Bu kentin yığınla çözüm bekleyen sorunları vardır. Sorunlarıyla boğuşan Batman gerçeği ortada olmasına karşın, hiçbir problemimizin çözümsüz olmadığına inanan biriyim.

Kentimizin bütün sorunlarına kafa yormuş bir kişi olarak son günlerde yaşanan bazı gelişmeleri biraz şaşkınlık ve özellikle ilgiyle izliyorum…

Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz günlerde önce ‘Batman Sevdalıları Platformu’ kurulmuştu…

Bazı iş adamlarımız bu platformu kamuoyuna duyururken, güncel bazı tartışmalara da müdahil olmuşlardı…

Kentimizin sorunlarıyla ilgilenen, alakadar olan ve en önemlisi elini taşın altına koymak isteyen herkese tabi ki destek vermeyi görev biliyorum.

Bu kentin sorunlarına kafa yoran, yıllarca her alanda toplumun karşısında olarak karşılıksız çabalayan gerçek Batman sevdalıları ile iletişim kurulmasa bile bunu sorun etmeden destek verdim.

Batman Sevdalıları Platformu’na açık desteğimi de bir yazıyla gösterdim. Şu cümleleri hatırlatmak isterim:

“Evet, bu kentin önemli sorunları var. Sorunların çözümünü sadece devletten beklemek doğru bir yaklaşım değildir. Zira devlet adına da birileri yanlış yapıyorsa, buna da karşı çıkmamız gerekiyor.

Devleti yönetenler melekler falan değildir.

Kapitalist sistemin çarklarının döndüğü bir ülkede yaşadığımızı, maddenin manaya tercih edildiğini unutmayalım…

ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYDULAR…

Yerel basınımızda yer alan bir gelişme üzerine bu değerlendirmeyi yaptım.

Bu kentin sorunlarına atıf yaparak, çözüm önerileriyle toplumun karşısına çıkan bazı şahsiyetlerin bir platform kurdukları yolundaki haberler bana yukarıdaki satırları yazdırttı. Yıllardır mücadelesini verdiğim bazı sorunlara da dikkat çekerek, ellerini taşın altına koyarak karşımıza çıkan şahsiyetlerin girişimlerini beğendim, takdir ettim.

Mali durumları da iyi olan ve bazıları tanıdık olan kardeşlerimiz, ‘Batman Sevdalıları’ diyerek adlarını duyurdular…

İşadamları Mehmet Dinç, Emin Çelik, Serhat Kaya, Mustafa Balaban, Hıvzullah Özoğul, Yusuf Ertekin, Mehmet Zengin, Hamdullah Özoğul ve Selman Dinç bir araya gelerek, ‘Batman Sevdalıları Oluşumu’ adını verdikleri yapıyla kentin sorunlarının çözümü için çaba sarf edeceklerini açıkladı.

Yerel basına düşen bilgilere göre ‘Batman Sevdalıları Oluşumu/Platformu’nu oluşturmuşlar…

Verdikleri ilk mesajlarında çok önemli tespit, eleştiri ve önerilerinin olduğunu gözlemledim…”

http://www.batmancagdas.com/batman-sevdalilari-makale,12083.html

BU KEZ PLATFORM DEĞİL, BİRLİK!..

23 Temmuz’da köşemde bu değerlendirmeyi yapmıştım. Aradan sayılı günler geçince yine yerel basına düşen bir haberden öğrendim ki bu kez ‘Batman Kent Birliği’ kurulmuş…

Konumla ilgili haberi bilginize sunayım:

“Batman’da kent sorunlarına çözüm üretebilmek ve önemli konularda kamuoyu oluşturabilmek amacıyla Batman Kent Birliği kuruldu.

Kent Birliğinin oluşumunda yer alan BATSO, ASKON, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve MÜSİAD gibi STK’ların temsilcileri, BATSO binasında bir araya gelerek misyon ve vizyon değerleri üzerine istişare yaptı. Gerçekleşen toplantının ardından BATSO binasının kapısında hatıra fotoğrafı çektirerek Batman Kent Birliğinin kuruluşunu deklere eden katılımcılar ‘İlimizin sorunlarına çözüm üretmek için Batman Kent Birliği’ oluşturuldu. Birlik Batman'ımıza Hayırlı olsun’ dedi.”

Bu yeni oluşumun da Batman’ımız için hayırlı olmasını diliyorum. Batman Kent Birliği’nin bu kentin sorunları için çözüm üretme çabalarını sadece takdir ederim.

Bu kentin sorunlarıyla alakadar olan biri olarak bahse konu platform ve birlikleri inşallah izleyeceğim. Madem sorumluluk almışlar, çalışmaları da gerekiyor.

Bu kent için çalışırlarsa yanlarında olmaya ve bize düşen bir katkı olursa sunmaya hazır olduğumu ifade etmek isterim.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ!..

Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Sorunların çözümünü sadece devletten beklemenin yanlışlığına inanıyorum. Hiçbir çıkar ve menfaatin bulunmadığı sivil toplum örgütlerine katılarak, gönüllülük temelinde çabalayan insanlar bana göre ‘erdemli’ insanlardır…

İnsanlar için gönüllülük temelinde çalışan-çabalayan erdemliler sayesinde dünya ülkeleri kendilerine çeki düzen veriyorlar…

STK’lar toplumun vazgeçilmezidirler.

Dünyaya çok değişik pencerelerden bakanların ortak paydası insan olmalıdır. Toplumu değiştirmek, daha duyarlı hale getirmek için verilen mücadeleyi desteklemek gerekir.

Toplumun iradesi her şeyin üstündedir. Toplumun uzlaştığı hususlarda değişim kaçınılmazdır.

Toplumun tüm kesimlerinin STK’ları önemsemeleri gerektiğine inanıyorum.

Ülkeyi, İlleri, ilçeleri idare edenlerin STK’ları önemsemeleri son derece önemlidir. Toplumun değişimine hayırlı anlamda katkı sunacak hareketlerin desteklenmesi ülkemizin ve hepimizin yararınadır.

Batman Kent Birliği de bir sivil toplum örgütü konumu ile karşımıza çıkacaktır. Bu kentin alt yapı, üst yapı sorunları çözüm bekliyor. Sorunlara kafa yorup çözüm üretmek istiyorlarsa, önce temel problemlerimizin neler olduğunu bilmeleri gerektiğine inanıyorum.

Yeni oluşumları izlemeye devam edelim. Bakalım kentin hangi sorunlarının üzerine gidecekler. Haydi hayırlısı…