Bu köşede sporla ilgili nadiren değerlendirmeler yaptığımı biliyorsunuz.

Ne zaman sporda kentimizi ilgilendiren çok önemli gelişmeler yaşanırsa, bakış açımı sizlerle paylaşıyorum.

Sayılı günler içerisinde ikinci kezdir sporla ilgili değerlendirme yaptım.

16 Mayıs Şehir Stadı’nın betonlaşmaması için verdiğimiz bir mücadele vardı. Geçen hafta 15 bin seyirci kapasiteli yeni bir stada kavuştuğumuz için, eski stadyum hizmet dışı kaldı.

16 Mayıs’ın, ‘Millet Bahçesi’ olarak değerlendirilecek olması, kentimizin 15 bin kişilik stada kavuşması önemli bir gelişmeydi.

Konu ile ilgili bir makale yazdım.

80 Milyon TL’ye mal olan yeni şehir stadından daha öncelikli sorunlarımız vardı.

Bu para ile neredeyse İluh Deresi’nin ıslahı mümkündü…

**

**

Öncelikler açısından doğru bulmasam da, kentimizin spor alanında önemli bir yatırıma kavuşmasını olumlu bir gelişme saydım. O nedenle yatırımı değerlendirirken kesinlikle eleştirilerden sakındım.

Amacım üzüm yemek olduğundan, bağcı dövme amaçlı yorumlardan kesinlikle kaçınıyorum.

Bu kentin güzel yarınları için tabi ki hizmet taleplerimizi dillendirmeye inşallah devam edeceğim.

O spor yatırımına da bu kentin ihtiyacı vardı…

Çok büyük bir potansiyel olan gençlerimizin sporla ilgilenmelerini savunan biriyim.

Yeter ki bilinçli bir toplum, bilinçli bir gençlik olarak sporla uyuşturulma açısından uyanık olalım…

Hepimize (İlimiz Milletvekilleri, seçilmişlerimiz, siyasi partiler, il yöneticileri, yerel yönetim, STK’lar, basın ve halkımıza)düşen görev, stadyumdan daha öncelikli ve ivedilik gerektiren yatırımlar için baskı unsuru olmaktır.

Bu kentin İluh Deresi, tüm evsel ve katı atıklarımızın modern yöntemlerle bertarafı sorunlarımız bulunuyor. Bu sorunların aşılması için de yatırım talebinde bulunmalı, hakkımızı aramalıyız.

**

**

KASIMPAŞA’YA ÖVGÜDE SINIR TANINMAMIŞTI…

Evet, uzattım biliyorum, sayılı günler içerisinde sporla ilgili ikinci makaleyi yazma nedenine geleyim.

Batman Petrolspor futbol takımımız, Ziraat Türkiye Kupasında, Süper Lig takımlarından Kasımpaşa ile karşılaşacaktı.

‘Süper Ligin Paşası’ afişleri ve sloganları ile kentimizde ağırladığımız konuk takıma yönelik en ufak bir olumsuzluk söz konusu bile olmamıştı.

Kasımpaşa takımına övgüde sınır tanınmamıştı…

30 Ekim’deki karşılaşmayı izlemeye gidenlerden biriydim.

Batmanlılar maça çok büyük ilgi göstermişti…

Yerel basınımızın konuyu iyi işlemesi nedeniyle her kesimden insanlarımız akın akın yeni stada gitmişti. Yüzlerce özel araç, neredeyse çevre yolu trafiğini kapatacaktı.

Binlerce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi de maçı izlemeye gelmişti. Zira Yeni Şehir Stadı’nın tanıtılması için bilet ücretleri 1 TL (sembolik) olarak belirlenmişti.

**

**

Vali başta olmak üzere protokol mensuplarının da izlediği maçın ilk yarısında kalemizde iki gol görmemize rağmen, seyircilerimiz asla bir taşkınlıkta bulunmadı.

“Burası Batman, Burada Küfür yok” afişlerinin asılı olduğu stadyumda, rakip takım futbolcularına yönelik en ufak bir hakaret ifadesi bile kullanılmadı…

Sadece orta hakem Özgür Yankaya’nın taraflı kararlarına tepki amaçlı olarak (Her kentte olduğu gibi), “Hakem Şaşırma, Sabrımızı Taşırma” diye birkaç kez tempo tutturuldu…

İkinci yarıda Batman Petrolspor, inanılmaz güzel bir oyun çıkardı. Durum 2-2 yapılınca, hepimiz 3. Gol beklentisine girmiştik.

