*Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, önceki gün önemli açıklamalar yaptı. Hava mania meselesinden İluh’a ve şehrin diğer sorunlarına dek bir çok konuya açıklık getirdi…

*Alo Tevşo köy pazarının da modern bir ‘Pazar’a dönüştürmek için kolları sıvayan Başkanvekili Aksoy, net konuşuyordu; “Bu şehri Çağdaş bir manzaraya dönüştürebilmenin çabası içindeyiz…”

HAVA MANİA’DAN İLUH’A KADAR…
Batman’ın yeni hava mania planı netleşti.
Bu projenin hızlandırılması için aylardır konunun takipçisi olan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten destek için başkentin yolunu tuttu.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün raporu en geç 15-20 gün içinde onaylaması bekleniyor.
İnşaat sektörünün aylardır bitmesini beklediği ‘hava mania’ sorununu çözme noktasına getiren Başkanvekili Aksoy, İnşaat sektörünün mağduriyetinin getirileceğini belirtti.  Dün başkentin yolunu tutan Aksoy, hava mania konusu kadar şehrin diğer konularıyla da ilgiliydi.
Şehirde bazı esnafların kaldırım işgallerine yönelik de etkin denetimlerin başlayacağını açıklıyordu Başkanvekili Aksoy.
Aksoy, kaldırım işgallerin önlenmesi için de etkin çalışma kapsamında Zabıta ekibinin etkili denetimlere başlayacağını kaydetti.

KÖY PAZARINI UNUTMADI

Alo Tevşo köy pazarında organik ürünlerin satışını yapan esnaf için de modern bir köy pazarının hazırlığında olan Belediye, istimlak ettiği o alana 7.5 Milyon TL’lik bir projeyi hayata geçirecek.
Başkanvekili Aksoy, hijyenik bir ortam açısından da çok önemli olan o eski köy pazarının manzarasını değiştireceklerini açıkladı.
Sürekli yazdığımız Batman’ın kanayan yarası konumundaki İluh’un artık ıslah edilmesinin gerektiğini belirten yazımıza değinen Aksoy, bu sorunun çözümü için de yeni formüller üzerinde durduklarına dikkat çekti.
Aksoy, şehir giriş çıkışlarındaki manzarayı da değiştirecek projeler hazırlığını yaptıklarını söyledi.
Başkanvekili Aksoy, şehrin sorunlarını iyi çözmüş.
Yerel yönetimde kendini kabul ettirmiş.
Sanırız Batman, son yılların en büyük yatırımı Aksoy döneminde gördü… Başkanvekili Aksoy, 2018’de de yeni projeleri hayata geçirecek gibi…

MEYDANIN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Batman Belediyesi, şehrin eski meydanına hayat veren bir projeyi tamamladı.
Bu meydan; çevredeki esnaftan da destek aldı.
Meydan hem yeşillendi hem o kasaba görüntüsünün alanı olmaktan kurtuldu.
Bir kaç ay öncesine kadar o meydan neredeyse açık otoparkı andırıyordu.
Bundan önce de yazdık.
Başkanvekili Aksoy’a ilettik.
O meydandaki 50-60 yıllık eski yapılar giydirilmeli.
Yeni projeyi gölgeleyen o eski binaların dış cepheleri de yapılmalı.
Yeni düzenlemeyle Cumhuriyet meydanı eski özelliğini yitirmemiş.
Meydandaki esnaf da eski binaların giydirilmesini dört gözle bekliyor.
Belediye yenilikte kararlı.
Kısacası; Batman’ın o eski Cumhuriyet meydanı arzu edilen bir görünüme kavuştu.
Emeği geçenlere teşekkürler…