfa ve Diyarbakır’dan getirdiği ‘hazır beton’la tesisini yapabiliyordu. Şimdi iş tersine döndü. Batman’dan artık çevre ‘il’lere hazır beton gidiyor.

Bakın, Batman-Hasankeyf karayolu üzerinde 160 işyeri kapasiteli ek ‘Küçük Sanayi Sitesi’nin kaba inşaatı 4-5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bu ek Site’nin, hazır betonu yani tesislerin omurgası olan iskeleleri MV Beton karşıladı.

Fernas’ın bu kalite yolculuğunu çok yakın olmasa da uzaktan izliyoruz.

Bu başarı da elbette hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu, büyük çocukları Muzaffer Nasıroğlu, Ferhat Nasıroğlu ve üst düzey yöneticiler, başta olmak üzere tüm personelin büyük bir katkısı var.

Sadece Batman’ın değil, artık ülkenin başarılı bir markası haline gelen Fernas’ın geldiği bu nokta için katkı verenleri kutluyoruz.