Bu şehrin biriken sorunlarının aşılmasında ne kadar üzerimize düşeni yapabiliyoruz. Sorunların çözümünde; sıfatlara, mevkilere, düşünce yapılarına, etkin kimliklere bakılmadan bunu başarmalıyız...

Önümüzdeki hafta Batman, 27. Yıldönümüne ‘merhaba’ diyecek. Peki bu sürede Batman arzuladığı yere gelebildi mi? Bu şehrin sorunlarını aşabilmek içinde birbirimize sıkı sıkı sarılmalıyız…


BU ŞEHİR ÇOK ŞEY KAYBETTİ
Batman, artık sorunlarla boğuşmasın istiyoruz.
Ulaşımda da sağlık yatırımlarında da ve diğer konularda da bir çok sorun geçmişin ihmalinden olsa gerek; bu şehir maalesef hep kaybetti.
Batman kaybettiğinde; hepimiz kaybediyoruz.
Son günlerde gerek hava yolculuğunda daha fazla seferlerin yapılması, gerekse de Batman’ın yeni şehir hastanesi, Araştırma-ihtisas ve Tıp Fakültesine kavuşabilmesi için Batman Çağdaş üzerine düşeni yaptığına inanıyoruz.
Bu şehrin sorunlarını aşması konusunda Oda ve STK’larıyla yeni bir platform oluşturup Batman-Ankara arasında mekik dokumalı.
İşimizin çok zor olduğunun farkındayız.
Zor da olsa bu sorunları aşmak içinde adım atmak zorundayız.


HERKESE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Bu şehrin sorunlarının çözümü konusunda hepimize, büyük görevler düşüyor.
Hepimizin öncelikli olarak kafamızın arkasındaki bireysel meseleleri bir kenara bırakmamız şart.
Kısacası; kim olduğumuza bakmadan sorunların çözümünde birbirimize sarılmamız gerekiyor.
Sıfatlara, mevkilere, düşünce yapılarına, etnik kimliklere bakmadan bunu başarmalıyız.
Batman, yıllar öncesinin hoşgörüsüne muhtaç.
Önümüzdeki hafta 27. İl yıldönümüne ‘merhaba’ diyecek olan Batman’da; bu kentin arzu edilen yere gelip gelmediğini yorumunu kamuoyuna bırakmak en doğrusu ama bu şehir büyüdüğü gibi hep sorunlarla boğuştu.
İşte bu kanayan sorunları aşabilmek için de birbirimize yeniden sıkı sıkıya sarılmamız gerekiyor.
Galiba burada büyük görev şehrin lobisine düşüyor ama lobimiz de maalesef yok.
27. İl yıldönümünde Valilik ve Belediye’nin ortaklaşa yapacakları büyük bir organize ile bu şehrin dinamiklerini bir araya getirip, en azından güçlü bir lobi oluşturmasına vesile olur.


YENİ HASTANEMİZİ UNUTMAYALIM…
Geçen Pazar aşırı yağışlar nedeniyle İluh deresine düşen yarım otobüs kazası için Erköklü (Ermiye) köyündeydik.
Etrafımızı saran Erköklüler, sormadan edemediler;
“Yeri hazır olan hastanemizin temeli ne zaman atılacak?”
Erköklü köy Muhtarı Metin Tatsız, konuşuyordu;
“Geçen yıl 125 dönümlük arsanın 80 dönümü yeni hastane için ayrıldı. Hastanenin yapılacağı arazi belirlendi. Son kez bu alana ekim yapıldı. Yeni hasat döneminden sonra bu alana her hangi bir ürünün ekimi yapılmayacak. Hepimiz bir an önce bu alana yeni hastanenin temelinin atılmasını bekliyoruz.”
Muhtar Tatsız ve Erköklüler, haklı olarak yeni hastanenin akıbetini soruyordu.
Evet, sadece o köylüler değil, Petrolkent ve Güney Raman çevre yolu güzergahında oturanlar da yeni hastanenin ihalesinin gerçekleşmesini bekliyor.
Hastane için artık zaman kaybetmek istemiyoruz.
Koca 1.5 yıl geride kaldı.
Yeri belirlenen yeni hastanenin biran önce temeli atılmalı, bir an önce inşaatına başlanılmalı.
Yukarıda altını çizdiğimiz gibi bu şehrin bekleyen çok sayıda sorunu var.
Ama sağlık sorunu da görmezden gelinmemeli. Çünkü Batman, nüfus başına düşen hasta yatağı ve doktor sayısı bakımından gerilerde.


ŞEVKET BAŞAK KAVŞAĞI
Batman şehir merkezi trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Türkiye Petrolleri güzergahı olarak bilinen ‘Batman-Siirt çevre yolu’ndaki Şevket Başak alt geçit bölümüne nihayet el atıldı.
Araç sürücülerinin zorlandığı bu güzergahtaki kavşağın tamamlanması için Vali Ahmet Deniz’in girişimleri sonuç verdi.
Köprülü kavşağın çevresindeki yollar araçlarla doluyordu.
Güzergah sakinleri, 1.5 yıldır çalışmaların bitmek bilmediği bu köprülü kavşağın bitmesi için neredeyse imza kampanyasını başlatmaya hazırlanıyordu.
Belde Mahalle muhtarı Nuri Altun, trafik keşmekeşliğinin yaşandığı bu güzergahta sorunun daha da büyümesini önleyen Vali Ahmet Deniz’e teşekkür etmeden edemiyordu;
“Gerek Güney Raman çevre yolunun tamamlanması gerekse de Şevket Başak köprülü kavşağın alt geçitte tıkanan sorunu çözen başta Valimiz sayın Ahmet Deniz olmak üzere Karayolları Şube yetkililerine teşekkürü bir borç biliyoruz. Aylardır köprülü kavşakta çalışmalar tıkanma noktasına gelmişti. Sorunun giderilmesinde Valimiz sayın Deniz’e ne kadar teşekkür etsek azdır.”
Şehrin biriken sorunlardan bir kesiti sizlerle paylaştık. Bu şehrin sorunlarının çözümü konusunda üzerimize düşeni yapalım…