Çok güzel bir hava yakalamıştık…

Uzun süre suskun kalan seyircimiz, heyecana kapılarak topluca tezahüratta bulunmuştu…

Maçın sonlarına doğru yaklaşılırken, bir golümüz ‘ofsayt’ gerekçesiyle verilmedi…

Derken talihsiz bir gol daha yedik, ancak seyircimiz heyecanını yitirmedi…

**

**

HAKEMİN ÇİRKEF TAVRI…

Normal süre bitti, 4 dakikalık uzatma verildi. Bize göre sağ taraftan Petrolspor yarı alanına doğru top peşinde koşan Kasımpaşalı Koita’ya bir su pet şişesinin çarptığını gördüm…

500 mg’lık pet şişenin suratında patladığı siyahi futbolcu, birdenbire adeta cansız şekilde yere yığıldı. Herkes imdadına koşarken, acilen ambülâns istendi…

Ambulans alana girmesine karşın, müdahalelerden sonra Koita ayağa kalkarak şeref tribünü önüne geldi.

Ambulans sahadan ayrılmıştı. Ne olduysa, rahatsızlığı nedeniyle yeniden ambulans çağrıldı ve konuk futbolcu hastaneye kaldırıldı.

Yaklaşık iki dakikalık süre kalmış olmasına karşın, orta hakem maçı tatil etti…

Ne hakla, niçin, ne oldu da tatil kararı aldı?

Kimsenin asla tasvip etmediği ve edemeyeceği şey, futbolculara herhangi bir cismin fırlatılmasıdır. Bu küçük bir şişe pet suyu olsa bile.

Pet şişeyi fırlatan henüz bir çocuk. O çocuğun terbiyesizliğinin faturasını bu kente kesmek ahlaksızlıktır. Hakemin maçı tatil etmesi için hiçbir gerekçe yoktu. Sosyal medyada ilk gece şunu yazmıştım: “Batman halkı kendilerine sevgi gösterdi. Seyirci taşkınlık yapmadı, sahaya inmedi, bir gerilim yaşanmadı, bir küfür kelimesi duyulmadı. 12 yaşında bir çocuğun terbjyesizliği ve attığı pet şişenin bir futbolcunun yüzüne gelmesi nedeniyle maç bitirilir mi? Hakem terbiyesizlik yaptı.”

Maalesef hakem yüzünden Petrolspor’a Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da ceza kesilecek. Umarım dördüncü hakem raporu, görüş beyan eden Kasımpaşalı yöneticiler dikkate alınır da en düşük ceza dışında bir adım atılmaz. Hakem, maçı başlatıp bitirebilirdi. Güya Kasımpaşa takımı tüm oyuncu hakkını değiştirmiş de, o nedenle maçı tatil ettirmiş miş!.. Hakem yüzünden bu kent ulusal medyada hak etmediği şekilde eleştirildi. Ulusal medyada Yeni Şafak Gazetesi, “Türkiye Kupası maçında tribün rezaleti” manşetiyle atılan pet su şişesinin üzerine kurguladığı manşette, 100 milyonluk stadı hak etmediğimiz şeklinde terbiyesizlik yaparken, şu ifadelerle kentimizi karaladı: “Böylece UEFA ve FIFA standartlarında 100 milyon liraya inşa edilen 15 bin kişilik Batman Stadyumu'nda oynanan ilk Türkiye Kupası maçı tatil edilmiş oldu.”

Ne alaka? Bir çocuğun attığı pet su şişesinin futbolcunun yüzüne denk gelmesi nedeniyle son dakikada maçı bitirmeyerek tatil ettiren hakem nedeniyle kentimizi aşağılayan nice yayın organına ‘yuh’ diyorum…

Batman bunu hak etmiyor. En centilmen seyircisi olan kentimiz gerçekten bunu hak etmedi. Kentimizi sahiplenerek, vakur davranışımızı da koruyarak spor alanında yolumuza devam etmemiz dileğimle.