**Türk Hava Yolları’nın Batman-Ankara, İstanbul-Batman uçak sefer sayısının yetersizliği ile uçak biletlerindeki pahalılığa fena halde takıldık.
**Batmanlıları hava yolculuğunda pahalı biletlerden kurtarmak için yeni seferlerin bu şehre gerçekleşene kadar bu konunun ısrarla takipçisi olacağız.

EN PAHALI UÇUŞ BATMAN’DA
Okurumuz Mansur Nasıroğlu yazmış;
“Ankara-Batman uçağının bilet fiyatlarına bakarmısınız? Bir hafta boyunca bilet fiyatı 352 lira. Bu rakam Batman’ın en pahalı uçuşla seyahat yaptığını gözler önüne sermiyor mu? Bu bilet fiyatları Türkiye ortalamasının çok üstünde.”
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Çelik, Batman Havalimanından tek sefer uçuşa düşen Ankara uçağının yaz tarifesiyle uçuş saatinin de Batmanlıları zor durumda bıraktığına dikkat çekiyor;
“Kış sezonunda akşam saatlerinde Türk Hava Yolları’nın düzenlediği Ankara-Batman uçağının yaz tarifesinde öğle saatlerine kaydırılması tek kelimeyle Batmanlıları zorda bırakıyor. Bir işadamı, bir ay içinde dört kez Ankara’ya hava yoluyla yapacağı seyahat, nereden bakarsanız bakın 4000 TL’ye mal olacak düzeyde. Böyle pahalı seyahat mi olur? En pahalı uçuşlar, Batman’dan yapılıyor.”
TÜRSAB Batman Acenteleri yetkilileri ise yüksek bilet fiyatları yüzünden müşterilerinin daha çok Diyarbakır’dan yolculuk yaptığını söylüyor;
“Geçen hafta Batman’a gelip Ankara üzerinden Hollanda’ya giden bir yolcuya kestiğimiz bilet ücreti 400 TL civarındaydı. Batman’dan Ankara’ya giden bir yolcumuza ise 352 liradan bilet kesmek zorunda kaldık. Oysa yanıbaşımızdaki Diyarbakır’dan, Ankara’ya 100 liranın altında bilet bulmak mümkün.”

BU HAKSIZLIĞI KİM GİDERECEK?
Artık biz yazmaktan, okur da okumaktan bıktı.
Ama bu haksızlığı yazmak lazım.
Batman, daha önce de yazdığımız gibi; ülkenin en güvenli hava limanlarından birine sahip.
Buraya gelen her konuk, limanı öve öve bitiremiyor.
Modern bir apron ve yolcu kapasite sayısının yüzde 90’larda olduğu bir büyük şehri, hava yolculuğunda Hakkari ve Şırnak’la aynı kategoride tutmak doğru mu?
1950’li yılların başında Batman limanında THY seferlerinin düzenlediği uçuşların bile gerisinde kalan Batman’a, THY’nin az sayıda seferle sınırlı tutmaması için Ticaret ve Sanayi Odası, Batman Belediyesi, Ticaret Borsası ve TÜRSAB harekete geçmeli.
Batmanlıları, pahalı uçak seferlerinden kurtarmak için etkin kampanyalar düzenlenmelidir.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ...
Evet, günlerdir Batman havalimanından yapılan Türk Hava Yolları’nın yetersiz uçuşları ile pahalı bilet uygulamasına dikkat çekiyoruz.
THY’nin bu pahalı bilet tarifesinin kaldırılmasına dek ısrarla bu konunun takipçisi olacağız.
Bizi Diyarbakır ve Mardin’den daha zengin görüp, pahalı uçuşları Batman’a uygulayan THY’nin bu çifte standart uygulamasından kurtarmak için elimizden geleni yapacağız.

BATMAN, HASTANESİNİ UNUTMUYOR
Batmanlılar haklı olarak, yeni şehir hastanesi istiyor.
Nüfusu her geçen gün büyüyen Batman’a, mevcut hastaneler yetmiyor.
350 yatak kapasiteli Bölge Devlet Hastanesinin yetersiz kalması ve yılda 1.5 milyon hastanın tedavi edildiği Batman’ın, Sağlık Bakanlığı’nın illere yapımını planladığı 55 şehir hastanesi arasında olmasını isteyen Batmanlıların haklı bir talebi var.
Yaklaşık iki yıldır temeli atılması beklenen hastanenin ‘Eğitim-Araştırma’ya dönüştürülmesini istiyor Batmanlılar...
Yeni şehrin güzergahı olarak bilinen Güney Raman çevre yoluna yeni şehir hastanesi için tahsis edilen 80 dönümlük alan, temel atılmayı bekliyor.
Yeni hastane, yakışır o bölgeye.
Batmanlıların Eğitim-Araştırma Hastanesi talebine kimsenin itiraz etmemesi gerekiyor.
Batman’ın; şehir hastanesi ve Tıp Fakültesinin kazandırıldığı Yozgat, Erzincan ve Düzce’den ne eksiği var? Üstelik artısı var...
Batmanlıların bu acil sorunlarını yazmaya devam edeceğiz.