Bakan Şimşek hangi biriyle uğraşsın. Baksanıza etrafına etten duvar ören bu kişiler de kim? Hangi dönem olursa olsun muktedirlerin hemen yanı başında bitiverirler. Sanırsın bir yetkili veya önemli bir şahsiyettir.
Her zamanki gibi yazılarıyla çok ilginç konuları dile getiren Arif Arslan geçen günlerde bu yalaka takımı için çok güzel bir yazı döşemişti.
 
**Onlar için iktidarda kim olursa olsun fark etmez. Her dönemin adamlarıdırlar. Öyle çabuk uyum sağlar ki iktidar partilerine görmeyen onları 40 yıllık iktidar partisi mensubuymuş gibi görür…
 
Doğru söze ne hacet.
Bakanın etrafında koruma amaçlı polis olabilir
Bakanın etrafında işlerini düzenleyen özel kalem ve danışmanı olabilir
Bakanın etrafında kendisine eşlik eden mülki amir yani Vali olabilir.
Bakanın etrafında devletin bürokratı, atanmışı, seçilmişi olabilir
Ama Bakanın etrafında ne idüğü belirsiz, her dönemin A takımı olan şahsiyetler olamaz.
Arif Abinin yazısından alıntı yaparak devam edelim
“Bakanla birlikte Dicle kenarındayız. Balık yiyoruz.”
“Batı Raman’a selam olsun.”
“Bakan beyle taziye ziyaretlerindeyiz” vb. gibi bir yığın Twitter paylaşımı…
Bir kare olsun yerel medyada yer bulabilirlerse o günkü farizalarını yerine getirmiş gibi olacaklar.
Bir keresinde o malum çevreden birinin telefonda konuştuklarına şahit olmuştum. Arayan kişiye “partideyim, toplantı halindeyiz. Bakan Bey yanımda. Seni sonra arayayım.”
 Hâlbuki ne partideydi bu kişi, ne de toplantıda. Bakan ile arasında da bin beş yüz kişi vardı.
Aslında Bakan Şimşek’te bu tür kişilerden rahatsızlık duyuyordur. Ama Allah’tan kendilerini tanımadığından ve belki de bu kişilerin partili olduklarını sandığından dolayı iç huzuruyla halkla bütünleştiğini sanıyordur.
Ama al sana yazı, al sana duyuru. Bizler basın emekçileri ve Batmanlı halk olarak bu kişileri sizin yanınızda görmekten ötürü rahatsızız. Anavatan zamanında, Doğru yol zamanında hatta Refah döneminde de bu kişiler o taraflarda tur atıyorlardı. Belki kendileri şimdi direkt olarak bir şeyler yaptıramıyorlardır ama eş dost araya sokarak yine bir virüs gibi çoğalacakları bir mecra arayacaklardır.
Başta Bakan ve Vekil Özdemir olmak üzere iyi niyetlerinden şüphemiz yok ancak bu tür kişilere çok dikkat etmeleri gerekmektedir.
Belki bir kadro veya ihale vurgunu imkânı olmayacaktır ama bu şahsiyetler Batman’da öyle bir hava estireceklerdir ki sanırsın partinin ağır toplarıdır. Sanırsın kendilerinden habersiz bir şeyler yapılamayacaktır.
Bir taziye, bir köy ziyareti, bir atölye ziyaretinde Bakan Bey şöyle bir göz gezdirsin etrafına. Yakın koruma, partili ve basın mensuplarının dışında olanların o an orada niçin bulunduklarını bir sordursun parti yetkililerine. Bunların dışındaki şahısları ne iş yaptıklarını öğrenip hemen uzaklaştırsın. Bu kendileri için daha hayırlı olacaktır.
Bu yazı aracılığıyla umarım bir haftada ikinci ileti dikkate alınmış olur. Bu malum çevre öyle babayiğitlerin başını yedi ki yaptıkları yapacaklarının teminatı sayılabilir.