Batman Belediyesinin çalışmalarını görüyor ve bundan mutluluk duyuyoruz. Hapiste tutulan Atalay’dan sonra yerine vekalet eden Serhat Temel bu anlamda iyi bir performans sergiliyor.
Atatürk Parkının son durumu çok iyi. Eskiden işletmecinin kontrolünde olan park bu gün adeta şehrin akciğeri vazifesini görüyor. Bir çok etkinliği bu parkta görebilirsiniz.
Diyarbakır caddesinde yapılan çalışmalar, park ve bahçeler, sosyal-kültürel faaliyetler Batman Belediyesinin insana verdiği değerin bir kanıtı.
Ancak, yinede Belediyenin tam anlamıyla bir kulis yapabildiğini, çeşitli STK ve odalarla işbirliği çerçevesinde beyin fırtınası gerçekleştirdiğini sanmıyorum. Bundan aylar önce yaygın basında yer alan bir haberden bahsetmek istiyorum “Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül olarak Belediyelere seslendim. Yer tahsisini siz yapın, inşaatı biz yapalım Bir tanesi Alanya’da başladı. Bir tanesi İstanbul’da Olimpik Veledrom yapılacak. Diğerleri için yer bekliyorum. “
Fikri, zikri ne olursa olsun bu tür katkıları iyi takip edebilmek lazım. Batman gençliğine sportif anlamda katkı sunacaksa, Nike, Adidas, Redbull ….vs. firmalarla görüşüp destek aranabilir. Daha geçen sene sanırım Emniyetin bir projesiydi ve tamı tamına eski ifadeyle üç trilyon para temin edildi. Beş yüz kişi yaz kamplarında İngilizce dil kursuna gittiler. Belediye kurumsal kimliğiyle dünya devlerini Batman’a davet edebilir ve sponsorluklar temin edebilir.
Bir başka örnekte şu; İstanbul Belediyesi yıllar önce otobüs yakıtlarında dizelden vazgeçip LPG dediğimiz ve sizinde ev tüpü diye adlandırabileceğiniz yakıt türüne geçti. Yakıt tasarrufu % 30. Yıllık bir trilyon yakıtta üç yüz milyar kara geçmek demek. Bunu da yıllar önce belediyenin yetkililerine söylememe rağmen herhangi bir adım atıldığını görmedim.
Atatürk parkı şehre bir güzellik kattı. Ancak hafta sonları halkımızın o güzelliğe ne ettiğini görmek için akşam saatlerinde bir tur atmak lazım. Belediyenin zabıta elemanları niçin gerekli kontrolleri yapmaz. Yada halkı uyarmaz. Gençler oturuyor ve hatta aileler yiyor, içiyor ve olduğu gibi yerinde bırakıyor. Ben demiyorum ceza kesin, uyarsınlar. Bizi böyle rezil etmenin anlamı yok. Hele de başta öğretmen olmak üzere tayinlerin hızlandığı bir dönemde oradaki manzara bize hiç yakışmıyor.
Olimpik bir branş olan ve kendimin de antrenör olarak faaliyet gösterdiğim Taekwondo branşında Batman’da müthiş bir faaliyet var. Şu an lisanslı sporcu sayısında Batman’da Taekwondo ilk sırada. Yeterli destek, ekipman, antrenör ayarlanabilirse Batman’dan ne cevherler çıkacaktır. Özellikle genç bayanlarda sadece benim 5 öğrencim var. Vurduklarını indirebilecek seviyedeler. Ama aile durumları iyi değil. Bu kişinin devler ringine çıkabilmesi için başta et yemesi lazım. Eşofman takımı lazım. Proteinsiz, aç ve yetersiz donanımla nereye kadar? Üç beş kuruş aylık bağlansa bu çocuklar şampiyon olur.
Bu saydıklarımı sizlerde çoğaltabilirsiniz. Amacımız üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Bir Batmanlı ve gazeteci olarak yol gösterme anlamında bir serzeniş benimkisi.
Allah var, önceki Belediyelerle DTP yönetimindeki Belediye ve Belediyecilik anlayışı arasında müthiş bir fark var. Yazımın başında da belirttiğim gibi bunu görüyor ve takdir ediyoruz. Serhat Başkanında bunda katkısı olduğunu biliyoruz. Ama yine de iyinin de ötesinde mükemmel olmak var.
Hayatın tüm alanında Belediyemize bir katkı sağlayabilirsek bundan mutluluk duyarız. Çünkü bizler Batmanlıyız ve bu memlekette yaşıyoruz.
Çocuklarımıza daha güzel bir şehir bırakabilmek adına yaptıkları tüm faaliyetlerden dolayı da tüm Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum.
.