Batman Barosu’nun yeni Başkanı avukat Abdulhamit Çakan, idealist ve girişken bir hukukçu.
İki dönem önce etkin görev aldığı Baro yönetiminde ‘Yerel medya’ başta olmak üzere sivil toplum örgütleriyle yakın diyalog kuran Avukat Çakan, iki dönem sonra bu kez Baro’nun yeni Başkanı oldu.
Esentepe ile Gültepe arasındaki modern ‘Baro hizmet’ binasına sahip olan Batman Barosu’nun yeni dönemde daha etkin çalışmalarla kamuoyunun gündeminde olması bekleniliyor.
Baro’nun genç Başkanı Avukat Çakan, bir gerçeğin altını çiziyor;
“Yaklaşık 7-8 yıl önce Baromuzdaki komisyonlarda görev alan arkadaşlarımızın yaptığı o etkinliklerin benzerini biz de sağlamaya çalışacağız. Geçmişten beri Batman Barosunun gücü var. Bizde arkadaşlarımızdan aldığımız bu bayrağı daha yere taşımaya kararlıyız.”
Yeni Adalet Sarayı’nın hemen karşısındaki Baro’nun hizmet binası tek kelimeyle mükemmel.
Konferans salonundan tutun da hukukçuların rahat ortamda çalışacakları hizmet binası mükemmel dizayn edilmiş. Birçok İl’de olmayan hizmet binasına sahip Baro’muz, artık önemli projelerle adından söz etmeli.”
Batman Barosu birkaç adım ötedeki Adalet Sarayına geçiş sağlamak için de Gültepe yol güzergahına ‘Adalet köprüsü yaya’ geçidini kazandırmak için çaba göstermiş.
Vali Ahmet Deniz ve Karayolları Şubesi’nden aldıkları destekle ‘Terazi’ şeklini andıran yaya geçidinin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağına dikkat çekiyordu Avukat Çakan;
“Yol güzergahına böyle bir yaya geçidi kazandırmak öncelikli projemizdi. Çünkü trafiğin yoğun olduğu bir güzergahtayız. Görünmez kazalara yol açabilecek bu güzergaha yaya köprü talebimiz olumlu karşılandı. Belki çevre kirliliğine neden olabilecek bir köprü olacaktır ama varsın olsun; amacımız görünmez kazaların önüne geçmek.”
Adalet Sarayında modern Baro Başkanının makamı ile bekleme salonuyla birlikte hukukçuların çalışabileceği 7 salon var.
Gerek bina gerekse çalışma koşullarıyla Batman Barosu son yılların en rahat ortamına kavuştu.
Şimdi Baro’nun sesinin çok daha ‘gür’ çıkmasının zamanı.
Haydi hayırlısı...
Avukat Çakan başkanlığındaki Batman Barosu’na başarılar...