AKP nihayet adaylarını açıkladı

Batman adayı Özdemir

* AK Parti’de aday belirleme çalışmaları kapsamında, Batman ve ilçe Belediye Başkan adayları belirlendi. Batman AKP Belediye Başkan adaylığına 1999’da yerel seçimde DTP’den 22 bin oy farkıyla seçimi kaybeden Ziver Özdemir’e verildi.

ÖZDEMİR AKP’NİN ADAYI

Günlerdir kamuoyunda merak konusu olan AKP, nihayet Batman Belediye Başkan adayı açıkladı. Refah, Fazilet ve Saadet’te uzun süre politika yapan ve 22 Temmuz seçimleri öncesinde AKP’ye katılan Ziver Özdemir, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AKP’nin Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. AKP Genel Merkezi dün resmen Batman adayını belirledi. 1999 yerel seçimlerinde kapatılan Refah Partisinden aday olan ve dönemin ilk DTP tabanlı DEHAP Belediye Başkanı Abdullah Akın’dan 22 bin oy farkıyla seçimi kaybeden Özdemir, bu kez AKP’nin Batman Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Batman Çağdaş’a açıklama yapan AKP’li Özdemir, 1999 ile 2009 süreci arasında çok farkların yaşandığına dikkat çekerek, “O zamanki koşullarla şimdi ki farkı bir tutamayız. Bu seçimde farkımız ortaya çıkacak” demişti.

İLÇE ADAYLARI DA BELİRLENDİ

AKP’nin Batman Belediye Başkan adaylığına Ziver Özdemir getirilirken, ilçe Belediye başkan adayları da kesinlik kazandı. Üç dönemdir Sason’da Belediye Başkan adaylığını yapan İrfan Arslan’ın yerine yakını Muzaffer Arslan AKP’nin adayı olarak açıklanırken, Batman’ın en büyük ilçesi konumundaki Kozluk’a aday olmayacağını açıklayan Hikmet Bahşi’nin yerine eğitimci kökenli Şakir Nart AKP’nin adayı olarak açıklandı. Günler öncesinden partisi DP’den istifa eden Hasankeyf Belediye Başkanı A. Vahap Kusen de AKP’nin Belediye Başkan adayı olarak resmen duyuruldu.

İŞTE AKP’NİN İLÇE ADAYLARI

Beşiri: Sait Karabulut

Hasankeyf: A.Vahap Kusen

Gercüş: Bedrettin Ekmen

Sason: Muzaffer Arslan

Kozluk: Şakir Nart

İkiköprü: Ali Kıyanç

Yücebağ: Abdullah Bil

Balpınar: Hüseyin Geylani

Editör: TE Bilişim