Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde örnek bir tekstil atölyesini kazandıran Denizli’nin saygın tekstil firmalarından GAMATEKS’in zaman zaman haberlerine bu sütunlarda yer veriyoruz.

100’e yakın tesisin bulunduğu Batman OSB’de bacası tüten tesislerden biri de kuşkusuz GAMATEKS’tir. Daha doğrusu Batman’da marka firmaların başını Denizli GAMATEKS çekiyor.

Denizli’nin tekstil duayeni Osman Aydınlı, Batman’ı memleketi kadar seven bir değerli yatırımcı.

35-40 Yıl önce yolu Batman’a düştüğünde; hayalinde petrol şehrine yatırımı düşünen Denizlili yatırımcı Aydınlı’nın tesisinden söz etmeye gerek yok... Çünkü her şey dört dörtlük. 11 ayın sultanı Ramazan öncesinde Batman’a konuk olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı takip ettik.

Sağ olsun, var olsun… Mütevazi duruşuyla ‘kardeş şehir’ Denizli’nin Belediye Başkanı Osman Zolan, GAMATEKS başta olmak üzere OSB’deki bazı tesislerde incelemelerde bulunmuştu.

Anadolu Kaplanları projesinde Denizli yatırımcısı ve yerel yönetimi bir çok şeyi aşmış… Ege’de turizm başta olmak üzere tekstil ve sanayiye damgasını vuran şehir Denizli, artık yeni projeler hedefliyor. Denizlili yatırımcı memleketine bir başka sarılıyor... Tekstilin başkenti olan bu ‘şehre kardeş’ olan petrol şehri Batman’ın da son yıllarda bu sektöre yakın durması; bir umut ışığı oldu... Batman, neden bölgede tekstilin başkenti olmasın?

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30-40 yıl öncesinde Denizli’nin de Batman gibi ekonomide söz sahibi olmak için büyük çaba gösterdiğinin altını çiziyordu;

“Tekstil demek bir yerde emekli şehri demek. Denizli’de emekli olanların büyük kısmı küçük çaplı tekstil atölyeleri kurup bugünlere geldi. Neden Batman bunu yapmasın? Önerim emekli olanların bu işe sarılmasıdır...”

Son 10 yılda Batman tekstilde ciddi bir ivme yakaladı. Tekstil kentte 11 firmanın dışında Batman’ın hemen hemen tüm ilçelerinde tekstil atölyeleri üretimde. Batman kent merkezinde de Bayındırlık mahallesi başta olmak üzere bir çok semtte onlarca irili-ufaklı tekstil atölyesi var.

Batman, tekstilde rol modelini aldığı Denizli’nin ilerlediği yolda mesafe kat ettiği de ortadadır… Kısacası birbirine benzerlikleri olan Batman ve Denizli ‘kardeş şehir’ projesi ile artık yakın mesafedeler… Bu işte ilk kıvılcımı çakan Denizli tekstil duayeni Osman Aydınlı ile Batman’a modern bir park kazandıran Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a, Batman’dan teşekkürler…

Herkesin mübarek Ramazan bayramı yürekten kutluyor… Nice bayramlar diliyorum…